2013. február 12., kedd

Éhségmenet - Indulatokat kavar

Kemény indulatokat vált ki az Éhségmenet az emberekből. 

Márton:  El kell menni dolgozni mondjuk úgy havi 250 órát,és nem fogtok éhezni!

Mártonnak van munkája, bár keményen dolgozik, de jól megél. Igaz? Márton, lehet hogy látsz sok olyan embert, aki nem akar dolgozni. De azok nem is éheznek és nem menetelnek 250 km-t, hóban, fagyban! Fogalmad sincs arról, hogy rengetegen ha belefeszülnek se kapnak munkát. Vagy csak olyat, amiből nem lehet megélni....pl közmunka.... na és akik dolgoznak és nem fizetik ki őket? Vagy a túlórájukat? Család és pihenés nincs, csak munka orrvérzésig, de pénz csak mutatóba. 
Az Éhségmenet csak a jéghegy csúcsa kedves Márton! Milliók vannak szban ma közülünk. Nézz körül jobban. Meg fogod látni, hogy az ország azon részén, ahonnan nagyrészt a menetelők érkeztek, nincs..azaz nincs ... munkalehetőség mindenkinek, csak nagyon keveseknek. Hiába ígérték meg a 'vezetőink" Ha te jól megélsz, miközben mások éheznek, akkor inkább segíts nekik!

 Fénykép

 Ez semmi...a  politikát is belekeverve lehet igazán másokat kritizálni vagy szitkozódni. Ilyeneket nem idézek.

Tény az, hogy ellenzéki politikusok is ott vannak a menetben. Ki együttérzésből, ki talán azért, mert ez a pártjuk malmára hajtja a vizet. Mindegy. Annakidején a Békemenetet a másik oldal szervezte és bonyolította le. Ez már így van. Mindez nem azt jelenti, hogy az emberek nem akarnának maguktól is békés életet, vagy hogy talán nem éheznének elegen. Bizony sokan éheznek a magyarok közül, és mindegy melyik párt volt hatalmon mostanában, ez  az állapot az idők folyamán csak egyre rosszabbodott. Nagy szavak és ígéretek vannak, de a szegénység maradt. Sokaknak jól megy, de talán  az orruknál tovább nem látnak. Nem hagyhatjuk magukra a szenvedőket! Változtatni kell az életükön. Ez nem egyszerű. Felismerhetjük, hogy  paradigmaváltásra van szükség, ezen a téren is. De hogyan?
A politikai érdekeket félretéve valami teljesen mást, sokkal jobbat szeretnének már megvalósítani a mostani rendszernél azok, akik felébredtek már a mély álomból, és kezdik látni az igazságot, a valóságot. 

Vajon hirtelen miért csökkentik a rezsit? .... Mert érzik a fenyegetettséget. Érzik, hogy itt a vége a régi világnak, mert ébred az alvó oroszlán...
 DK






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése