2013. szeptember 26., csütörtök

Szíriai helyzet -bonyolult és súlyos 09.26.


  Annyi különböző infó lát napvilágot, hogy már azt se lehet tudni kinek higgyen az ember. Az biztos, hogy durva események történnek ott és mielőbbi békére van szükség.
 

A szíriai helyzet bonyolultabb mint gondolnánk


A hírek szerint a felkelők szívesen vették  különböző terrorista csoportok csatlakozását. Fegyvert sok helyről kapnak, de nem árulják el honnan. Egy magyar járt kinn mostanában a felkelők oldalán, állítólag az ATV műsorán látható lesz a riportja szombaton és vasárnap. (nem látom a műsorkínálatban) Állítólag Assad katonái nagyon kegyetlenül bánnak az elfogottakkal. A menekülttáborok helyzete katasztrofális. Egy-egy táborban 5-35 ezer ember sínylődik. Van olyan kisgyerek, aki nem is tudja már milyen máshol lakni, mert 3 éve itt él. Ezt a Klass FM rádióban hallottam a Balázs műsorban tegnap reggel. (09.25-én)

Ugyanakkor Assadnak nincs szüksége védőőrizetre, szabadon mozog az emberek között, mert szeretik. Erről több videó is tanúskodik.

Jusson eszünkbe, hogy a sötét oldal érdeke az, hogy tűzfészek legyen ott, ahol csak lehet, és terjedjen tovább tűz.... Tehát elsődleges érdekünk, hogy békét teremtsünk.  Igen, mi is tudunk teremteni  pozitív energiáinkkal és a negatívakkal is. A sötétek a negatívból táplálkoznak... 

Tehát  mi is hozzájárulhatunk a szíriai béke megteremtéséhez imáinkkal, meditációnkkal.

Feltettem egy videót. Érdemes megnézni. Magyar fordítás van rajta. 
Alatta pedig egy cikk a szíriai állapotokról. (ATV)

Elnézést azoktól, akik nem szeretik ezt a médiacsatornát. Az a helyzet, hogy én csak nagyon szélsőséges, agresszív  médiáktól nem osztok meg -annak ellenére, hogy azok is segítik a változások beindulását valamilyen módon. Tehát a tartalom, és a szívem általi megérzések irányítanak a választásban, azzal a céllal, hogy megfelelően tájékozottak legyünk, és felfelé emeljenek bennünket ezek az információk. 

Bonyolítja a helyzetet, hogy a Közel-Kelet több országában  kirobbantott harcoknak nem csak a kőolaj megszerzése a be nem vallott cél. Van egy különleges indítéka is. Az ősi kultúrák még titkos hagyatékai ott találhatók ezekben az országokban, és nem utolsósorban dimenziókapu is. Vajon miért volt mély szőnyegbombázás egy sivatagban, ahol eltemetett civilizáció nyomai vannak? Netán a MAGOK-é is?

Vessünk véget ennek!  Fogjunk össze! Segítsd a béke megvalósulását, amikor ráérsz, imával, mantrával, meditációval. Kiemelt időpontok vannak már régóta, különböző csoportokban. Lehet csatlakozni.  7 óra, 9 óra, 19 óra, 20 óra, 21 óra, 21,12, 22 óra, 23 óra.

Képzeld el, hogy béke van Szíriában, és felszabadult, boldog a nép!

Szeretettel várlak. Dombi Katalin




Putin.A nyugati MEDIA hazudik Sziriával kapcsolatban!!!






2013-09-24 12:40:00

Milliók éheznek: humanitárius katasztrófa felé tart Szíria

Egyre több gyermeket fenyeget alultápláltság Szíriában egy nemzetközi segélyszervezet jelentése szerint. Négymillió ember nem képes elegendő élelmiszert megtermeszteni vagy megvásárolni - az érintettek fele gyerek. Az élelemhiány árrobbanást idézett elő.
Szíriaiak milliói nem tudnak elegendő élelemhez jutni a két és fél éve tartó polgárháború miatt, és egyre több gyermeket fenyeget alultápláltság a közel-keleti országban egy nemzetközi segélyszervezet jelentése szerint.

A Save the Children amerikai székhelyű gyermeksegélyező alapítvány helyi idő szerint hétfőn közzétett jelentése szerint Szíriában négymillió ember nem képes elegendő élelmiszert megtermeszteni vagy megvásárolni, az érintettek több mint fele gyerek.

A legnehezebb helyzetben azok vannak, akik a leghevesebb összecsapások által sújtott területeken ragadtak az ország nagyvárosaiban - elsősorban Aleppóban és Damaszkuszban - és azok környékén, ők csak a túléléshez szükséges legalapvetőbb élelmiszerekhez tudnak hozzájutni.

A főváros környékén minden huszadik gyerek súlyosan alultáplált, és a gondot súlyosbítja, hogy az élelemhiány árrobbanást idézett elő - írta a szervezet jelentése.

A helyzet megoldását nehezíti, hogy a nemzetközi segélyszervezetek szállítmányai a harcok miatt nem tudnak eljutni az ország számos területére. A Szíriai Nemzeti Koalíció (SZNK) ellenzéki ernyőszervezet hétfőn azzal vádolta a kormányt, hogy megpróbálja halálra éheztetni az embereket Damaszkusz környékén. Az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) ugyanakkor azt is közölte, hogy számos, felkelők által ellenőrzött területre sem tudják eljuttatni a segélyeket.

A WFP jelenleg 4,2 millió szíriainak nyújt élelmiszersegélyt, köztük 3 milliónak az ország határain belül, 1,2 milliónak pedig a szomszédos országokban létesített menekülttáborokban. A szervezet célja, hogy ezt a számot október végére 5,5 millióra növelje.

A WFP vezetője, Ertharin Cousin hétfőn közölte: egy esetleges szíriai fegyverszüneti egyezménynek biztosítania kell, hogy a WFP és más segélyszervezetek eljuthassanak a rászorulókhoz.

A felek láthatóan nem bírnak egymással az eddig több mint 110 ezer halálos áldozatot követelő, a 23 milliós ország lakosságának legalább negyedét földönfutóvá tevő polgárháborúban. A szíriai kormány ezért korábban jelezte, hogy hajlandó lenne fegyverszünetet kötni a felkelőkkel.

A kérdés az ENSZ Közgyűlés ülésszakának kedden kezdődő általános vitájában az egyik központi téma lesz.

 http://www.atv.hu/kulfold/20130924-milliok-eheznek-humanitarius-katasztrofa-fele-tart-sziria


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése