2014. június 30., hétfő

A boldog emberek 9 közös jellemvonása

 
 Álljon itt egy lista azokról a közös vonásokról, melyek úgy tűnik, hogy a boldog embereket jellemzik, és itt az igazán boldog emberekről beszélünk, és nem azokról, akik a felszínen annak látszanak.

A boldog emberek 9 közös jellemvonása (amiről nem beszélnek)

 
Boldogság. Ezt halljuk a leggyakrabban, amikor az embereket megkérdezik, hogy mit keresnek az életben. Egy szerető partnert, egy szórakoztató, jól fizető állást, és a véget nem érő utazás szerepel még a néhány leggyakoribb válasz között, de mindegyiknek egyetlen végső célja a boldogság.


Álljon itt egy lista azokról a közös vonásokról, melyek úgy tűnik, hogy a boldog embereket jellemzik, és itt az igazán boldog emberekről beszélünk, és nem azokról, akik a felszínen annak látszanak.

Az listáról nem állítom, hogy csak ez a kulcs boldogsághoz, csak egyszerűen rávilágítok a közös jellemvonásokra.

1. Olyannak szeretik magukat, amilyenek

A felszínen ez hihetetlenül önzőnek hangzik, de egyszerűen csak azt jelenti, hogy valóban jól érzik magukat a bőrükben. Elfogadják önmagukat fizikailag, fenntartják igazi jellemvonásaikat függetlenül attól, hogy kapnak-e megerősítést, és azért fáradoznak, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az emberi tapasztalatból amit megélnek ahelyett, hogy olyasmiben lubickolnának, amit mások gyengeségnek vagy hiányosságnak minősítenek.

2. A kapcsolatokat önmaguk kiterjesztésének látják, nem pedig az emberi tapasztalat alapjaként

A kapcsolatok, akár baráti, családi vagy romantikus, minden bizonnyal az egyik legnagyobb része az emberi tapasztalatnak. Azonban túl sokan hagyják, hogy jelenlétének vagy hiányának, és még inkább, hogy az értékének túlzott jelentőséget tulajdonítsanak, mely megszabja a teljes boldogságot az életben. Úgy találtam, hogy az igazán boldog emberek hajlamosak megtalálni a teljes elégedettséget önmagukban, és minden kapcsolatot önmaguk egyfajta kiterjesztésének látni. Ezért gyakran, ha nem úgy nézünk másokra, mint akik egy bizonyos űrt kellene, hogy kitöltsenek az életünkben, vagy esetleg nem azért van rájuk szükségünk, hogy egy bizonyos módon érezzünk, akkor a legigazabb és a legértékesebb kapcsolatok alakulhatnak ki.

3. Elfogadják a változásokat

Az élet állandó tanulás, és a boldog emberek általában jól tudják ezt. Nemcsak mindig nyitottak a változásokra, hanem valóban hallgatnak a javaslatokra, tisztelnek és mérlegelnek minden véleményt, és a kritikát konstruktívan fogadják, és nem veszik sértőnek.

4. Ünneplik a saját teljesítményüket ahelyett, hogy másokéhoz hasonlítanák

A féltékenység gyilkos, és "Lehetsz a Hold, de még mindig féltékeny a csillagokra", mondta egyszer Gary Allan. Képesek vagyunk bármit elérni ebben az életben, és mi vagyunk az egyetlenek, akik megtalálhatjuk önmagunkban azt a hajtóerőt, ami mindehhez szükséges. Ahelyett, hogy vizsgálnák vagy összehasonlítanák magukat azokkal, akik már elértek valamit, az igazán boldogok inkább motivációként használják mindezt a dolgok eléréséhez a saját életükben.

5. Soha nem érzik magukat áldozatnak

Mindannyian voltunk bizonyos dolgok "áldozatai" az életben. Legyen szó akár egy váratlan szakításról, kirúgtak egy állásból vagy akár olyan súlyos dologról, mint a családon belüli erőszak. Az igazán boldog emberek azok, akik úgy döntenek, hogy nem merülnek el ebben a szerepben. Úgy döntenek, hagyják, hogy az áldozattá válás megerősítse őket ahelyett, hogy a gyengeség bélyegét viseljék, vagy hogy emiatt mások folytonos együttérzésére lennének utalva.

6. A jelenben élnek

Semmi sem fog történni, ha a múlton merengünk, vagy arról fantáziálunk, hogy milyen lehet a jövő, de a jelenben a boldog emberek ezt többnyire felismerik. Nemcsak felismerik, hanem mint motivációt képesek használni, hogy a legtöbbet hozzák ki belőle. A motiváltság mellett a jelenlét azokban a pillanatokban is jól jöhet, amikor lehetővé tesszük magunknak, hogy valóban átéljük a jelent ahelyett, hogy a jövőbeli aggályainkat vetítenénk rá.

7. Hiszik, hogy minden okkal történik

Ez nagyon könnyen párosítható azzal a választással, hogy ne legyen valaki áldozat, de a boldog emberek hajlamosak bízni életük minden történésében és a dolgok létezésében. Tudják, hogy soha semmi sem túl nagy ahhoz, hogy kezelni tudják, és inkább úgy döntenek, hogy magukhoz ölelik mindazt, amit az élet rótt rájuk, és nem bújnak el, amikor meglátják a nehézségeket.

8. Nem engedik, hogy a pénz diktáljon az életükben

Senki sem tagadja, hogy ebben a világban mindannyiunknak szüksége van pénzre a létezéshez, és ennek következtében sokan töltjük életünk nagy részét olyan dolgokkal, amelyek segítenek megkeresni azt. A boldog embereket ezen a téren az különbözteti meg, hogy nem hagyják, hogy a pénz legyen a végső diktátor az életükben. A lehetőségeikhez mérten értelmes döntéseket hoznak, de soha nem hagyják, hogy a pénz:

A) akadályozza őket a "kockázatos" szenvedélyeikben,
B) legyen az a tényező, melyet azért okolhatnak, hogy az életük miért annyira nyomorult,
C) miatt panaszkodjanak, hogy milyen kevés van.

Vannak kreatív megoldások, hogy megtehessünk mindent ezen a világon, és úgy tekinteni a pénzre, mint az egyetlen lehetséges eszközre és módra, a leginkább bénító dolog a kreativitásra.

9. A megoldásokat belül keresik

A boldog ember egyik legnagyobb felismerése, amikor a "változás belül kezdődik" elv alapján kezdenek el a dolgok működni. A megerősítés nemcsak ennek felismeréséből ered, hanem a gyakorlatban történő használatából, mely mindennek a gerincét adja az életben. Több ezer könyv, technika és gyakorlat létezik, melyek mind segíthetnek megtalálni a megoldásokat az életben, de az összeshez egyetlen dolog szükséges, hogy valóban működőképes legyen, az ezeket támogató tudatosság.

Collective Evolution
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/06/a-boldog-emberek-9-kozos-jellemvonasa.html#.U7IFtkDb4c8 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése