2012. szeptember 24., hétfő

Tudatos jelenlét, meditációs flashmob - Bp. szeptember 29.





Tudatos jelenlét flashmob
a Napi Elemózsia és a Futótűz szervezésében.

Az eddigi sikeres megmozdulásaink alapján kerestük fel a Futótűz Mozgalom alapítóit ( Dr. Dicsőfi Endre, Laár András, Kalo Jenő és Nádorfi Lajos ) akik hasonló dolgokról tanakodtak együtt, mint mi az első csoportos felvételeken. Az első megbeszélésünkről felvétel is készült, amit megtekinthettek itt: 
http://youtu.be/wMZSyKx2CMo


Az előző rendezvényeknek a meditáció volt a lényege, most viszont szeretnénk új vizekre evezni, ezért kitaláltuk, hogy 

ezúttal legyen a TUDATOS JELENLÉTen a hangsúly. 

A videóban is megemlítjük, hogy a Vörösmarty téren lévő szökőkút körül elhelyezünk olyan szavakat (magyarul és rovásírással egyaránt) táblákra, amely szavakra közösen fogunk rákoncentrálni. Aki szeretne, meditálhat nyugodtan, ahogy eddig is tettük, a lényeg azon van, hogy legyünk JEL-EN és közösen teremtsük meg a szavak fizikai megnyilvánulását!


A szavak a következőek lesznek:

SZER-ETET
BÖLCSESSÉG
GYÓGYÍTÓ ERŐ
  ADOTT SZÓ
  SOKSZÍNŰSÉG
  SZABADSÁG
  KÖZÖSSÉG

Tavaly indult útjára a meditációs flashmob mozgalom a világban, mára már több, mint 600 város kapcsolódik össze röpke flashmobokra,

melyeknek az a lényege, hogy adott időpontban találkoznak emberek egy téren és egy időben elkezdenek együtt meditálni. 20 percen keresztül meditálnak az emberek a Földünkért és segítik a pozitív rezgésükkel megteremteni a bolygón a megfelelő rezgésszámot. A külföldi flashmobokról itt tekinthetőek meg a filmek:

London:
http://www.youtube.com/watch?v=kdIYXrp9hRs
http://www.youtube.com/watch?v=mqZA5cToPgs

 

Barcelona: http://www.youtube.com/watch?v=gROoga8MFm8

Mindannyian érzékeljük, hogy folyamatosan változik a világ, ahogy az emberek tudatosodnak, és rengeteg tanulmány és tudományosan bizonyított mérések kimutatták, hogy a Föld mágneses mezejének nem csak használói vagyunk, hanem meg is tudjuk változtatni azt.


"Ez nagyjából a 2001. szeptember 11-i események körül került fókuszba. Ebben az időszakban az USA-nak volt két műholdja, a nevük G.O.E.S. (geoszinkron környezeti műholdak), ezeknek az volt a szerepük, hogy a Föld mágneses mezejét mérjék és 30 percenként küldjenek róla adatokat. Ezek az értékek általában bizonyos határértékeken belül mozogtak, amilyeneket általában a tudósok látni szoktak. 2001 szeptemberében a tudósok olyan értékeket láttak, amik teljesen eltértek a normális mérésektől, kilógtak a skáláról. És kérdezték, hogy mi történik?! Mi befolyásolhatja az egész Föld mágneses mezejét olyan nagy mértékben, hogy ekkora eltéréseket találunk? Még sosem láttunk ilyesmit. Összevetették a műholdas adatokat hónapokra visszemenőleg az eddigi feljegyzésekkel, és azt találták, hogy a legnagyobb eltérés pontosan 2001. szeptember 11-én történt. Még pontosabban: a legelső eltérés 15perccel azután történt, hogy az első repülő becsapódott a Világkereskedelmi Központba."
 
Szóval tudjuk mi a dolgunk, mi vagyunk a Magunk védelmezői, ezért felelősséggel tartozunk. Rajtunk áll, vagy bukik az egész.

Általában a meditációt követően 10 percig OHM-oznak a résztvevők, ahogy itt is teszik a videóban:
http://vimeo.com/49217019

Mi két sikeres flashmob után, új dolgot találtunk ki, mégpedig, hogy összekötjük a kellemeset a hasznossal is.
 Ezúton is meghívunk Titeket nagy szeretettel 
a tudatos jelenlét flashmobunkra,
 amit a Vörösmarty téren fogunk megejteni
 2012. szeptember 29-én
 délután 14:00 órakor.
 
