2013. április 16., kedd

Egy régi világrend dicstelen végnapjai? 04.15.

 "......eszmefuttatás, gondolatébresztő - vagy éppen lankasztó -, aki pontosan szerkesztett gondolatmenetet vár tőle, az álmodjon egyszer logikusat ;)  "

Egy régi világrend dicstelen végnapjai?

 http://www.tudatoslet.hu
2013. április 15. hétfő, 11:08
Hol is lehetne kezdeni? Talán a végén, mert mint mindennek, úgy ennek is egyszer vége kell, hogy legyen. Legalábbis a történelmi hagyományok erre engednek következtetni. Ha igaz, hogy a történelem nem fejlődik, csak megismétli önmagát, akkor elegendő pusztán a sémát felismerni (vagy ráerőszakolni :) ). Szóval véget ér. De mi is? Hát minden. Legalábbis ha ügyesek vagyunk, és nem rontjuk el megint azzal, hogy nagyban akarjuk majd csinálni.
Mert akkor megint ott leszünk, hogy a történelem fordul egy kört, és utódainkat ugyanabba a képtelen, és kilátástalan véglény világba taszítjuk, mint amiben most mi vagyunk. Ebben voltak elődeink, a fáraó piramisait építő munkások, a római császár szobalánya, a földesúrnak dolgozó nincstelen paraszt. Szóval mindig eljutunk arra a pontra, amikor a kisemmizett, és agyonhajszolt tömegek a "nagyok" pompáját látva megkérdőjelezik, hogy milyen jogon rónak rájuk újabb terheket, amikor ŐK nem viselnek semmilyent?
Fordul a történelem
Ezt a pontot mindig hangos kattanás jelzi, amikor a tömegekben megszakad valami. Életüket saját kezükbe véve, minden mindegy alapon, a nincstelenek bátorságával megdöntik az uralkodó rendszert, és a javak újrafelosztását követelik.
Az ideológia, és körítés mindig más, de a vezérelv, a lényeg mindig ugyanaz. Egyenlőség és szabadság. Aki nem hiszi az tényleg nézze át a történelmet.
A demokrácia kialakulását, a vallási forradalmakat (elsősorban a kereszténységre gondolok, mert azt nekünk egyszerűbb megérteni, annak a történelmi hátterében éltünk),a francia forradalmat, a kommunista felkeléseket (melyre szintén birodalom épült) a new age szellemét, a hippi mozgalmakat, de sorolhatnám. Mindnek közös a vezérfonala, mind egy letisztult, alapvető eszméből indul ki. Ezután rakódik rá a kor jellegzetessége, az aktuális vágyak, mondhatni ekkor lényegül át a szellemiség anyagi, megfogható törekvéssé. Majd jön a módszerek kidolgozása, az elmélet átültetése a gyakorlatba. Aztán ezek alkalmazása, a bonyodalmak kezelése, az egész rendszer mederben tartása a szélsőségek figyelembevételével. És ekkor mindig félrecsúszik minden. Az eszme kiterjesztése (globalizálása) mindig elhozza az "egyenlőbbek" (mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek) megjelenését. Miért ?

Egyszerű. Ha valami nagy, akkor az egyes kisebb szervezetek munkáját össze kell hangolni, kell valaki, aki összefogja, átlátja, és irányítja a nagy egészet. Ha pedig irányít, akkor fölé van rendelve valakiknek, hatalma van felettük. Szépen lassan kiépül a teljes hierarchia, megszűnik a fölfelé történő visszacsatolás, a kényszerek csak lefelé haladnak, az erőforrások pedig csak felfelé. Kialakul az uralkodó osztály és a munkás osztály kettőse, amelyben a középréteg inkább képmutatás, mintsem valódi átmenet. Az óra körbeért, a tömeg kattanni fog.
Hát itt tartunk most.....................az új eszme már úton van, teret hódított magának, és megállíthatatlanul tör előre. Félresöpörve mindent. Nem véletlenül. Még fiatal, képlékeny. Úgy formálja magát, ahogy a tömegek szeretnék, és könnyedén hajlik el a a saját komplikáltságába merevedett kapitalizmus és demokrácia fojtó karmai elől. Mindenki érzi, és minden nap kiélvezi előnyét, megrészegítő szabadságát. Szemeket nyit fel az újra, és rohanó világunknak hála "percekre" vagyunk a második fázistól, hogy az eszme anyaggá váljon, és kilépjen a gondolati világból, lyukat ütve társadalmunk szövetén.

Nem látod? Nem érted? Pedig itt van előtted.
Most is ezt az eszmét használod. Percről percre, tégláról téglára bontod meglévő világunk alapjait, midőn ingyen olvasol olyan sorokat, melyeket fizetség nélkül írtam, és melyekért semmilyen viszonzást nem várok. De hát nem is várhatok, mert szavaim máris géped tudatába lettek másolva, tulajdonoddá váltak még azelőtt, hogy akartad volna őket, vagy egyáltalán tudtál volna róluk. No igen. Az internet. Újra megteremtette, és madzagon a szemünk elé lógatta a szabadság és egyenlőség tiszta, sallangmentes eszméjét. Már csak vigyáznunk kellene rá, hogy lényegét megtartva ültessük át az anyagi világba. Ennek a folyamatnak mindenki meghatározó részese. Ha nem is hiszed, de most mindennél több múlik RAJTAD !!!

A téma bővebb kifejtése, a konkrét gyakorlati példák az alábbi BLOGON olvasható

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése