2013. szeptember 3., kedd

Egy pedagógus hálás köszönő levele Orbánhoz - 09.02.


 Az írás egy elkeseredett középiskolai tanártól származik és a szerző hozzájárult, hogy mi is olvasóink elé tárjuk.


2013-09-02 10:28:49
Egy pedagógus hálás köszönő levele Orbánhoz

Egy pedagógus hálás köszönő levele Orbánhoz

A X. kerületi Hírhatár Online szerkesztősége az egyik közösségi oldalon találta az alábbiakban változtatás nélkül leközölt nyílt levelet. Az írás egy elkeseredett középiskolai tanártól származik és a szerző hozzájárult, hogy mi is olvasóink elé tárjuk. A levelet azért tartjuk fontosnak, mert olyan ember tollából származik, aki a kormány oktatáspolitikáját, annak minden következményével nap mint nap saját bőrén tapasztalja, mint pedagógus.




Egy pedagógus szeretne köszönetet mondani Miniszterelnök úr: Felsorolnék néhány dolgot, amiért oly hálás vagyok s leszek Nektek ÖRÖKRE:

1. Fizetésem (csak úgy mint kb. 110 ezer kolléga fizetése) 2013. szept. 1-től az eddigi nettó átlag 143-155 ezer Ft helyett mostantól nettó 105 ezerre csökken) /ÚGY TUDOM EZ A MINIMÁLBÉRT kb. 5-10 ezer Ft-tal haladja meg. ÍGY... 48 évesen, KÉT DIPLOMÁVAL, 30 éves munkaviszonnyal a „HÁTAM MÖGÖTT ASSZEM” csakis hálás lehetek MITAGADÁS: én meg vagyok becsülve, csakúgy mint 110 ezer kollégám az országban, akik erről a jó hírről tegnapelőtt, aug. 29-én értesültünk/

2. 2013. szeptemberétől én és 110 ezer kollégám SOHA TÖBBÉ NEM KAPUNK VIZSGÁZTATÓI DÍJAT az érettségiztetésért, mert az úgyis „BENNE VAN” a 32 órás munkahetünkben és a munkaköri kötelességeink között. (2013 júliusáig egy pedagógus - egyetemi végzettséggel bíró középiskolai tanár - egy átlagos évben nettó 25 és 85 ezer FT közötti vizsgáztatói díjat kapott, AMI SOKAT SEGÍTETT ABBAN, hogy A TANÁR ELKERÜLHESSE A NYÁRI ÉHHALÁLT)

3. Nagyon hálás vagyok azért is, hogy 2013. szeptember elsejétől nem 22, hanem 32 óra a kötelező munkaidőm az iskolában és MINDEZ kb. NETTÓ 40,000.- azaz NEGYVENEZER forinttal kevesebb PÉNZÉRT.

4. Az első három pontban felsoroltakat úgy is megfogalmazhatnám, hogy ez egy "IGAZI PEDAGÓGUS ÉLETPÁLYAMODELL" ígéretes kezdetének TŰNIK SZÁMOMRA: „HÜLYE, FOGYATÉKOS PEDAGÓGUS, DOLGOZZ heti 10 órával többet az eddiginél 30%-kal kevesebb NETTÓ BÉRÉRT!”

5. Csak azt nem értem, hogy a FENTI REFORMOKAT MIÉRT NEM ÚGY KOMMUNIKÁLJÁTOK „az istenadta NÉP” felé, hogy nettó 50%-kal CSÖKKENTJÜK a PEDAGÓGUSOK BÉRÉT, és miért kell azt HAZUDNOTOK, hogy 60%-kal növeljük AZT???? (Biztos a különböző társadalmi csoportok összeugratása, egymás ellen hangolása LEHET A CÉL!!!)

6. Köszönöm azt is, hogy 2013. szeptember 1-től iskolák felújítására csak akkor adtok pénzt, ha ÉLETVESZÉLY FOROG FENN! (Vagyis, ha beszakad a plafon, vagy összedől 1 iskola, azért odanyomtok néhány ezer Ft-ot, persze szigorú könyvelés mellett.)

7. Azt is köszönöm Nektek, hogy a pedagógusok 7 évenkénti állandó továbbképzése továbbra is kötelező, amit NÉHÁNY ÉVE (ebből a magas fizetésükből) SAJÁT MAGUK FIZETHETNEK (azaz: önköltséges) és ezt nemcsak megengeditek, HANEM ELŐ IS ÍRJÁTOK!

8. Utoljára, de nem utolsósorban KÖSZÖNÖM NEKTEK, hogy Magyarországon sikerrel romba döntöttétek nemcsak az egészségügyet, hanem az oktatást is. /DE MEGISMÉTLEM, MUSZÁJ EZT SIKERTÖRTÉNETNEK BEÁLLÍTANI???????/

9. Aki majd UTOLJÁRA HAGYJA el ezt a MEGREFORMÁLT (és ilyen sikeres) ORSZÁGOT, az „kapcsolja le a villanyt”! (Nem én leszek az, azt hiszem)

Az írás 2013. augusztus 31-én kelt. Név és cím a szerkesztőségben.
 

Kép: blogs.telegraph.co.uk

 Forrás:  http://www.10keruleti-hirhatar.hu/hirek/egy-pedagogus-halas-koszono-levele-orbanhoz

Megjegyzés: 
A sötét hatalom ezt gondolja: Tedd tönkre az iskolákat, pedagógusokat és tönkremegy az ország.
Fordítsuk meg: Fejleszd az iskolákat, karold fel a pedagógusokat, és felemeled az országot.
/DK






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése