2013. április 3., szerda

Első fecskék - NIncsen táplálékuk

 

Kedves Ismerőseim!
Tegnap délután Szentes központjába megérkezett az első hatalmas fecskecsapat. A Penny környékén fészkelők elfoglalták fészkeiket, a többiek szétoszlottak, valószínűleg a város különböző pontjain, ezért különösen fontos lenne, hogy OSSZÁTOK MEG MINÉL TÖBBEN AZ ALÁBBIAKAT!!!

A rendkívül hideg időjárás következményeképpen nincsenek repülő rovarok, melyekkel gyönyörű költöző madaraink táplálkozhatnának. Ha néhány napon belül nem javul az idő, vagy nem próbálunk meg rajtuk segíteni, fészkeikben fognak legyengülten elpusztulni.

Kérlek, nézzétek meg a környezetetekben lévő fészkeket,hallgassátok meg, hallotok-e abban halk csivitelést!
Ha igen, a A FÉSZKEK ALÁ TÁLCÁN, CSERÉPALÁTÉTBEN TÖRJETEK ÖSSZE VILLÁVAL APRÓRA WHISKAS MACSKAELEDELT, és/ vagy TÚRÓT, ÉS A FÉSZKEK ALATT JÓL LÁTHATÓ HELYEN HELYEZZÉTEK EL SZÁMUNKRA.

Aki a Rákóczi utcai , piac melletti Állateledel boltban LISZTKUKACOT vásárol,még többet tehet értük. Műanyag, vagy bármilyen csúszós falú falú tálkában, edénykében ( hogy ne tudjanak az edényből kimászni ) tegyétek a fészkek közvetlen közelébe, hogy észrevegyék őket a fecskék.A mozgó férgeket talán felszedik, ha már nagyon éhesek lesznek.

Csontkukacot ( vagyis légylárvát, amit a horgászok használnak ) NE ADJATOK NEKIK! Betegségeket terjesztenek!

Sok beteg, vagy fészekből kiesett, legyengült kis- és felnőtt fecskét is mentettem már.Csodálatos, okos, intelligens, az emberhez nagyon ragaszkodni tudó madarak.

Pár éve ugyan így korán érkeztek , és ezrével pusztultak el itt, ahová sok ezer km-t megtéve, a jó idő , a költés lehetőségének reményében ,,hazajönnek".

Segítsünk rajtuk közösen! KÉRLEK OSSZÁTOK, ÉS AKI TUD SEGÍTSEN RAJTUK A FENT LEÍRTAK SZERINT!

HA LEGYÖNGÜLT MADARAT TALÁLTOK,VAGY SEGÍTSÉGRE, ELEDELRE, TANÁCSRA VAN SZÜKSÉGE BÁRKINEK, AKÁR ISMERŐSÖTÖKNEK, ITT ÍRJATOK , PRIVÁTBAN TEL. SZÁMOT IS ADOK, vagy HÍVJÁTOK a Körös-Maros Nemzeti Park Szentesi Területi Képviselőjét, Tel . száma: 06 30 425 43 00.

KEDVES SZENTESIEK , VIDÉKIEK !!!( hiszen, valószínűleg, nem egyedi eset a szentesi kolónia egy részének,megérkezése , és a napokban fokozatosan várhatóak a többiek is ) KÉRLEK BENNETEKET , FOGJUNK ÖSSZE, SEGÍTSÜNK ÍGY IS KIPUSZTULÓFÉLBEN LÉVŐ, NAGYON MEGFOGYATKOZOTT, GYÖNYÖRŰ MADARAINKNAK!!!!

KÉRLEK,OSSZÁTOK, ÉS SZÓLJATOK, HA BÁRMIBEN TUDOK SEGÍTENI!!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése