2013. április 3., szerda

Demokrácia Magyar módra


Két évtized Demokráciában - 22.482. Milliárd IMF hitelből


 

Demokrácia Magyar módra
Fiatal gondolkodó emberként, csak néhány éve értettem meg, hogy a: "Hagyjál már a politikával, nem érdekel" mentalitáson át kell lépjek, ugyanis, ahogy telik az idő, észre kellett vegyem, a politika, ha kicsit prózain fogalmazva is, de az maga az életem.



Nem, nem úgy értem, hogy az az életem, hogy politizálhassak. Úgy értem, hogy a politika valójában, rendezője az életemnek. Ezt nem is kell tovább ragozni, amelyik párt nyeri a választást, az hozza a törvényeket, a szabályokat, a mindennapjainkat érintő intézkedéseket, az "rendezi" az életemet.

1989-ig, volt egy rendszer (amibe nem folyok bele, ugyanis akkor még kis tiknó voltam), majd ekkor következett be a rendszerváltozás és az akkori politikai elit, berendezkedett a demokráciára, annak jegyében, hogy az ország fejlődésnek induljon(?). Eltelt azóta két tucat esztendő. 24 éve volt ennek a demokratív állami rendszernek, hogy megmutassa az embereknek, a kitalálói jó úton jártak és az embereknek fejlődést, jólétet és biztonságot hoztak.

Önszorgalomból, talán a magam "szórakoztatására" végeztem a rendszer üzemeltetői helyett, egy önértékelést, nagyon egyszerű, ám de sajátos módon, a saját nyelvezetemen, talán így a legkönnyebb átadni azt, amit szeretnék.


Tehát vagyunk mi Magyarok, a nép. A népnek együtt kell élnie, a közös együttélést segíteni kívánva, valakik azt mondták, rendszerben kell élni. Azt mondtuk, jó ám legyen. De ezt a rendszert üzemeltetni kell, ezért a nép kiválasztott maga közül a 10 millió emberből 300-at (ezek lettek a politikusok) és azt mondta: Üzemeltessétek, mi megbízunk bennetek, adózunk mindenen, a gyufától a kenyérig minden egyes vásárláskor, adunk a fizetésünkből, nem számít hogy a benzin amúgy 100FT lenne és ti akkora adót raktok rá, hogy lassan 500FT litere, hisz megy a közös kasszába, amiből aztán gyarapodunk és fenntartjuk azokat az alap dolgokat, amikre életünk során kivétel nélkül mindenkinek szüksége van. Ilyen a BKV, hogy tudjunk közlekedni. Ilyen az orvosi ellátás, hogy meggyógyuljunk. Ilyen a rendőrség, a tűzoltóság, iskola és nem sorolom tovább. 24 évig csak tette a dolgát a Magyar, Európában az egyik, ha nem a legmagasabb adózási rendszerben élve és várta az eredményt. Ami nem jött. De nagyon nem. Sőt nem elég, hogy nem jött, hanem ahhoz, hogy egyáltalán a mai valójában működjön, kölcsön kellett kérnünk innen-onnan, 22.482 milliárd Forintot. 

Mégegyszer leírom, hogy mindenki értse: 

HUSZONKÉTEZER NÉGYSZÁZNYOLCVANKÉT MILLIÁRD FORINTOT. Cserébe mit kaptunk? 




BKV

Kórterem

Kórházi WC

Kórházi WC2

Kórházi folyosó

Tűzoltó tüntetés

Tűzoltó tüntetés2

Nyílván joggal mondja azt ilyenkor mindenki, hogy azonnal le kell váltani a politikusokat. Igen ám, csak lassan meg kéne érteni azt, hogy az semmit sem érne. Holnap más lép a helyére, aki ugyanúgy ugyanazt a háttérhatalmat szolgálná és semmi sem fog változni az ég világon. Ennél a probléma sokkal mélyebb és azt hiszem inkább azon kéne elgondolkodni, hogy MAGA A RENDSZER a hibás. Ugyanis fenntarthatatlan. Azért maradt fent eddig csak és kizárólag, mert kölcsönből-kölcsönbe hajtották a mindenkori politikusok és a végére eljutottunk oda, hogy belekerültünk egy olyan adósságspirálba, amiből nincs kiút. Még mielőtt kifizetnénk a tartozást, elfogy a pénz, ezért ugyanattól a bagázstól (IMF) újabb hitelt "kell" felvennünk, hogy kifizessük az előző hitelt...és ez így burjánzik, csak egyre rosszabb feltételekkel, magasabb kamatokkal, elzálogosítva a közvagyont. Azok az emberek akik ezt megálmodták, rendelkeznek elég intelligenciával, hogy létrehozzák, megalkossák, de akkorával már nem, hogy azt is észrevegyék, hogy hibás? Vagy tudták és tudatosan vezettek rossz útra valamiért? Mindenki döntse el maga...
..és hogy egy mégegyszerűbb szemléltető példával éljek:

24 éve nyitottam egy üzletet, mondjuk autószerelőt, ami egy bizonyos rendszer szerint működik. 4 év után tovább adom és egy más valaki üzemelteti tovább, majd 4 év múlva megint valaki más és így tovább, amíg el nem jutunk a mai korhoz, amikor az autószerelő műhely, vállalkozás, ámbár fenntmaradt, de felhalmozott 2 milliárd Forint tartozást. Jön az új vezető a sorban, aki újabb 4 évig kívánja üzemeltetni, ugyanazt a rendszert. Fog-e valami változni, mivel új a tulaj, vagy inkább egy teljesen új rendszert kéne kitalálni, ugyanis erről kijelenthető, hogy nem működik és csak irtózatos nagyságú mínuszt termel?  Jó gondolkodást.


Felvett IMF hitelek
 2010. április 25-én nyerte meg a választást a FIDESZ. Megnézhetjük, hogy azóta mennyi hitelt vettünk  föl,és azelőtt mennyit./DK

Forrás:  Gondolatébresztő, tudatos közösség. (Jegyzetek) on 2013. március 31.,





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése