2013. február 17., vasárnap

Feltétel Nélküli Alapjövedelem - Megoldás a szebb jövőre


Egy módszer, amit már jó ideje kidolgoztak közgazdászok, és amivel meg lehet valósítani az emberiség jólétét, legalább mindenkinek alapfokon. Aki pedig többet akar, vagy többre képes, az megdolgozik érte. Bár még emberek agya nem akar ráállni. Még mindig az a mondás járja, hogy aki nem dolgozik, az ne is egyék.. Pedig ez a kérdés sokkal bonyolultabb annál, hogy ezt kijelenthessük anélkül, hogy másoknak kárt okoznánk.... 

Belénk ültették, hogy mindenért keményen meg kell dolgozni, vagy csak csalással lopással lehet megélni. Remélem most már ráébrednek az emberek, hogy vége a robotos és hazug világnak. Óriási változások vannak folyamatban!








Az online és papír alapú aláírásgyűjtés hamarosan (2-3 hét) indul!
Európa 15 országában, civil kezdeményezésre egyszerre indult aláírásgyűjtési kampány, a Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetése érdekében.


Támogassuk hát mi is ezt az 

Európai Polgári Kezdeményezést!


Mit jelent az alapjövedelem? Miért szükséges?

A megélhetés alapja a munka. Ma minden politikai erő munkahelyeket követel, ám ennek legfőbb oka az adóbevételek kellő mértékű megléte, máskülönben az állam fizető- és működésképtelenné válik.

A mai tőkés társadalomban mindenhol ahol csak lehet, az ésszerűsítés és az emberi munkaerő kiváltása a cél, ezért a cégtulajdonosnak nem áll érdekében új munkahelyek létesíteni.

Az emberi munkaerővel szemben a gépesítés, a racionalizálás áll. Az emberi munkaerő drága, sok járulékos költséggel jár. A gépi munkaerő a kezdeti befektetést leszámítva adó és járulékmentes. A gép nem megy szülni, a gép nem kér jutalmat, a gépnek nem kell túlórapénzt fizetni. Az embernek igen....

Akinek mégis megmarad az állása, azt a végletekig kizsigerelik, túlfoglalkoztatják.
Az emberek megélhetéséhez viszont jövedelemre van szükség, különben éhen hal. Ha az embereknél nem marad, nincs elég jövedelem, akkor nem képesek fogyasztani, a gazdaság lelassul, az adóbevételek elmaradnak.

ERRE MEGOLDÁS AZ ALAPJÖVEDELEM!

A kezdeményezés célja, hogy minden állampolgárnak alanyi jogon juttasson az állam a tisztes megélhetéshez elegendő alapjövedelmet (ez legalább az átlagbér 60%-a, azaz legkevesebb 84.000 Ft)

Töröljék el a munkabért terhelő adókat és járulékokat, és az adóbevételeket  a fogyasztáson, az árukon, a tőkeműveletek, és az extrém nagy vagyonok megadóztatásán keresztül valósítsák meg!


AZ ALAPJÖVEDELEM EGY XXI. SZÁZADI, HUMÁNUS MEGOLDÁS, AMELY 

FELSZABADÍT A NEM EMBERHEZ MÉLTÓ MUNKAKÉNYSZER ALÓL, ÉS 

EGYBEN SZABADDÁ TESZ, 

A VALÓDI, ÖNBETELJESÜLÉST BIZTOSÍTÓ MUNKA SZÁMÁRA!


TÁMOGASSA ALÁÍRÁSÁVAL KEZDEMÉNYEZÉSÜNKET!


  http://alapjovedelem.hu/




Film:
100 perc, magyar felirat



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése