2014. március 5., szerda

Nyolc tény a Krim-félszigetről 03.03.

  Nagyon zavaros a helyzet Ukrajnában. Nem igen lehet eligazodni rajta. De itt van néhány tény a Krím-félszigetről és az oroszokról, amit nem tudtunk eddig. Ebből is látszik, hogyan akartak egyesek félelmet kelteni az emberekben. Ne dőljünk most már be semmi háborús riogatásnak!

 

 NYOLC TÉNY A KRÍM-FÉLSZIGETRŐL, AMIT A LIBERÁLISOK KIFELEJTETTEK A HÍREKBŐL


A nyugati és hazai liberális média kedvenc hazugságai közé tartozik, hogy orosz invázió van a Krím-félszigeten. Tekintsük át röviden az idevágó tényeket.

1, A Fekete Tengeri Flottát fel akarták osztani Oroszország és Ukrajna között a Szovjetunió 1991-es felbomlásakor, ám ez egy elhúzódó vita tárgya lett.

2, A felek 1997-ben végre megegyezésre jutottak a krími katonai bázisokat és az ott állomásozó flottát illetően. E szerint Oroszország kapta a flotta 81.9%-át, de előbb ki kellett fizetnie Ukrajna részére 526,5 millió dollárt. A szerződést végül 1999-ben írták alá.

3, Moszkva évente 97.75 millió dollárt tekint semmisnek az Ukrán államadósság Oroszország fele fennálló részéből, ezért cserébe használhatja az ukrán felségvizeket, rádiófrekvenciákat, valamint ez az összeg tartalmazza az orosz hajók által okozott környezetre káros hatásokért a kompenzációkat.

4, Az eredeti megállapodás szerint a Fekete Tengeri Flotta 2017-ig állomásozhat a Krím-félszigeten, ám ezt később meghosszabbították 25 évvel.

5, Az 1997-es megállapodás megengedi 25,000 főnyi orosz katonaság, 132 páncélozott jármű, 22 katonai repülő és 24 darab 100mm-es kalibernél kisebb ágyúval felszerelt löveg állomásoztatását a félszigeten.

6, A fentieknek megfelelően, jelenleg 5 haditengerészeti hadosztály állomásozik a félszigeten.

7, A haditengerészeti egységeken kívül két reptere is van az oroszoknak a félszigeten, egyik Kacha, a másik Gvardeysky környékén.

8, Az orosz tengerparti erők a 1096. Légvédelmi Rakéta Ezredből és a 810. Tengerészgyalogos Brigádból áll, ez utóbbi 2,000 tengerészgyalogost jelent.

Láthatjuk tehát, hogy az illegális kijevi kormány bejelentése az Egyesült Nemzetek felé, miszerint Moszkva 16,000 katonát küldött a Krím-félszigetre, orosz invázióként lett tálalva, holott Oroszország csak kihasználja a szerződéses lehetőségeit.



Közel-kelet legérdekesebb hírei

http://www.hidfo.net/2014/03/05/nyolc-teny-krim-felszigetrol-amit-liberalisok-kifelejtettek-hirekbol

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése