2015. február 28., szombat

Hatalmas Tesla tornyokat építettek Oroszországban - videó 02.20.




Orosz források szerint amennyiben üzembe helyezik, és teljes kapacitással üzemel a Marx generátor, a "teljesítménye akkora lesz, mint az összes elektromos erőmű együttvéve Oroszországban - beleértve valamennyi termoelektromos, vízenergia, nukleáris, nap- és szélerőművet."



Hatalmas Tesla tornyokat építettek Oroszországban - videó


Az Oroszország ellen kivetett energia szankciók már azzal fenyegetnek, hogy az egész Európai Unió energiabiztonságát veszélyeztetik, a legutóbbi jelentések szerint.

A gazdasági és politikai instabilitás közepette a találékonyságra gyakran szükség van. Moszkvától 60 kilométerre nyugatra fekszik a "Nagyfeszültségű Marx és Tesla Generátor Kutató Létesítmény."

Oroszország már régóta kísérletezik mind katonailag, mind gazdaságilag a Tesla technológiával, de napjainkra megnőtt az igény a tesztek gyakorlatba történő átültetése iránt. Orosz források szerint amennyiben üzembe helyezik, és teljes kapacitással üzemel a Marx generátor, a "teljesítménye akkora lesz, mint az összes elektromos erőmű együttvéve Oroszországban - beleértve valamennyi termoelektromos, vízenergia, nukleáris, nap- és szélerőművet."

Ugyanakkor ezt a potenciált eddig csak a másodperc töredékéig sikerült mérni. Az alábbi exkluzív drón felvételek a legutóbb készültek a létesítményről. A felvételek nyilvánosságra hozatala talán nem csupán politikai pózolás, hanem úgy tűnik, hogy a Tesla villamosenergia-termelés feltételei lassan valóságossá válnak, és erről az egész világnak joga van tudni, annál is inkább, mivel ezzel a technológiával gyakorlatilag a Föld összes energia problémája megoldódna, nem beszélve a további következményekről. Onnantól kezdve például a háborúk gyakorlatilag teljesen értelmetlenné válnának, hiszen nincs szükség fosszilis üzemanyagra a működtetésükhöz, vagyis nem kell, hogy az erősebb országok kizsákmányolják a gyengébbeket az erőforrásaik megszerzéséért. Az így termelt áram ára töredéke lenne a mostaninak, mivel a megépítése és üzemeltetése ezeknek a létesítményeknek össze sem hasonlítható a jelenlegi erőművek bármelyikének költségeivel.

Ezzel egyidejűleg más komoly erőfeszítések történtek, hogy újra megépítsék Tesla ikonikus Wardenclyffe tornyát, amely független a Marx Generátor létesítménytől.

Ha minden jól megy, talán nem is olyan soká magunk is láthatjuk a planetáris energia adó létesítmények megvalósulását és működését a közeljövőben. Vajon melyik ország lesz az első a Földön, mely üzembe helyezi az első energiatermelő egységet?








http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/02/hatalmas-tesla-tornyokat-epitettek.html#.VPHICy4YEwQ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése