2014. április 3., csütörtök

Szétesik az USA – Bedöntheti az egész uniót 04.02.


Az “okosok” azt hitték, hogy csak a világ más tájain; most például csak Európában történhetnek meg a függetlenedési kísérletek, – lásd; Krím, Velence, Skócia, – vagy az egyre erősödő baszk szeparatizmus, s még sorolhatnánk.

 Szétesik az USA – Bedöntheti az egész uniót 

a dominó elv

Texasi lovasok felvonulása a 'Texasi Függetlenség napján'
Texasi lovasok felvonulása, a ‘Texasi Függetlenség napján’

 

Az USA 29 tagállama szeretne elköszönni a Fehér Háztól. – Akár a dominó, amikor dőlni kezd, – úgy terjednek az országban a népszavazási kezdeményezések az egyes tagállamok függetlenségéről.

 

Függetlenedési dömping fájdítja fejét a Fehér Ház adminisztrációjának. Egyre több tagállam szeretne kiválni az unióból. Aláírásgyűjtési akciók sokasága zajlik, petíciók fogalmazódnak meg, – az államokat a központi hatalomhoz kötő béklyók feloldása érdekében.

Már több mint 300 ezer ember írt alá ilyen értelmű peticiókat. Texas 70 ezer lakója irta alá a Fehér Ház honlapján a követelést, hogy Obama írasson ki népszavazást a tagállam függetlenségéről.

A függetlenségen gondolkodik még Louisiana és 27 másik állam: Florida, Alabama, Indiana, New Jersey, Észak-és Dél-Karolina, Montana, Oregon, Missouri, Colorado, Mississippi, Michigan, Kentucky, Tennessee, North Dakota, Georgia, Arkansas és New York. De már kopogtat hasonló ötlettel Alaszka, Kalifornia, Nevada, Arizona, Delaware, Wyoming, Ohio, Oklahoma és Pennsylvania … És, ha borul az első dominó, gyorsan követi a többi is. Bedöntheti az egész uniót a dominó elv.
775998
Obama és adminisztrációja egyenlőre még eléggé bizonytalan. Saját alkotmányukat sértenék meg ismét, ha kellő aláírás megléte esetén nem írnának ki népszavazást, az egyes tagállamok elszakadásáról.
Persze elég nagy valószínűséggel: az ‘emberi jogok bajnokaként’ pózoló washingtoni adminisztráció, de leginkább a nekik hatalmat kölcsönző háttérhatalom, minden gond nélkül köpni fog saját alkotmányára ez esetben. (is!)

Ám ez mindenesetre komoly intő jel a liberális Amerika vezetőinek, – az Amerikai Egyesült Államok felbomlása, a rothadásával együtt, – visszavonhatatlanul elkezdődött. – Vagy inkább, ahogy mondani szokás; varrás mentén reped az összefércelt, egységes nemzettudat nélküli ország.

Ezért is akarna háborúzni megint külföldön, lehetőleg jó messze a határaitól, hogy elodázza a bomlást. De már túl régóta érik ez – és túl hosszú ideje odázná el a bomlási folyamatokat Amerika kormányzata.
Jelen esetben az ukrajnai erőszakos eseményekben való aktív részvételük már nem késleltetni, – hanem egyenesen siettetni fogja az USA bomlását.

Az “okosok” azt hitték, hogy csak a világ más tájain; most például csak Európában történhetnek meg a függetlenedési kísérletek, – lásd; Krím, Velence, Skócia, – vagy az egyre erősödő baszk szeparatizmus, s még sorolhatnánk.

Mostanra jönnek rá ott Washingtonban, hogy az ukrajnai erőszakos események támogatásával, mekkora öngólt lőttek. Az ukrajnai történések, – s az ezzel kapcsolatban fellángoló elszakadási törekvések; elsőként Krím majd Transznisztria, - s a következő: Donbassz (Kelet-Ukrajna), – követendő példával szolgálhatnak más államoknak, – de nemcsak Európában, hanem Amerikában is. – Akár Texasnak, Alaszkának, s még a többi 27 államnak.

Most már, – az amerikai kormányzat saját maga miatt, – igen saját maga miatt ellenzi oly hevesen más népek önállósodási törekvéseit, vagy az anyagországához való csatlakozási szándékait. Mert a dominók dőlése, immáron Európából is elindulhat…

Transnistria-map-2Krím orosz ajkú többsége a függetlenségével, majd a népszavazás általi csatlakozásával anyaországához, példát mutatott az összes nemzet számára. – Így az egyes amerikai tagállamok számára is, amelyek függetlenedni akarnak a washingtoni központi kormányzattól. S vele együtt a FED-től s, a szabadkőművesektől, az izraeli lobbytól, az AIPAC-tól, s mindentől, ami a cionista hatalommal együtt jár.
És, ha előbb-utóbb siker koronázza majd függetlenedési törekvésüket, – nem kell majd háborúzniuk majd a fél világ ellen, s a vágóhídra küldeni fiaikat, – ami a washingtoni uraik eredeti szándéka lenne.
Méltán írhatják föl zászlaikra a régi óhajt: “No more brother war! – Soha többé testvérháborút!”



Szabad Riport
Források: Komszomolszkaja PravdaAvrasiya.infoBal-Rad – SzRTI archivum

1 megjegyzés: