2013. május 8., szerda

A Dunaharaszti kilakoltatás - 05.08.

Levél Kásler Árpádnak és a válasz

A Dunaharaszti kilakoltatás

Subject: a Koppány Csoport és más szervezetek színjátéka Dunaharasztiban


Tisztelt Kásler Árpád Úr!

A nevem Nagy József. A devizahitellel küszködő emberek szimpatizánsa vagyok, ezért szimpatizáltam eddig a Balogh Béla úr vezette Koppány Csoporttal is. Azért írok Önnek, mert a mai napon rájöttem, csúnya színjátékot űzött a Koppány Csoport egy Dunaharasztiban történt kilakoltatáson, és amikor leírtam a véleményemet a Facebookon Balogh úrnak, illetve kérdéseket merészeltem feltenni, akkor egyszerűen kitiltott. Mivel Ön a Koppány Csoporttal is együttműködött a közelmúltban, együtt tüntettek, ezért gondoltam úgy, hogy tájékoztatom erről a történetről. Tudnia kell Önnek is arról, miféle emberekkel és csoportokkal dolgozik együtt.Az történt ugyanis, hogy a 2013.05.06. napján 13 órára kitűzött kilakoltatás előtt, reggel 8 órakor az adós megállapodott az árverési vevővel a kilakoltatás elhalasztásáról. Itt a végrehajtó által készített jegyzőkönyv: http://balrad.files.wordpress.com/2013/05/dsc05308_m_v.jpg

A Koppány Csoport tagjai hétfőn délelőtt indultak el a kilakoltatásra. Furcsa volt nekem, hogy az esemény Facebook oldalán már néhányan hétfőn délelőtt tudták: el fog maradni a kilakoltatás. Valaki már el sem indult vidékről. Néztem az időközben elindult élő közvetítést, de mindenki úgy csinált, mintha 13 órára tényleg jönne a végrehajtó. Holott ekkor már tudták, tudniuk kellett, hogy nem lesz kilakoltatás, mert elhalasztották. Ott volt az adós, birtokában az eredeti jegyzőkönyvvel. Még a Hír Tv-nek is nyilatkozott, hogy el van halasztva a kilakoltatás ( http://mno.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/10-milliot-kell-osszegyujteniuk-nehany-het-alatt-1159175), Balogh Béla pedig ott állt az adós mellett az interjú során (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=549614031757144&set=a.549614008423813.1073741825.100001256564475&type=1&theater ). 

Amikor elmúlt 13 óra, akkor a jelenlévők elkezdtek ünnepelni, hogy a végrehajtó megfutamodott, és a Koppány Csoport ill. más szervezetek jelenléte miatt jobbnak látta elhalasztani a kilakoltatást.

A fentiek alapján tehát azt a következtetést lehet levonni, hogy a Koppány Csoport, élén Balogh Bélával egy színjátékot játszott el, mintha az ő érdemük lett volna a kilakoltatás megakadályozása. Azóta is gratulálgatnak egymásnak a csoport tagjai a Facebookon, okleveleket osztogatnak egymásnak a “hősies helytállásért”. Ebben az egész színjátékban pedig Balogh Béla úr a szuperhős szerepét játssza, akinek a csoportjától megijedt a végrehajtó.

Nagyon remélem, hogy Ön nem játszik ilyen színjátékokat, és nem él vissza az emberek bizalmával. Ezentúl Önt fogom támogatni a devizahitelesek ügyének képviseletében, mert a Koppány Csoport nálam elvesztette szavahihetőségét.

Üdvözlettel:
Nagy József



Tisztelt József!

Köszönöm tájékoztatását, viszont érdemes tisztázni néhány dolgot.
Mi nem szimpátia alapján cselekszünk, hanem igazságérzetünk alapján, a magyar emberek és a nemzet, valamint a törvények betartása érdekében. Sokszor támadnak, hogy miért nem veszek részt kilakoltatások megakadályoztatásában. Az elmúlt években végzett munkásságom teljes mértékben a kilakoltatások megakadályozására, a magyar emberek kifosztásának megszüntetésére irányult. Viszont nem hiszek abban, hogy érdemben lehet cselekedni akkor, amikor a karhatalom kivonul egy kilakoltatáshoz és jogerős bírósági végzés is van ehhez. Azzal szoktam érvelni, hogy a barlangból kirepült denevéreket sem a szabadban lehet összefogdosni reptükben, hanem bent a barlangban, tehát az okokat kell megszüntetni és akkor megszűnnek a kilakoltatások is. 

Tudtommal, még egyetlen kilakoltatás sem lett megakadályozva az Ön által írt módszerekkel, maximum elnapolva, különféle okok miatt. Ezen okok közül a leggyakoribb a birtokvédelem kérése (az Ön által írt esetben három szervezet képviselőitől és egy párttól kaptam értesítést arra nézve, hogy ők kérték a birtokvédelmet személyesen:-)) vagy egész egyszerűen a végrehajtó és strómanjai el akarják kerülni a nyilvánosságot, de visszajönnek néhány nap vagy hét múlva. Ez a fajta “védekező tevékenység” véleményem szerint nemcsak hatékonytalan, hanem káros is, hiszen hamis védelmi illúzióban ringat kifosztott embereket, ezáltal nem teszik meg a szükséges védekezési intézkedéseket, hogy az uzsorások ne férjenek hozzá ingóságaikhoz és egyéb javaikhoz. 

Tudok olyan konkrét esetről Békéscsabán, ahol hasonló okok miatt, a kilakoltatott ugyanígy bízott- hadd ne mondjam kiben- és sajnos a kilakoltatás, rendőri fedezettel és zárcserével megtörtént. A kilakoltatott idegösszeroppanással kórházba került, majd mire onnan kijött még az anyakönyvi kivonatát, családi fényképeit és egyéb ingóságait sem kapta vissza soha.
Félre ne értsen, nem azt mondom, hogy nem kell ellenállni a kifosztásnak, akár fizikai erő használatával is. Ha valaki elég erőt és elszántságot érez magában, akkor tegyen belátása szerint, de hamis illúzióban ringatni embereket nem szabad.

Ami az említett csoporttal és úrral való együttműködést illeti, azt tudom mondani, hogy nem tudok róla, arról viszont igen, hogy több alkalommal pocskondiáztak alaptalan rágalmakkal. Ennek ellenére helyt adtam számukra rendezvényeinken és a jövőben is azt teszem minden emberrel és szervezettel, aki a helyszínen elfogadja a rendészeti szabályainkat, de az nem azt jelenti, hogy azonosulnánk mindenki nézetével és cselekedetével, sőt ellenkezőleg.

Az hogy ki miből próbál népszerűséget kovácsolni megint csak nem tartozik rám, hiszen vallom, hogy csak az elvégzett munka és tettek alapján szabad megítélni bárkit. Ahogy a közmondásban van, a hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát. Ami az utolsó mondatát illeti, sajnos itt is javítanom kell, hiszen engem nem tud támogatni, mivel nem karriert építek, az ügyet tudja csak támogatni és ha így tesz akkor a jövőben nem fog csalódni személyekben. Az tény, hogy a közéleti tevékenység folytán ismertségre tesz szert az ember, de én szívesen lemondanék erről az ismertségről cserében azért, hogy több magyar embert ne fosszanak ki Magyarországon.

Én abban hiszek, hogy ezt a „devizaügyet” csak közös népakaratból tudjuk megoldani, ehhez pedig nem a rendőrökkel kell birkózni, hanem tömegbázist felépíteni. Minél hamarabb érjük el a kritikus tömeget annál hamarabb lesz vége a rémálomnak, minél tovább végzünk pótcselekvéseket, annál tovább fog tartani ez az áldatlan állapot.

Tisztelettel, Kásler Árpád.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése