2016. június 13., hétfő

Bevándorlás, szegénység a világban és a rágógumik - Roy Beck

A Világbank azt mondja, hogy 3 milliárd ember van, akik mélyszegénységben élnek. Hogyan lehetne javítani a helyzetükön?  Mi megsajnáljuk a menekülteket, és befogadunk évente egy vagy kétmilliót, közben pedig évi 20 millióval nő a számuk! Segítünk ezzel?
Milly





Bevándorlás, szegénység a világban és a rágógumik

Roy Beck előadása






Az előadás szövege:
Néhányan azt mondják, hogy az USA-ba történő tömeges bevándorlás segíthet csökkenteni a szegénységet a világban. Igaz ez? Valójában nem, nem igaz. Hadd mutassam meg, miért.
Ez a rágógumi jelképezi azt az átlagosan 1 millió legális bevándorlót, melyet az USA 1990 óta minden évben befogad. Na most a világon ki jogosult a humanitárius együttérzésünkre?
A Világbank használ egy mérőszámot, mely meghatározza a mélyszegénységben élőket, ők napi 2 dollárnál kevesebbet keresnek. A világon hány ember keres napi 2 dollárnál kevesebbet a világon? Kezdjük Afrikával. Csak Afrikában 650 millió ember keres napi 2 dollárnál kevesebbet. 650 millió. És Indiában, további 890 millió ember; mélyszegénységben él. Kína, további 490 millió embert ad hozzá. Aki napi 2 dollárnál kevesebbet keres. És sajnos Ázsia többi részében szívszorító módon van 810 millió ember, akire a Világbank azt mondja, hogy napi 2 dollárnál kevesebbet keres. És végül Latin-Amerikában is van egy 105 milliós népesség, akik mélyszegénységben élnek. Összességében a világbank azt mondja, hogy 3 milliárd olyan ember van, aki napi 2 dollárnál kevesebbet keres és mélyszegénységben él. Ez 3000 rágógumi.És minden évben befogadunk 1 milliót és azt sugalljuk, hogy humanitárius változást értünk el!?
Természetesen mi nem ebből a mélyszegénységben élő népességből emeljük ki a migránsainkat, vagy igen? Ezek az emberek túl szegények, túl betegek és túlságosan le vannak maradva ahhoz, hogy eljussanak ide bevándorlókként. Hajlamosak vagyunk arra, hogy a bevándorlóinkat a világ jobb helyzetben lévő szegényei közül válogassuk. És Mexikó hajlamos kitermelni ezeket a fajta embereket, akiket idehozunk, a Mexikóból jövő emberek szegénysége miatt. És Mexikó szegény!
Hány ember él olyan országban a világon, ahol az átlag jövedelem alacsonyabb, mint Mexikóban? A Világbank azt mondja nekünk, hogy ez a szám EZ a 3 milliárd, plusz még másik 2,6 milliárd ember. 5,6 milliárd ember, aki olyan országban él, melyben az átlagjövedelem alacsonyabb, mint Mexikóban. Ez 5600 gömbrágó.
És mi az, amit az elit mond nekünk? Azt mondják, hogy mikor befogadjuk ezt az 1 millió bevándorlót, akkor valahogyan feltartóztatjuk a világon a szegénységet. És ezt még a saját munkanélkülijeink, dolgozó szegényeink, a társadalmunk legelesettebb csoportjaira gyakorolt hatása ellenére is meg kell tennünk. A természeti erőforrásainkra gyakorolt hatása ellenére is.
Még akkor is, ha a washingtoni javaslatok közül a legradikálisabb mentén haladnánk, és valójában megdupláznánk a bevándorlók számát évi 2 millióra, ami teljesen túlterhelné a fizikai, természeti és szociális infrastruktúráinkat, nem érnénk el semmi észrevehető változást. És lehet, hogy valójában ártunk a világ szegényeinek, mert az az 1 millió, akit befogadunk, a legenergetikusabb, gyakran a legképzettebb, minden bizonnyal a legelégedetlenebb ember. Ha ők nem vándorolnának ki, a változások előidézői lennének. Elindítanának egy csomó fejlődést az összes ember számára ezekben az országokban. Az igazi hősök a globális humanitárius terepen azok az emberek, akik megtehetnék, hogy kivándorolnak, de inkább ezekben az országokban maradnak, hogy a tudásukat felhasználva honfitársaiknak segítsenek. Sajnos a bevándorlási rendszerünk megpróbálja ezeket a típusú embereket becsalogatni, hogy otthagyják a saját országukban lakókat.
Annak a lehetetlensége, hogy akár egy rést üssünk, rosszabb, mint ahogy itt látszik. Azért, mert múlt évben, mikor 1 millió bevándorlót befogadtunk, ezek az országok a születési és halálozási számok alapján további 18 millióval növelték a mélyszegénységben élő populációt. És ebben az évben a Kongresszus befogad 1 millió legális bevándorlót, és ebben az évben az ENSZ számításai szerint ezekben az országokban további 18 millióval növekszik ezeknek az embereknek a száma. És a következő évben biztosak lehetünk abban, hogy a Kongresszus, hacsak meg nem állítják az amerikai szavazók, további 1 millió bevándorlót hoz be, és ezek az országok sajnos további 18 millióval növelik a mélyszegénységben élők számát. Még ha évente 5 milliót fogadunk is be, soha nem fogjuk megelőzni azt, ami ezekben az országokban történik. Nem ebben az évtizedben.
Látjátok? A bevándorlás soha nem lehet egy hatásos vagy jelentős módszer arra, hogy a világunk szenvedő embereinek segítsünk. Ott kell nekik segíteni, ahol élnek. 99,9%-uk soha nem lesz képes arra, hogy gazdag országokba emigráljon. Ez reménytelen. A virágnak ott kell virágoznia, ahol el lett ültetve. Az egyetlen hely, ahol ezen emberek 99.9%-ának segíthetünk, az az ahol élnek. Segítsünk nekik ott!
Forrás: http://www.dzsihadfigyelo.com/2015/08/29/bevandorlas-szegenyseg-a-vilagban-es-a-ragogumik/#

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése