2014. december 10., szerda

Megoldás Magyarország problémáira



A fejtegetés érdekes és tényleg valósnak tűnik, de a megoldás közreadása még  hátra van. Mindenesetre tanulságos írás. (Milly)



Ez a megoldás Magyarország problémáira!

írta: Traian Norbert


 
Szia,
Nem ismerjük egymást, ezért a legelső dolog, amit tisztáznunk kell a következő:

-          Ezekért a sorokért egy fillért sem kapok senkitől. Sem cégtől, sem párttól, sem egyháztól, sem a Chemtrailtől, senkitől!
-          Nem vagyok zsidó, sem cigány, sem kommunista, és ha ezek közül bármelyiket gyakran emlegeted szitokszóként, szerintem ne raboljuk egymás idejét.
-          Nem egy jól működő nyugati államban élek, távol a problémáktól, hanem Magyarországon, Székesfehérváron.
-          Hús-vér 26 éves, diplomás, szakmáján kívül elhelyezkedett informatikus vagyok, aki hetente elmegy haverokkal sörözni.
És most mutatok egy képet:
kampányértékelő.jpg
Ezt itt kérem, nevezzük problémának. Oldalakon keresztül lehetne sorolni, hogy miért (egyenlőtlen verseny, aránytalan felhatalmazás..stb), de mi itt most megpróbálunk valamit elindítani, aminek lehetőleg egy megoldás lesz a vége.
A megoldáshoz először is tudni kell, hogy miért nem megy el valaki szavazni, miért marad otthon a szavazókorú lakosság majdnem FELE! Akárkit kérdeztem erről, javarészt a következő válaszokat kaptam:
-          Úgysem számít, nem változik semmi.
-          Itt csak akkor fog történni valami, ha vér folyik az utcán (később jobbik szavazó lett).
-          Nincs kire szavazni.
-          Bárki nyer, mi veszítünk.
-          Stb.
Itt most el lehetne merengeni közhelyeken, de inkább képzeljük magunkat a másik helyzetébe. Akinek van minimális alkotmányjogi ismerete, az tudja, hogy immár kirakatdíszletekbe kapaszkodva hisszük magunkat demokráciának, és ez sokakat elkeserít. Hogy csak az egyik legszemléletesebb aktuálpolitikai példát említsem, itt van az amerikai kitiltási botrány, amiben jó eséllyel a NAV elnöke is érintett.
Napi szinten hallunk korrupciós ügyekről (minden oldalról), de ez most más! Itt egy olyan emberről beszélünk, aki annak a hivatalnak az elnöke, ami közvetlenül beszedi az adódat. Magyarra fordítva: HA igazak az amerikai vádak, akkor Te, én, MI éves szinten 993.180 Ft adót fizetünk be az átlagkeresetből egy bűnöző által vezetett hivatalnak. Nem az MSZP, nem a DK, nem a Jobbik mondja politikai érdekből, hogy bűnöző, hanem a Lázár és Orbán által is fontos szövetségeseknek nevezett USA. A vád alól Vida Ildikó könnyen tisztázhatná magát, ehelyett hirtelen szabadságra indult, és rohamtempóban elhagyta az országot:

 Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=FlUGyVfCEz4 


De tudod mit? Legyünk végtelenül jófejek, és az ártatlanság vélelme nevében, tételezzük fel, hogy makulátlan. Akkor már csak az internetadóról, a trafikokról, a 3000 mrd. Ft magánnyugdíjról, a röghöz kötésről, földpályázatokról, 700 nm-es Szíjjártó villáról, rekord-közeli államadósságról, stadionokról, hajléktalanüldözésről, az 1 millió munkahelyről, a hónapos orvosi várólistákról, 56-ozás utáni orosz seggnyalásról, stb. kéne beszéljünk, de ezeket mind-mind ismered. Ami történt ezekkel az ügyekkel kapcsolatban, az a rendszerváltás utáni legsiralmasabb részvételi arányt eredményezte az önkormányzati választásokon. Több, mint 4.000.000 honfitársunk nem élt a szavazati jogával, és ez önmagában is megdöbbentő kiábrándultságot jelent. Még egyszer, miért?
-          Úgysem számít, nem változik semmi.
-          Itt csak akkor fog történni valami, ha vér folyik az utcán.
-          Nincs kire szavazni.
-          Bárki nyer, mi veszítünk.
-          Stb.
DE IGENIS SZÁMÍT! Nem fog lepottyanni az égből Jézus, nem fog a földön manna teremni, és nem fognak maguktól megszűnni a bűncselekmények! Ha már minden kommunikációs csatornát megfertőzött a pártpolitika, és minden intézményben ott vannak a korrupt káderek, akkor új hidakat kell építeni, és új épületeket emelni, és ez nem 2 napos meló! Kőkemény, verítékes munka, és aki nem hajlandó dolgozni érte, a gyümölcseit sem érdemli meg!

Magunkon kívül SENKIRE nem számíthatunk! Minden csatornán keresztül azt akarják elhitetni velünk, hogy arra van igény, amit a jelenleg regnáló hatalom művel. Ez tévedés! Nézz még egyszer a 4 millió emberre, akinek ez nem felelt meg, nézd meg a választási statisztikákat! A Fidesz 2014-ben kb. annyi szavazatot kapott, amivel 2006-ban, nemhogy 2/3-ot nem kapott, de VESZÍTETT (évszámokra kattintva a bizonyíték). Hogy lehetséges ez? Hát úgy, hogy átszabták magukra a választási törvényt!
Négymillió ember az országunk majdnem FELE! Ha ehhez hozzáadjuk azokat, akik nem a FIDESZ-re szavaztak, az azt jelenti, hogy 8 millió embernek nem felel az meg, ami 2 milliónak igen! Ezek után, a 20%-os támogatottságra nekem senki ne mondja, hogy a nemzet egységesen támogatja ezt az értékpusztítást, mert a nemzet 80%-a szívből elutasítja!

MEGOLDÁS
Előre szólok, hogy helyetted senki nem fogja kimosni a szennyest! Az én szerepem is csak annyi, hogy megpróbálok elindítani valamit, ami úgy érzem, hogy 8 millió ember kívánsága. Nem lesz hibátlan, és biztos vagyok benne, hogy amint nőni kezd, minden oldalról igyekeznek bemocskolni. De aki gyáva, az nem érdemli meg a szabadságot sem!

A 4 millió ember apátiájának már tudod az okát: Nincs kire szavazni… Azt is tudod, hogy egy fideszt leváltó párt, nem a földből nő ki néhány nap alatt! Ez kőkemény közösségépítő munka, emberi jellemek folyamatos próbája, fontos döntések sorozata, és akkurátus végrehajtása.

1.)    Közösségépítés
Tetszik, nem tetszik, csak az a párt kormányozhat, aminek van megfelelő társadalmi támogatottsága. A fidesznek kétségtelenül van ilyen, és azt is el kell fogadni, hogy szavazatok megszerezhetőek 10%-os rezsicsökkentéssel. Ez abból fakad, hogy egy jelenlegi párt sem tudta érthetően elkommunikálni, hogy végső soron ennek a többszörösét fizetik vissza. Magyarázat híján, a szegénységben élőknek az a párezer forint is ajándéknak tűnik. Itt érkeztünk el máris az első fontos válaszúthoz! Milyen irányelvek mentén építsük a közösségünket:
A) Populista bullshit: Hangoztassuk, hogy a nép gyermekei vagyunk, és párezer forintos gesztusokat téve tereljük el a figyelmet a minisztereink százmilliós ingatlanvásárlásairól. Teszik ezt ott, ahol 3 millió ember él szegénységben. Itt tanuljunk is meg valamit! A „miniszter” szó jelentése szolga. És nem a nép szolgálja a minisztert!
B) Tue speaking: Elfogadjuk, hogy előbb van a vetés, és csak utána az aratás, mert ez a természet rendje! Te is tudod, hogy van, akinek csak az iga jut, mások néha el tudnak menni szórakozni is, megint mások masszívan dőzsölnek. Ez egy hatalmas aránytalanság következménye, amit azonnal mérsékelni kell! Itt nincs helye mellébeszélésnek! Aki nyomorog, annak a terheit azonnal mérsékelni kell, akinek van miből, annak növelni! Utóbbi sem fog éhezni, de a rászorulónak az a párezer forint választóvonal lehet éhség és jóllakottság között! Ebből egy biztos következmény származik: azonnal fel kell számolni az egykulcsos adót!

Te is láttad számtalanszor, hogy aki édes szavakat használt, az romlást hozott az országunkra. Mi lenne, ha most a másik utat választanánk? Itt kezdődik az őszinte beszéd, mert ha ez nincs, akkor növeszthetünk szép karokat, miközben elüszkösödik a lábunk. Onnantól kezdve a test nem lesz egészséges, és az ország sem egységes. Harmónia kell!

De hogy lehet megszólítani 4 millió kiábrándult embert? Nem szavaztak, mert visszaéltek a bizalmukkal. Hányingerük van a mostani politikától, ezért egy mostani politikus nem is járhat sikerrel. Az kell, hogy a saját vezetőiket termeljék ki, ezért szóba sem jöhet olyan ember, aki vezető tagja a jelenlegi politikai pártok bármelyikének, vagy politikai szervezetnek. Sőt, tovább megyek! A felsőoktatási HÖK tagok is tiltólistára kerülnek. Ha tanultál felsőoktatásban, valószínűleg tudod, hogy miért, ha nem, akkor ízelítőnek írd be google-ba, hogy „Pistának jó lesz”, vagy „erőszak a gólyatáborban”.

Tiszta emberekre van szükség, akik a saját bőrükön érzik a problémákat. Sújtva vannak általuk, és békés megoldást akarnak! A tisztaság a legfontosabb szempont, ezért a legideálisabb jelöltek a frissdiplomás fiatalok.
Mert:
-          Koruknál fogva valószínű, hogy nem voltak tagjai egy pártnak sem, és az előző rendszer sem korrumpálta őket.
-          A munkanélküliség egyik legnagyobb elszenvedői.
-          Javarészt innen kerül ki a legtöbb kivándorló. Értik a kivándorlók okait, és ezért kezelni is tudják.
-          Nem tudnak gyereket vállalni. Nem azért, mert nem szeretnének, hiszen ez a legcsodálatosabb ajándék az életben. Hanem mert nem látják biztosítva a feltételeket. Értik a fiatalok gyerekvállalási gondjait, és ezért kezelni is tudják.
Ha a tettrekészség a fiatalság érdeme, a bölcsesség mindenképpen időskori jutalom. Ezért játszadozzunk el a gondolattal, hogy egy majdani kormányban bár fiatalok a miniszterek, a tényleges javaslatok kidolgozását, idős, többdiplomás szakemberek végzik, akik évtizedes tapasztalatokkal segítik államtitkári szinten a munkát. Nem ördögtől való gondolat, hasonlóképpen működik ez a világ egyik legfejlettebb jóléti országában, Svédországban, de pl. Ausztriában is 27 éves a külügyminiszter.
Így teremtődne harmónia a jövedelmek után a fiatal és idős együttélésében is!

Most pedig a „hogyan?”-ról:
Figyeld meg, hogy amikor egyik napról a másikra kiderül egy internetadó; NAV botrány; hallgatói szerződés, több tízezres tömeg verődik össze a semmiből! Mi lenne, ha ezt a tömeget először is megpróbálnánk egy állandó közösségbe integrálni? Ha ez a közösség már megvan, elkezdhetjük megkeresni magunk között azokat az embereket, akik alkalmasak vezetőnek.
De első lépés a közösségépítés! Én a magam egyszerű civil szintjén annyit tudok tenni, hogy napokig fogalmazva 1-1 ilyen cikket, csokorba szedjem a problémáinkat. Ne csak akkor kapj észbe, amikor kiderül, hogy milliókat fizetsz be bűnözőknek, miközben egyik napról a másikra robotolsz!

A cikk után 2 dolgot tehetsz:
-          Bezárhatod az oldalt, és nem törődsz azzal, hogy mit művelnek veled. Tovább reménykedhetsz majd valami messiás hirtelen megjelenésében, hogy egyik napról a másikra politikusok kevesebbet lopnak, de szerintem ez nem fog bekövetkezni!
VAGY
-          Nincs több kifogás, nyafogás, hogy nincs jobb! Keressük meg az alkalmas embereket, és gyűjtsük Őket össze! Szervezzük meg magunkat, és pucoljuk ki a Parlamentből azokat, akik elfelejtették szolgálni a közjót!

Első körben semmit nem kell tenned. Ne foglalj hidakat, ne gyújtogass épületeket, ne menj ki sehova! Mindössze oszd meg ezt a cikket, hogy mások is értesüljenek róla, hogy igenis van MÁS!
Aztán ha ez megvan, IDE kattintva nyomj a tetszik gombra! Fontos, hogy tartani tudjuk a kapcsolatot!

Hamarosan érkezem a folytatással, de mivel nincs titkárnőm, aki ezeket legépelné, a türelmeteket kérem! Addig is, egy történettel búcsúzom, sziasztok!

Élt egy férfi, akinek a házát áradás fenyegette. Amikor a szomszédai elmentek, velük tarthatott volna. „Nem (mondta a férfi), én Isten segítségét várom!”. A víz tovább emelkedett.
Arra jött teveháton egy férfi:
- Ugorj fel, mentsd magad! (mondta)
- Nem! Én Isten segítségét várom!

A víz elérte a háztetőt. Arra evezett egy csónakos, de a férfi nem szállt be a csónakba, „én Isten segítségére várok!”. Végül megfulladt.

Nagyon dühös volt, amikor Isten színe elé került:
- MIÉRT NEM MENTETTÉL MEG!? (förmedt rá)

Isten így szólt:
- A szomszédodat küldtem érted, egy tevét küldtem érted, egy csónakot is küldtem! Mi mást tehettem volna még?


http://novus.blog.hu/2014/10/23/ez_a_megoldas_magyarorszag_problemaira



Folytatás:  
http://novus.blog.hu/2014/11/07/megoldas_magyarorszag_problemaira_masodik_lepes_971




2 megjegyzés:

  1. Nyomtam volna egy tetszik gombot de mivel fészbukos nem vagyok és soha nem is leszek, ezért ide nyomom :-)

    VálaszTörlés
  2. Ne haragudj de miböl gondolod hogy a fiatal generáció nem fog minket kirabolni. Én ezért nem megyek szavazni itt mindenki került szerintem a sok pénz téged ugyanúgy el vlakítana mint öket vagy bárki mást

    VálaszTörlés