Ez nem tiltakozó demonstráció, csupán szinkronba hozzuk közösen az energiáinkat egy új világért, mert mi vagyunk maga a változás, amire annyira vártunk.

Három személy vagy. 
A test-aminek te gondolod magad, 
az elme-aminek mások gondolnak, 
 és Isten-aki valójában vagy. 
Egy közös teremtésre invitálunk Titeket!

„Azok, akik gyengéden járják a Földet, amikor a tudatlanok beszélnek

hozzájuk, teljes békében vannak....az este magányában meditálnak.”
(Korán: 25:63:66)

„Meditálj és engedd a te szemed tisztává válni, és a te teljes tested

megtelik fénnyel." (Szent Biblia: Máté 6:22)

„Amikor elsajátítod a meditációt, az elme megingathatatlan, mint
egy lámpás lángja egy szélcsendes helyen." (Hindu Bhagavad Gita)

„A buddhizmus fő hangsúlya az elme átalakítása, és ez a transzformáció

a meditáció függvénye." (Őszentsége a Dalai Láma)

Képesek vagyunk Menyországot teremteni a Földön, minden, amit tennünk kell az, hogy befelé figyelünk. Mindannyiunkban megvan az erő, hogy befelé figyeljünk. Változtassuk a széthúzást kohézióvá! Fogadjuk el a felelősséget és a kihívást! Legyünk részesei a szükséges változásnak, hogy a világ olyan legyen, amilyennek MI szeretnénk látni!


A flashmob menete:

13:45
Találkozó a Vörösmarty téren a Gerbeaud Cukrászda előtt (
http://g.co/maps/gvt78)

14:00
A résztvevők leülnek a szökőkút köré és együtt, csendesen rákoncentrálnak a szökőkút közepén lévő szavakra, illetve ha szeretnének, meditálnak

14:20
10 percig közösen együtt OHM-ozunk.

14:30
Befejezzük a megmozdulást és megkoronázzuk a szertartásunkat egy hatalmas öleléssel :)


 
Érdemes jógaszőnyeget és/vagy párnát hozni Magatokkal, mivel a kövön annyira nem jó ülni, és ahogy elnézem tartósan is beköszöntött a cidris idő :))

Sokan kérdezték, ezért iderakjuk, hogy nem kell bejelenteni a megmozdulást a rendőrségen, mivel:


" A bejelentés nélküli megtartás lehetőségét pedig a flashmob esetére tartja fenn a testület...Az Alkotmánybíróság álláspontja szerint mindezek a közéleti célú, békés megmozdulások az Alkotmány 62. § (1) bekezdésében elismert gyülekezési jog körébe tartoznak. Az együttes, nyilvános véleménykifejezés joga mindenkit megillet, függetlenül a gyűlés szervezettségétől, illetve a gyűlésre okot adó közéleti esemény jellegétől és idejétől."

http://www.jogiforum.hu/hirek/17835


Várunk Titeket nagy szeretettel egy közös szertartáshoz!

"Bár én hetven éves vagyok és rendkívül gazdag és sokszínű életet éltem és akár el is engedhetném az egészet, ahogy ezt több fajsúlyos problémával meg is tettem, de tudom, érzem a változás szelét, örömmel bontok vitorlát és lángra lobbantom a futótüzet.

Váltsuk , fordítsuk meg a trendeket, de legalábbis tegyünk hozzá, egészítsük ki, gazdagítsuk: lehűlés helyett melegszívű, baráti érzet, zsugorodás helyett személyesség (majd karakter), türelmetlenség helyett megértés, időhiány helyett elidőzés (az lehet három perc is!), virtualitás mellett személyes találkozások, anyagi haszonelvűség mellett értékelvűség, téma és nyelvi szegénység helyett érdeklődés." (Dr. Dicsőfi Endre, a Futótűz mozgalom alapítója)

Ott találkozunk a helyszínen! :)


Napfényesség és áldás!

A Napi Elemózsia és a Futótűz Mozgalom alapítói

http://facebook.com/napielemozsia

http://www.facebook.com/pages/Fut%C3%B3T%C5%B1zMozgalom/418033391562795

http://asztrologia.noxnet.hu/

http://www.facebook.com/tundertantra

http://napielemozsia.hu/
(hamarosan!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése