2013. április 10., szerda

Közösségi mezőgazdaság? 04.10.

Hogyan működik a közösségi mezőgazdaság? – Képzés Veszprémben

2013.04.10. / Tudatos Vásárló
Európában egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma: gazdálkodók és vásárlóik alkotnak közösséget, hogy segítsék egymást. A Tudatos Vásárlók Egyesülete április 20-án gyakorlati képzést szervez Veszprémben a téma iránt érdeklődőknek. 
Hogyan működik a közösségi mezőgazdálkodás? Gyakorlati képzés dobozrendszer kialakításához
Termelőként vagy fogyasztóként érdekel a közösségi mezőgazdaság? Szeretnél magad is elindítani egy dobozrendszert, csak még nem tudod, hogyan vágj bele? Vagy arról álmodozol, hogy minden héten megbízható forrásból származó, friss élelmiszer vár? Esetleg már egy működő dobozrendszer tagja vagy, de szívesen bővítenéd a tudásodat, és megosztanád a tapasztalataidat másokkal? Akkor ez a képzés neked szól! Szakértők és egy tapasztalt gazdálkodó segítségével többek között megtudhatod, hogy
  • melyek az első, legfontosabb lépések az induláshoz,
  • milyen kihívásokkal kell szembesülnöd, és miként oldhatod meg ezeket a működés során,
  • milyen kommunikációs eszközök segíthetik a közösség életét,
  • hogyan készíts akciótervet az induláshoz.  
A képzésen Vukovich Daniella, a Tahitótfaluban található Háromkaptár biokert gazdálkodója fogja megosztani velünk gyakorlati tapasztalatait a témáról. 
  • Időpont: 2013. április 20. (szombat) 9:30 - 16:30h
  • Helyszín: Zöld Lak (Veszprém Diófa u. 3.)
A részvétel ingyenes. Részvételi szándékodat kérjük, jelezd a linken>>>. További információk Perényi Zsófiánál, a zsofi@tve.hu e-mail címen kérhetőek. 
A szervezésben közreműködő partnerünk a Kör Alapítvány.

Európában egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás (CSA) mozgalma: a hosszú távú elköteleződésért cserébe a termelők biztos megélhetést, a fogyasztók pedig megbízható helyről származó, jó minőségű élelmiszert kapnak. Már működő külföldi és magyarországi dobozrendszerekről itt olvashatsz:



„A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósult meg.”

 Forrás:
http://tudatosvasarlo.hu/cikk/hogyan-mukodik-kozossegi-mezogazdasag-kepzes-veszpremben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése