2015. január 14., szerda

Úton az Új felé 01.12.



"Nemzetünk, mint mindig, ebben is "különleges" helyet foglal el. Ezt hosszasan nem kell taglalnom, mert szinte mindenki tudja miről írok, hisz naponta érzi, szembesül vele."






 Úton az Új felé
 
Olvastam Gerald Hütler írását. (
Úton egy más iskolakultúra felé  http://szepjovot.blogspot.hu/2015/01/gerald-huther-uton-egy-mas.html)

Szerintem szenzációs és egyben elgondolkodtató. Teljesen korrektül feltárja a társadalmak legmélyebb hibáit a legfelsőbb szintig és fordítva is. Hogy mi a komplett rendszerek gyökeres hibája, honnan indul az egész. Rávilágít a rendszer teljes "kiszolgáló katonáira", a totálisan irányított rendszer rákos, fekélyes sebeire. Ebben az a legmegdöbbentőbb, hogy mindenki (akarata ellenére)részt vesz benne,ha akarja, ha nem.

Ebből csak úgy lehet kimaradni (elért kor és élethelyzetek után), ha az egyén, amennyire teheti, a rendszeren/rendszereken kívülállóvá teszi saját magát, amennyire megteheti ezt.
A teljes rendszer alapelve a totális félelemben tartáson alapul.

Ez egy hatalmas "játék". Aki bírja küzd, aki nem, az megy a "levesbe". A köztes állapot most az, ami az egyént és az őt körülvevőket a túlélésben segítheti,hogy amennyire teheti(!!), kívül  helyezi magát ebből,így nem "darálódik" be a rendszerbe.

Ebből az aspektusból nézve a felnövekvő generáció nagyon nagy veszélyben van (és jelenleg választása sincs nagyon), mert érdemben az ő igazi, jövőbeni  boldogulásuk nemhogy nincs biztosítva,hanem, mint ahogy a végeredmények bizonyítják, sok esetben egy céltalanul bolyongó, értékekkel abszolút nem tisztában lévő nemzedék(ek) nőnek fel szemünk előtt.

Hogy ez megváltozzon, hatalmas paradigmaváltásra van szükség minden szinten, az egyéntől a társadalmi szintekig, ami azután a mesterségesen fenntartott rendszerekre is visszahatván elindíthat egy gyökeres változást, így komplexen kezelve ezt a problémát.

- Hogy ennek eléréséhez minek kellene történnie? ?

Nos, elképzelések erre vannak még gondolkodó emberek fejében, de az biztos, hogy minimum "csodának".





Ez lehet egy hosszasan elhúzódó folyamat is. Habár ott tart a világ és a benne elhelyezkedő társadalmak helyzete, hogy szerintem túl sok idő erre már nem áll rendelkezésre, mert a rendszerek már oly’ elkorcsosultak, olyan betegesen értéktelenek és rombolóak s ezzel oly’ sok szenvedést hoznak és teremtenek, amik már nagyon feszegetik a társadalmak tűrőképességét, ami robbanás előtt van.

Ezt éljük, látjuk most. Előttünk zajlik az egész… Csak sokan legyintenek,pedig élesben megy mindez.

Nemzetünk, mint mindig, ebben is "különleges" helyet foglal el. Ezt hosszasan nem kell taglalnom, mert szinte mindenki tudja miről írok, hisz naponta érzi, szembesül vele.

 

- Megoldás??

Szerintem egy teremtő, kézzel fogható értékeket létrehozó, és teljesen alulról szerveződő csoportok által egy új társadalom létrehozása, értékeivel együtt.

Ehhez egy dolog elengedhetetlen. Meg kell nézni és vizsgálni őseink (igaz) eredetét, múltját és( igaz) nem elhazudott kultúráját létrehozott értékeivel együtt,mert ők tudtak valamit, amit sokan nem tartanak fontosnak. Pedig e nélkül nem sok esély van szerintem. E nélkül nem fog menni!!

Ehhez tömeges felismerés kell, mert az képvisel erőt, ami megálljt parancsol véglegesen.
Ez a folyamat elindult és visszafordíthatatlan. Ez zajlik most itt hazánkban is.

- Az, de hogy milyen áron?

Nos, ennek kimenetele jelenleg több esélyes. Ami biztos,hogy a nagy alvó oroszlán bajszát húzogatják sokan, ezáltal a tűzzel játszadoznak!!
Az eldugott, nem "frekventált helyen lévő" portákon, otthonok csendjében húzódik egy olyan józan, tisztánlátó többségi energia, ami bölcsen átlát a manipuláció fátylán.

Ez az energiatömeg bölcs, figyel, nem akarja egyiket sem. Újat akar, teljesen újat. Se ilyet, se olyat. Mindegyiket ismeri, egyik sem vált be.
Mást vár a jövőtől (nem azt, amit a kezébe akarnak adni). Ezt a jövőt már ők akarják megírni.

A józan paraszti észre - ahogy a magyar mondja - most nagyon nagy szükség van.
Ezt tudták nem irányított őseink is, mindig nagy stratégák voltak úgy, hogy az ezáltal virágzó kultúrát értékeivel együtt hagyták hátra itt nekünk, csak le kell másolnunk.

Bízom, bízzunk a józanész erejében,hogy legyen még mit megmutatni az utánunk jövőknek és a világnak.

Hiszem, hogy egy pillanatban össze tud ez a csodálatos nemzet borulni őseink itthagyott sírjai és szent hagyatéka fölött,hogy azt mondhassuk:

- ELÉG, ENNYI VOLT, NE TOVÁBB!!!



2015.01.12.

KS 


Megjegyzés: Friss hír- Bezárják a Rogers iskolákat, mivel a Magyar Államkincstár egy vitatott szabálytalanság miatt tavaly október óta nem folyósítja a normatív támogatásukat. Úgy tűnik, a pedagógusokat elbocsátják, a diákokat pedig átirányítják az állami oktatási intézményekbe
http://nol.hu/belfold/mintha-kitelepitenenek-tanev-kozben-zarjak-be-a-rogers-iskolakat-1509797 
 
Az iskolák képzési módszere Carl Rogers személyközpontú pszichológiájának alapelveire épül. Az intézmény honlapján az áll: fontos, hogy tanítványaik ne csak sikeresek, hanem boldogok is legyenek. 

(Milly)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése