2014. február 11., kedd

Egyre több a segítő ember



Ne higgyük el, hogy az emberek rosszak. Eredendően nem is azok valójában, és most az internetnek köszönhetően egyre jobban látni, hogyan segítünk egymásnak. Elhisszük végre, hogy milyen sok a jó ember?

Itt csak néhány példát osztok meg, de ennél jóval több van, amiről csak kevesen tudnak. Aki tud ilyenekről, az ha beküldi, megosztom.

Példák a neten. Összeállította Dombi Katalin

Az alábbiakat főként közösségi oldalról vettem.
Idős néni



 A Király utca és a Deák sarkán áll ez a néni. A CBA-nál melegedik, minden este 6-tól. Nem kéreget, csak 81 évesen próbálja átvészelni az éjszakákat.
Kérlek Titeket, ha valakinek van egy felesleges régi kabátja, valami meleg holmija, vagy bármi mással tud rajta segíteni, vigye el neki, hálás lesz érte.
Köszönöm, köszönöm az Ő nevében is!
Rohadjon meg mind aki ide juttatta szegényt!


Azóta volt újabb fotó és hír, hogy egy árva 18 éves lány befogadta a lakásába. Nagy örömmel osztották meg az emberek 




 EMBERSÉGBÖL JELES!!!

Szandra,aki most töltötte a 18. életévét,befogadott egy 78 éves nénit az utcárol!!
Ma beszéltem telefonon Szandrával és kérdezösködtem kicsit!Elmesélte,hogy 9x költözött,nevelöszülöknél élt/lakott.... betöltötte a 18. évét,megkapta a kis árvaságiát amiböl vett egy 34 nm2-es lakást pesten 5 honappal ezelött..
Ez a lány egy igazi kis Angyal,mivel az utcárol befogadta Ica nénit,aki már 5 éve elvesztette a házát,a néni férje meghalt egyedül nem tudta fizetni a törlesztöket,igy az utcára került!
A néninek fagyási sérülései vannak,lelki sérülésekröl meg nem is irok inkább...
Arra kérnék mindenkit,aki tud vagy szeretne valahogy valamiben segiteni az tegye meg,én megtettem és sokkal jobban érzem magam...
A Szandra nekem elküldte privátban a számlaszámát,ha van bennetek egy csepp emberség,akkor ha nem is sokat ,de 1000-1000 ft-ot utalhatunk nekik, vagy elküldte a cimét is, csomagot is lehet nekik küldeni...
Akit érdekel, keressen meg, megadok privátban cimet, telefonszámot és számlaszámot is!!!De akár vele is felveheti a kapcsolatot Szandra Ujházi!!!
Köszönöm,hogy elolvastad!! 2014.02.10.

 Szinatkaszné Dani Ibolya



Sándor


Végigdolgozta az életét...

SÁNDOROM Ismeretségünk ez év tavaszán kezdődött.
Rendszeresen elsétáltam mellette a Pozsonyi úton.
Láthatóan hajléktalan, de mindig a lehetőségekhez képest ápolt, gondozott, sosem ittas embert láttam ott nap, mint nap.
Nem kéregetett, csak ült és kisrádióján hallgatta a világ híreit, hogy ne maradjon le semmiről.
Egyszer megkérdeztem tőle, hogy tudok-e segíteni vmiben. Azt mondta: Nem, kedves köszönöm.
Én nem szoktam kéregetni. Hosszas unszolás után, csendben csak annyit szólt, hogy esetleg vmi élelmiszert.
Így ismerkedtünk össze. Ő lett az én kosztosom.
Most már 3 emberre főzök.
Pár napra rá bemutatkoztunk egymásnak.
Innentől kezdve már messziről integetünk, ha meglátjuk a másikat az utcán.
Örült, hogy a nevén szólítják, hogy látják. Egyre többen...

Összefogtunk páran, és beprotezsáltuk annak a háznak a lakóközösségénél, akinek a kapujában üldögél.
Több lakógyűlés eredményeként 10 napja megengedték, hogy a pince egy részében, ahol van mosdási lehetősége és van egy w.c is, este 7 és reggel 7 között ellegyen.
Van ágya, de még sok minden jól jönne. Zseblámpa, mert ott nincs áram. Ceruzaelem a kisrádiójába. Stb. Persze ezt nem ő mondja, hanem én... Sosem kérdeztem semmit.
Mindig annyit mondott magáról, amennyit akart. Így tudtam meg, hogy 66 éves, volt vasmunkás. Végig dolgozta az életét. Boldogan sepreget a ház előtt, összeszedi a szemetet, mindig hasznossá teszi magát. Pedig senki nem várja el tőle. De Sándorom ilyen. Most boldog. Nagyon. Mi meg szeretjük. Én nagyon...

forrás: Amon Henriette





 

  Meglátták a kopott gumikat, a kisgyerekeket, és nem haboztak!

“Észrevettük – áll a levélben -, hogy az autód gumijai igazán kopottak és, hogy két kisgyermek ül bent. Kérjük, hogy vegyél néhány új gumit és kapjanak a gyerekek egy kis fagyit. – A szeretet egy szikra”
kindness

A pénz ‘csak’ egy eszköz. Ha áramlik, akkor működik a legjobban.
A kollektív tudat felismerése, és az eszközeink megosztása a legjobb út ahhoz, hogy hosszú, boldog életünk legyen. És ha a végére érünk, nem lesznek zsebek a koporsónkon, hogy magunkkal vigyünk bármit is. Vihetünk viszont sok mosolyogva könnyező ember szeretetéből magunkkal az örök vadászmezőkre…
Szerző : Gini Papp


 

Csodát tettek a magyarok egy hajléktalan fiúval

|2014.02.05. 09:17

A 21 éves Ferenc Dávid 16 éves kora óta él az utcán, helyzete reménytelennek tűnt. Egy adományozója a Facebookon kért segítséget, és azóta a fiút rengetegen keresték fel. Az ismeretlen jóakarók ruhát, munkát, lakhatást ajánlottak neki.

"DXN Család, kérlek segítsetek!!! Ma délután személyesen is találkoztam a 21 éves Ferenc Dáviddal, aki családi okok miatt hajléktalanná vált, egy fűtetlen, üres trafóházban éjszakázik, és napközben a Szent István körút 17 sz alatti Spar áruház előtt tanyázik! Szívesen vállalna munkát! Kertész, kertépítésben van gyakorlata, minden megoldás fontos lehet számára! Nem iszik, értelmes jóravaló srácnak látszik!! Kérlek benneteket tegyünk meg közösen mindent, hogy esélyt adjunk számára egy jobb, és szebb jövő lehetőségére!" -
Ezzel a poszttal indult Ferenc Dávid nem mindennapi története, egy olyan lavina, amelynek köszönhetően talán neki is lesz esélye egy normális életre.
A fiú 16 éves kora óta él az utcán. Akkor veszítette el édesanyját, akinek a halálát nem tudta feldolgozni, így inni kezdett. A családja ezt nem nézte jó szemmel, és végül "közös megegyezéssel" úgy döntöttek, eljön otthonról. Egy rövid ideig még sikerült fenntartania magát, de amikor a főnöke nem fizette ki kéthavi munkáját, az albérlete elúszott, és mivel nem volt félretett pénze, nem maradt más választása, mint az utca.


Böczkös István és Ferenc Dávid 

Azóta eltelt majdnem hat év, Dávid pedig megtanult túlélni. Enni azt eszik, amire futja, fürödni a nappali melegedők valamelyikében szokott, az estéket pedig mostanában egy budatétényi, üres trafóházban húzza ki. Kérdésünkre, hogy miért nem megy inkább szállóba, határozottan azt mondja: "Oda soha többé!"
"Volt két zsák ruhám, azzal mentem be a szállóra. Másnap semmim nem volt, de szó szerint semmim, még a bakancsomat is elvitték" - meséli. Dávid a munkalehetőségekről is hasonlóan nyilatkozik: "A közmunka kihalásos alapon megy, lehetetlen bejutni. A hómunka az egyetlen, de hó nélkül nehéz..."

Ám mindez már a múlté, miután ugyanis egy rendszeres adományozója feltöltötte a Facebookra a történetét, a budapestiek megmozdultak, és rengetegen döntöttek úgy, hogy megpróbálnak segíteni.
"Másnap csak pislogtam. Nagyon sokan jöttek, ruhákat kaptam, élelmiszert, pénzt. Radásul, ha minden igaz, akkor kapok egy lakást is, amit fél évig használhatok. Így el tudok majd menni dolgozni, fűtött helyről, kipihenve, tisztán" - sóhajt. Arra a kérdésre pedig, hogy a lakást miből fogja fenntartani, újabb jó hírekkel szolgál: munkát is ajánlottak neki, többfélét.
"Eddig nem volt munkám, most meg a bőség zavara" - mosolyog, majd megnyugtat, hogy hála az adományozóknak, van már B-terve is. Ha a lakást nem tudja fenntartani, akkor irány a lakókocsi, amit szintén a napokban ajánlottak fel neki.
"Nagyon jó érzés, de zavarban vagyok" - mondja, majd sietve hozzáteszi: álmában sem gondolta volna, hogy ilyesmi fog vele megtörténni, és egyúttal mindenkinek nagyon köszöni.
  http://www.hir24.hu/belfold/2014/02/04/csodat-tettek-a-magyarok-egy-hajlektalan-fiuval/

 
 
 Napi Elemózsia híre:
A hajléktalan Dávidról készült felhívást, több mint 1000-en megosztottátok oldalunkról, és szívből örülünk, hogy mi is hozzá tudtunk járulni a következményekhez Mert vannak! INTERJÚ:
– Egy élelmiszerboltban voltam raktárvezető, a fizetésemből még egy kis garzont is tudtam bérelni. Amikor azonban szakítottunk a barátnőmmel, kicsúszott a lábam alól a talaj, depressziós lettem és sajnos az alkoholhoz nyúltam. Nem csoda, hogy a munkámat is elveszítettem – kezdte történetét Dávid.

Hajléktalanszállón csak egy hónapig bírta, alkalmi munkákból, koldulásból tartotta fent magát, és hostelekben lakott. Az utóbbi időben egy transzformátorházban húzta meg magát, nappal pedig egy Szent István körúti élelmiszerüzlet előtt töltötte az időt. Itt találkozott vele Böczkös István (55), akit meghatott a szomorú történet.

– Mivel munkámból adódóan nagyon sok ismerősöm van egy közösségi oldalon, készítettem Dáviddal egy közös képet, és reméltem, hogy lesznek, akik majd segítenek – mesélte a férfi, arra azonban egyikük sem számított, ami azután történt.

– Reggel kimentem a szokásos helyemre, majd pár óra múlva azon kaptam magam, hogy hatan állnak körülöttem csomagokkal, és még ugyanennyien várnak a sorukra – mesélte a fiú. – Sokan munkát ajánlottak, holnap kezdek dolgozni egy kertészetben. Sőt, egy fiú családja felajánlotta, hogy költözzek be a lakásukba, ahol lesz egy saját szobám és a legjobb barátomat is vihetem – hálálkodott a fiatal, akinek ma már eszébe sem jut alkoholhoz nyúlni.

Dávid nem felejtette el azokat sem, akik a nehéz években mellette álltak. Jótevői segítségével hajléktalan barátainak is szerzett munkát, és a ruhákat is szétosztogatja. Ő pedig arról álmodozik, hogy esti tagozaton elvégzi a gimnáziumot és szakmát is tanul.


Forrás Napi Elemózsia





Pilisszántói Boldogasszony kápolna

Hogyan is jött létre ez a csodálatos kegyhely? Addig egymásnak ismeretlen emberek önzetlen, odaadó munkája hozta létre. Nomeg a polgármester szíve-lelke.
Az erről szóló bejegyzés itt található, képekkel:
http://amivilagunk11-12.blogspot.hu/2014/02/pilisszantoi-boldogasszony-kapolna.html 




GERI BÁCSI DOBOGÓKŐI ÁLMA

Geri Bácsi — Dobogókő
egy nem min­den­napi tör­té­net szívről, lélekről, hitről, sze­re­tetről, egy álom­ról, mely­nek meg­va­ló­sí­tá­sá­ért a fősze­replő min­den anyagi javát fel­ál­dozta, cse­rébe gyó­gyu­lást, mér­he­tet­len ener­giát és önzet­len segít­sé­get, áradó sze­re­te­tet kapott, amit most ő ad tovább.

Az I. rész: (17 perc)

http://www.youtube.com/watch?v=BKJrcHEW4pY

Geri bácsi­nak a lelke magyar. A meg­ál­mo­dott és meg­va­ló­sí­tott gyó­gyí­tó­he­lyet 2011.11.11-én szen­teli fel egy jezsu­ita szerzetes.

Forrás:  http://mezofoldielet.hu

Makovecz Imre Nap ház Kulturális központ Dobogókőn

Geri bácsi beszél. Hálásan köszönjük egész népünknek szóló adományát!

Emlékét szívünkben őrizzük.

 

 

 

 Egy levél érkezett 

 És most egy kérést továbbítok. Segítségre van szükség.

Drága Fénytestvérek,

Személyes ügyben kérem a segítségeteket. Hosszú munka és kétségek után meghoztuk férjemmel a döntést: megpróbáljuk a külön folytatni az életünket - a párom elköltözik. Nem volt könnyű idáig eljutni, mivel két tündéri kisgyermekünk van. A helyzetet nagyon megnehezíti az is, hogy a lakáspiacon a bérelhető (igényes) lakásokért igen magas bérleti díjakat kérnek és sokszor három havi kauciót, amit szinte lehetetlen kitermelni a mai magyar viszonyok és két kisgyermek mellett.

A segítségeteket szeretném kérni, hátha van köreinkben vagy a Ti ismerőseitek között olyan, akinek épp olyan lakása van, amire nekünk szükségünk lenne...és kölcsönösen megtalálhatnánk egymást. Fontos lenne, hogy olyan lakást találjunk, ahová két gyermeket is lehet vinni, amikor apával vannak, ott alszanak nála. Igényes, tiszta, rendes otthont keresünk.

Budapesten, Zuglóban lakunk (Csáktornya park) és a közelben vagy legalábbis nem túl messze keresünk kis lakást, ha lehet, bútorozva és gépesítve (ha nem bútorozott vagy részben, úgy is jó, ha tetszik nekünk, akkor megoldjuk a berendezést). Kb. 45-50ezer + rezsiig lenne ideális, egy havi kaucióval. Drágább lakás is érdekel, amennyiben alacsony a rezsi ktg - pl. gázfűtés esetén.
Szóba jöhet még a környező kerületek hozzánk közelebbi része, csak ne legyen nagyon messze, mivel szeretnénk továbbra is mindenben együttműködni. Esetleg a Nemzeti Színház és Zugló közötti vonalon valahol....

Megbízható, becsületes emberek vagyunk, stabil munkahelyen dolgozunk mindketten és a történtek ellenére kölcsönös szeretetben élünk és tiszteljük, becsüljük, támogatjuk egymást. A férjem a héten válik Fénytestvérünkké. Egy óvodás és egy első osztályos gyermekünk van.
Reménykedem, hogy Mihály Urunk és az Égi Segítők nem véletlenül súgták a fülembe, hogy ezt a körlevelet elküldjem el Nektek.
Kérve az Égiek gondviselését és a Ti segítségeteket is,
Szeretettel és hálával:
Kovács Kata
kovacskata@gmail.com
0670/370-4002



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése