2012. december 15., szombat

Beszélgetés Jézussal a Kérésről 12.14.


A kérés képessége és hatalma óriási, mert lehetőséget adhat számotokra a szabad életre, s nincs szükségetek, nem is volt eddig sem közvetítőkre ahhoz, hogy ezt megtegyétek.



jezus1.jpg

Beszélgetés Jézussal a Kérésről

 arany_om2.jpg
Kérem Jézust, hogy mindazt, amit érzek és gondolok, és nem a feltétel nélküli szeretet és elfogadás, akár tudattalanul is érzem ezeket, vigye el belőlem a gyógyító helyükre. Béke velük.

 arany_om2.jpg
Tiszta szándékkal kérem Jézust, hogy válaszoljon azokra a kérdéseimre, melyeket itt és most felteszek neki és kérem az Égi Segítőket, a Felettes Énemet és Mihály Arkangyalt, hogy ezt a közös munkát segítsék.

-Üdvözöllek Jézus. Nagyon régóta nem fordultam hozzád semmivel sem. Volt idő, mikor méltatlannak éreztem magam a veled való beszélgetésre, volt mikor megmagyarázhatatlan sérelmek gyötörtek feléd. Ilyenkor karácsony, születésed napjának környékén az emberek egy része kéréssel fordul Hozzád. Én ezt már rég nem tettem, ám most megteszem. A veled való kapcsolatomat szeretném rendezni, hogy békében, szeretetben tudjak létezni ebben a kapcsolatban, mert amit eddig éreztem irányodba, az nekem nem jó. 
Hallasz engem?


-Üdvözöllek, Jézus vagyok.

-Komolyan?

-Amennyiben komolyan szeretnél beszélni velem, akkor igen. Mit akarsz tudni?

-Nos, ha tényleg te vagy az, több kérdésem is van, melyekre szeretném hallani a válaszodat. Az első kérdésem az, miért “kell” kérnem tőled dolgokat, amikor te pontosan tudod kérés nélkül is, mit akarok.

- Először is ez a te elvárásodról szól. Azt gondolod, hogy én mindent tudok, ezért elvárod tőlem, hogy azt is tudjam, mire van szükséged és azt kérés nélkül megadjam. Amennyiben még ezt az “aprónak tűnő”munkát sem akarod megtenni magadért, hogyan akarsz megtanulni élni a Teremtőerőddel?

-Miért nevezed a kérést “aprónak tűnőnek”?

-Mert többségetek nincs tisztában a kérés valódi jelentőségével. Sok mindent gondolhattok róla. Van, aki megalázkodásnak tartja a másik előtt, ezért inkább nem kér, más könyörög és ezzel bűntudatot szándékozik ébreszteni a másikban, vagy direkt megalázkodik, hogy a másik ember lelkiismeretére hasson. Akadnak pedig olyanok, akik a kérést manipulatív szándékkal használják, hogy elérjék a másiknál ilyen formában azt, amit akarnak. 

Mindegyik hozzáállás kölcsönös függőségi viszonyokat feltételez és valamelyik, vagy mindkét fél részéről tudatosan, vagy tudattalanul manipulatív szándékot. Az a helyzet, hogy elfelejtettetek tiszta szívből kérni, s ennek bizony meg is lettek a maguk következményei. Tudod hány valódi kérés érkezik hozzám naponta?

Nem sok. Amiből rengeteg érkezik, azok a parancsok, és a könyörgések. Talán a gyerekek és az idős emberek között akadnak leginkább olyanok, akik még tudnak, vagy ismét tudnak kérni. Nem plazma tv-t és okostelefont, hanem mondjuk azt, hogy szeretteik kibéküljenek, vagy rendeződjön egy hosszú ideje megromlott kapcsolatuk.


-Miért van ekkora jelentősége a kérésnek?

-Mert a Teremtés kérés nélkül nem működik. Egyszerű példával élve, egy autónak az esetek nagy részében benzinre lehet szüksége ahhoz, hogy elinduljon, a Teremtés pedig kérésre indul el. Ezt elméletben sokan közületek tudjátok, használjátok is, ám az esetek többségében nem tiszta szándékkal. Ha megnézed, már a “használni” és “élni valamivel” kifejezések jelentése között is óriási a különbség. Bolygótok történetében nagyon hosszú ideig működtek dolgok tiszta szándék nélkül is, ám jelen időszak “kicsit” más. Jelenleg is materializálódnak olyan dolgok, melyek mögött nincs tiszta szándék, ám míg az elmúlt évezredekben a valódi szándék sokszor rejtve maradhatott önmagatok és mások előtt, jelen időszakotokban egyre több ember számára megnyilvánulhat a valódi motiváció.

-Kérlek Jézus, mondj erre egy konkrét példát, hogy érthetőbb legyen.

-Nos, vegyük például az e-mail-en történő levelezést. Ti “ezoterikusok” gyakran írtok amolyan általam “mézes-mázosnak” nevezett stílusban egymásnak. Ezzel önmagában nincs semmi baj, ha a mondatok mögött valódi megértés van. Ha nincs, csak azért használjátok a stílust, mert ezt “szoktátok meg”, az jelen időszakban megmutatkozhat. Azaz amikor elolvasod a levelet, azonnal megérezheted a levélíró valódi motivációját, mely lehet, hogy egészen más, mint amilyen a level stílusa. Előfordulhat, hogy azt olvasod a megszólításban, Kedves…!, miközben érzed, hogy a levélíró legszívesebben “megfojtana egy kanál vízben”.

-Miért van ez így?

-Mert jelen időszakban egyre aktívabban jöhetnek elő a tudatalatti dolgok, azaz mindaz, amit eddig nem sikerült megértenetek, feldolgoznotok, “csőstül dőlhet ki” belőletek.

-Értem, azonban visszatérve “leveles” példádra, mégsem írhatom le azt, ami “kikívánkozik” belőlem.

-Miért?

-Mert abból nagy zűrzavar lehet.

-Ezért inkább “valótlanságokat” írsz? Szerintem meg inkább abból lehet nagy zűrzavar.

-Jó. Te azt mondod, hogy ha valakinek írok egy levelet és mondjuk kérni szeretnék tőle valamit, miközben “ki nem állhatom” az illetőt, inkább írjam meg neki, hogy “ki nem állhatom”, legszívesebben nem is kérnék tőle semmit, ám megteszem, mert…

-Nos, ez is egy módja az őszinteségnek, ám a helyedben én először is megnézném, miért érzem azt az illető felé, amit, először rendezném a történetet magamban és csak utána írnék neki bármit is, amennyiben írni akarok.

-Ilyen formában jelentősen lelassulnának a dolgok, nem gondolod?

-Miért, van más ennél fontosabb tennivalód?

-Értem. Jól van, visszatérve a kérésre, te azt mondod, hogy a Teremtés tiszta szándékkal történő kéréssel valósulhat meg? 

-Hát, akkor elég kevés kérés teljesülne az emberek felé. Természetesen nem, a nem tiszta szándékkal kért kérések is képesek materializálódni, hiszen ezek nélkül hogyan is tanulhatnátok meg, miért jöttetek a Földre. Amit nagyon akartok, azt megkaphatjátok, hogy aztán pontosíthassátok mit is akartok Valójában, amennyiben hajlandók vagytok tanulni hibáitokból.

-Én azt látom, hogy a világban nincs egyensúly a tiszta szándékkal materializálódott dolgok és a nem tiszta szándékkal megvalósulók között.

-Nos, a világban egyensúly van, még ha nem is tűnik annak. Ha csak az embereken múlna, persze nem lenne az, ám nem csak rajtuk múlik. Csak az ember képes akkora gőgre, hogy elhigyje, ő a “Teremtés koronája”. 

Az Univerzumban hierarchia van. Nem az a fajta, amit ti emberek annak neveztek, ám van, s így ebben a hierarchiában mindenkinek megvan a maga egyéni, személyre szabott feladata is. Mivel ezen belül a hierarchián belül működik a szabad akarat törvénye, ezért nem elvárunk egymástól, mint az emberek nagy része, nem manipuláljuk egymást, hanem kérünk, a másik szabad akaratának tiszteletben tartása mellett. No, ez az egyik oka annak, amiért a hierarchia tagjaihoz kéréssel tudsz fordulni. Nem azért, mert ők többek, jobbak nálad, hanem azért, mert így működik a velük való kommunikáció, illetve a Teremtés folyamata. 

Másrészt amiért úgy érezheted, nincs egyensúly a világban, annak egyik oka lehet a rálátás hiánya bizonyos dolgokra, illetve a mennyiségi szempontok figyelembe vétele, a minőségiek helyett.

-Ezt most nem egészen értem.

-Pedig egyszerű. Egy külföldit, amennyiben nem ért magyarul, az anyanyelvén tudsz megszólítani, ugye? Az Égi Hierarchia tagjai, a Feltétel Nélküli Szeretet és Elfogadás rezgésszintjén léteznek, ami egy igen magas energiaminőség. Amennyiben nem tartod be az Univerzális törvényeket és a szándékod sem tiszta, akkor valószínüleg egy jóval alacsonyabb energiaszinten működsz. A hatalom és a hála hitrendszerei szerinti működésen belül ugyan jelentős energiaszint különbségek lehetnek egyén és egyén között, ám a rendszeren belüli legmagasabb rezgésszint sem éri el a Feltétel Nélküli Szeretet és Elfogadás hitrendszere szerinti működés rezgésszintjét. Míg a magasabb energiaszintről rálátás nyílhat az alacsonyabbra és ezzel a kommunikáció is működhet egyoldalúan, addig az alacsonyabb szintről nincs rálátás a magasabbra és a kommunikáció sem működőképes. 

Amikor azt mondjátok, “egy Igaz ember világokat képes virágba borítani”, az azt jelenti, hogy egy jóval magasabb rezgésszinten, tudatállapotban és rálátási készséggel működő ember, jóval nagyobb teremtőerővel “bírhat”, mint sok-sok alacsonyabb minőségű együtt, az embereken kívül pedig még nagyon sok teremtmény vesz részt a Teremtésben, így aztán az egyensúly megvan, csak lehet, hogy nincs rálátásotok dolgokra.

-Ezért nem tudtam eddig kommunikálni veled?

-Egyrészt ezért, másrészt azért, mert “vérig voltál sértődve rám”, no de ezzel nem vagy egyedül.

-Miért?

-Ha van “elég vér a pucádban”, erre a kérdésedre most te próbálsz meg válaszolni.

-Jól van, megpróbálok. Hm. Nos, úgy érzem szükségem van rád, hogy valakit hibáztathassak, ha valami nem úgy alakul, ahogy szeretném, hogy megoszhassam veled a bánatomat, örömömet, mert egyedül te értesz meg engem és azért, mert nélküled olyan egyedül érezném magam, mint a kisújjam.

-A kisújjadnak vannak társai, a kéz többi újja.

-No, igen, persze.

-Látod, még mindig ott a neheztelés a szavaid mögött, mint motiváció. Miért is neheztelsz rám?

-Mert úgy érzem, érdemes elengednem a kezed, de nem akaródzik. Az elmém tudja ezt, a szívem nem akarja.

-Mit gondolsz, mi történik, ha elengeded a kezem?

-Nem marad számomra semmi és senki, amiben, akiben hihetek.

-Ez érdekes, hiszen tudomásom szerint, eddig nem is hittél bennem.

-Igen, ez így van. Ezért is furcsa számomra, hogy ezt mondom most. Tulajdonképpen az elmúlt években a tanaidat tanulmányoztam anélkül, hogy kérdeztelek volna, vagy kéréssel fordultam volna hozzád.

-Mi lehetett ennek az oka?

-Egyedül akartam megfejteni a titkodat.

-Miért Is?

-Hogy bebizonyítsam, én is vagyok olyan jó, mint te.

-Hm. No ez a spirituális egó látod, s bizony ez az, ami megakadályozott téged is és még nagyon-nagyon sok mindenkit, hogy kapcsolatba kerüljön velem. Valódi kapcsolatba.

-Most szégyellem magam.

-Miért tennéd? Azért, mert végre őszinte tudtál lenni önmagadhoz és hozzám? Valójában eddig pontosan azért érezted, hogy méltatlan vagy a velem való kommunikációra, azért nem kerested a kapcsolatot velem, mert “lelked mélyén” tudtad, amiket mondasz, az nincs összhangban azzal, amit valójában gondolsz. Azért kérdezted inkább a Felettes Énedet rólam, hogy ne kelljen velem beszélgetned és nehogy kiderüljön, mit gondolsz. Semmi okod nincs a szégyenkezésre, eddig sem volt.  A helyzet az, hogy most jött meg a Valódi Hited.

-Igen, érzem, tudom.

-Mit akartál még kérdezni?

-Nos, múltkor, mikor Loreenaval a Felettes Énemmel beszélgettem, rájöttem, hogy nem tudom, milyen lehetsz. Milyen vagy Valójában?

-Amilyennek látni akarsz.

-Idejöttél a Földre, több, mint 2000 évvel ezelőtt, ráadásul úgy, hogy előre láttad a sorsodat és azt, amit tetteiddel okozol. Itt van egy csomó ember, aki azon munkálkodik, hogy téged megvalósítson önmagában, miközben fogalmuk sincs milyen lehetsz, mások a szövegeidet idézik, melyeket vagy kimondtál, vagy nem, ki tudja, megint mások háborúkat vívnak a nevedben. Nem csoda, ha néha olyan érzésem van, mintha az egész káoszért, ami jelenleg a világban van, egyes egyedül te lennél a felelős, te akiről tulajdonképpen fogalmunk sincsen, ki vagy. 

Ráadásul hol azt mondod, legyünk olyanok, mint te, hol azt, hogy de nem úgy, ahogy gondoljuk. Hol kiderül, hogy egyes egyedül mi tudunk teremteni, hol az, hogy rajtunk kívül mégiscsak létezik hierarchia.

Én ezt nem értem. Azt meg végképp nem értem, miért “kell” akkor elengednem a kezed, mikor végre megjött a hitem feléd. Évek óta itt voltál számomra, még ha nem is volt “gördülékeny” a kapcsolatunk, most pedig, mikor végre rendeződik a kapcsolatunk, azt akarod, hogy engedjelek el.


-No, no, ezt valójában te akarod, illetve ahogy fogalmaztál, érzed, hogy érdemes megtenned. Mivel az utóbbi időben a hatalom és a hála hitrendszereinek elengedésével voltál elfoglalva, továbbá a Feltétel Nélküli Szeretet és Elfogadás hitrendszere szerinti működésre való átállás előkészítésével, ezért megpróbálom neked ezen rendszerek segítségével szemléltetni azt, amit átélhetsz és a kapcsolatunkban létrejött változást.

A hatalom és a hála hitrendszerei szerinti működésedben, voltál te, aki vagy hálás voltál nekem valamiért, vagy kérés címszóval parancsolgattál nekem. Hol örültél nekem, hol szidtál, és a legtöbbször hibáztattál. Amit nem tettél meg, az a kérés volt. Nem kértél tőlem szívből semmit, mert valójában nem is hittél bennem és nem is szerettél.

Ám az utóbbi időben azért csak összeszedted magad és képes lettél szembenézni a saját “gyarlóságaiddal”, a saját felelősségeddel életed eseményeiben, s ráláthattál arra, hogy ha könyörögtél nekem, ha parancsolgattál, azért amiket akartál, azokból a dolgokból sok mindent megkaptál, így “oka fogyottá” kezdett válni a hibáztatásod felém.

Rájöttél, hogy talán nem a számodra igazán megfelelő dolgokat akarhattad, hogy esetleg a motivációiddal lehetett “probléma” és elkezdtél felelősséget vállalni az életedért. Meghallottad a Felettes Éned szavát, majd kérted a segítségét, mikor pedig rólam érdeklődtél, ő pedig hozzám irányított, megfogadtad a tanácsát, bármennyire is ódzkodtál a velem való beszélgetéstől, és most igyekszel amennyire tőled telik őszintén megnyilvánulni. A helyzet az, hogy a Feltétel Nélküli Szeretet és Elfogadás hitrendszerén belül, nemcsak a szabad akarat és a tiszta szándék törvénye működik, hanem együttműködés is van, ami az “alá- főlérendeltség” általad eddig megismert formájában nem működőképes.

-Az előbb azt mondtad, hogy nálatok hierarchia van.

-Nálunk? Ezek szerint te nem tartozol közénk?

-De igen, csak nem értem. Számomra az egyenrangúság és a hierarchia két különböző dolog.

-Először is együttműködést mondtam, nem egyenrangúságot. Másodszor, a hatalom és a hála hitrendszerein belül a szavaknak egészen más jelentésük lehet, mint a Feltétel Nélküli Szeretet és Elfogadás hitrendszerén belül. A hierarchia fogalmát már elmagyaráztam neked, azaz egy magasabb tudatossági, energia és rezgésszintről, nagyobb rálátás nyílhat dolgokra. A tudatossági szint azonban nem “öncélú hatalom”, hanem önuralom kérdése, azaz nem rang, “külső plecsni” igénye és bírtoklása, hanem belső erény megléte.

Az együttműködés továbbá az én olvasatomban, nem azonos az egyenrangúsággal, azaz nem azt jelenti, hogy “egyenlők vagyunk és mindenki csinál amit akar”, hanem azt, hogy különbözőek vagyunk ugyan, ám ezt el tudjuk fogadni, mindenkinek megvan a maga feladata az Egészen belül, ezek a feladatok pedig nem fontosabbak, vagy kevésbé fontosabbak, mint a másiké, hanem mindegyik fontos ahhoz, hogy az Egész működjön. Ha megnézed az emberi szervezetet, azon belül minden szervnek megvan a maga teljesen “egyedi” feladata. A máj méregtelenít, a vese kiválaszt. Egyik sem akarja azt csinálni, amit a másik, mert akkor összeomolhat az egész szervezet, ugyanakkor mindegyik egészséges működése fontos ahhoz, hogy az Egész ember egészséges legyen. Ez valójában az Univerzum teljes Egészében így működik, csak a “lakók” tudatossági szintjén múlik, hogy látják, belátják-e ezt, vagy nem.

Bolygótokon jelenleg már sokan látnak, ugyanakkor sokan nem látják, nem akarják látni azt, ami Van, mert az Igazság látása, “megfosztaná” őket a “Hatalom illúziójától”, ahogy meg is teszi nap, mint nap.

Fájdalmaitok, szenvedéseitek nem mások, mint ehhez az illúzióhoz való ragaszkodásotok szálainak elszakadásai, melyeket elvághattok önként, vagy külső események “kényszere” szakíthatja szét. A fájdalom attól még fáj, ám talán nem mindegy, hogy önként, vagy erőszakkal történik meg az “elkerülhetetlen”.

Sokan még mindig “plecsniket” szeretnétek gyűjteni, belső erények kifejlesztése helyett, ám ezért egyre “nagyobb árat kell fizetnetek”. Nos, jelen időszakotok választásai pontosan erről szólnak. Fizettek, vagy nem és ha igen, miért teszitek ezt? Mi a fontos számotokra? Mondok egy gyakorlati példát.

Ahogy többen nevezitek, vannak a “jó üzletek” és a “rossz üzletek”. A “jó üzletnél” bármennyi pénzt is fektet bele az illető, elégedetten dőlhet hátra, mert tudja, jóval több fog valószínüleg visszajönni a befektetett összegnél, a “rossz üzletnél” pedig fordítva működik. Jelen időszakban egyre többen érezhetitek úgy, nincs az a pénz, amiért tovább tennék azt, amit elvárnak tőletek. Elég ha megnézed, hányan mondanak fel nap, mint nap a politika és a felsővezetés területén, akik pedig maradnak, egyre több pénzt “követelhetnek szolgálataikért”, a, ha már “eladom magamat, akkor legalább megérje” motivációval.

Visszatérve az első példára, politikai, gazdasági életetekben mi is zajlik? Vitatkozik a “máj” a “vesével”, melyik a jobb, a fontosabb, a media a maga pártatlannak nevezett pártosságával igyekszik “hasznot húzni”, “jó üzletet” csinálni az “értelmetlen” vitákból, mindeközben a “szervezet” omlik össze, az “egészség” hanyatlik, s "vészesen" közeledik a vég, mely vég a szervezetnek, a májnak és a vesének is.

Hol itt a tudatosság és hol itt a “józan paraszti ész”?


-Értem. Nos, ha téged csak egy magasabb rezgésszinten, tudatállapotban tudlak meghallani, hogyan lehetséges ez annak "fényében", hogy kiderült, nem is szeretlek?

-Szeretet és szeretet között nagy a különbség. Ahogy nő az ember tudatossági szintje, úgy változik a szeretetről alkotott elképzelése és talán egy napon eljut oda, hogy egyszerűen csak szeret, nem pedig gondolkodik a szeretetről. Azzal, hogy őszintén bevallottad, nem szeretsz, sőt engem hibáztatsz a világ bűneiért, valójában megteremtetted a lehetőséget a szeretet megszületésére. Befogadóvá váltál a szeretetre, mert “kiürítetted, kimondtad” magadból azokat a dühöket, melyeket felém éreztél. Erről is szól az elengedés. Elengeded azt, amire már nincs szükséged, ami már nem “szolgálja” a fejlődésedet.

Az elmúlt években nem szóltál hozzám, nem hittél bennem, nem is szerettél. Ha ezt akkor tudod, mikor nekivágtál az önismereti útnak, lehet, hogy neki sem vágsz, nem igaz? A tévhiteid évekig “megvédtek” téged, segítettek rálelni a saját igazságodra, ma már nincs szükséged rájuk, így akár el is engedheted őket. Amikor azt mondod, úgy érzed, érdemes elengedned a kezem, az valójában annyit jelent, érdemes kilépned a hatalom és hála hitrendszerei szerinti “szeretet illúzióból” a Valódi Szeretet megszületése felé.


-Miért nem tesz engem boldoggá ez a lehetőség?

-Mert a hatalom és hála hitrendszerein belül a függőségi kapcsolatok megléte jelentheti az egyén számára a biztonságot. Mindegy, hogy ezek a kapcsolatok “jók”, vagy “rosszak”, a lényeg, hogy legyenek, harc formájában működjenek és ez pont elég a biztonságérzet létrejöttéhez.

Az elengedés fogalmát, a biztonságérzet megszűnéseként értelmezi azelme, amit nyílván nem akar megtenni, hiszen saját létét érzi veszélyeztetve. No, innen a rossz érzés. Valójában az elengedés nem más, mint “működésbeli váltás”, vagy ahogy többen nevezitek, nézőpont váltás. Velem kapcsolatban például értelmezhető úgy is, hogy eddig nem szerettél, mostantól fogva pedig megteremtetted a lehetőséget magadban a szeretet megszületésére és kölcsönös működésére.

-Igen, szeretlek, mindig is szerettelek.

-Jó-jó, most érzem is, no de menjünk tovább. Kérdezz.

-Miért érzem azt, hogy a beszélgetésünk nagyon hasonlatos Loreenaval, a Felettes Énemmel történő beszélgetésemhez. Mintha ugyanabból a "forrásból fakadna".

-Mert ugyanabból a Forrásból fakad, a Feltétel Nélküli Szeretet és Elfogadás Forrásából. Valójában amikor azt mondtam nektek, hogy legyetek olyanok, mint én, azzal azt mondtam, cselekedjetek úgy, ahogy én, azaz csatlakozzatok fel a Feltétel Nélküli Szeretet és Elfogadás energiáira. Ezt ahányan voltatok, annyiféleképpen értelmeztétek az idők folyamán, továbbá a külső körülmények, azaz bolygótok rezgésszintje sem volt alkalmas sokáig magára a “művelet végrehajtására”, ahogy mondataim jelentőségének értelmezésére sem.

-Akkor miért mondtad, tetted azt amit akkor, amikor?

-Egyrészt mert bolygótokat csak így lehetett megmenteni a további “süllyedéstől” és a pusztulástól, amire ti egyedül már nem voltatok képesek, csak az Égi Hierarchia segítségével. Másrészt, mert ezt a segítséget kértétek, tudat alatt ugyan, de kértétek, így a Teremtés feltételei segítséggel ugyan, de megadattak, harmadrészt több, mint 2000 évre volt szüksége bolygótoknak ahhoz, hogy ami akkor kérés formájában megfogalmazódott, az a “kritikus tömeg” számára valamennyire tudatossá váljon. Még ma sem egészében, tehát van még min dolgoznotok. Minél több ember emlékszik vissza arra, mit is kért valójában 2000 évvel ezelőtt és minél többen döntenek úgy egyéni szinten, hogy vissza akarnak csatlakozni a Feltétel Nélküli Szeretet és Elfogadás energiáira és újra akarnak élni Teremtő erejükkel, annál közelebb kerültök ahhoz az időszakhoz, mely szenvedés helyett a Bőségről szól. 

-Bőségről? Nézz körül. Itt ez a sok háborúra, szörnyűség és káosz, ami jelen világunkban van? Hol itt a Bőség?

- Tudom, hogy ezeket a mondatokat már sokszor hallottad és még mindig fel tudnak dühíteni, de legalább a dühöd el tud távozni a gyógyító helyére. Megint elismétlem, mint minden, ez is csak nézőpont kérdése, a káosz pedig lehetőség a rend megteremtésére. Tudom, sokszor tehetetlennek érzed magad világotok jelenlegi eseményei miatt és gyakran “szétfeszít” a türelmetlenség, ám igenis sokat tehetsz és teszel is az élhetőbb világ megvalósulásáért, a türelem tanulását pedig ha tetszik, ha nem, életfeladatodnak választottad, így nincs sok értelme ezért is engem hibáztatnod.

Most egy nagyon konkrét példát szeretnék megemlíteni neked, hátha így képes leszel végre észrevenni a körülötted lévő Bőséget. Nem is olyan régen, az egyik általatok közösségi videomegosztó oldalnak nevezett “rendszeretekben” megjelent egy film, mely egy budapesti aluljáróban készült. Egy járókelő vette fel kézikamerájával. Két egyenruhás rendőr ellenőrizte az aluljáróban melegedő hajléktalanokat. Az egyik hajléktalan férfin nem volt cipő, az utcán meg “farkasordító hideg”. Mit csinált a két járőr? Fogták magukat, elmentek egy cipőboltba, saját pénzükön vettek egy pár meleg lábbelit és visszasétáltak vele az aluljáróba. A járókelő azokat a perceket rögzítette, mikor a rendőrök odaadták a cipőt ennek a hajléktalan férfinak.


Életetek minden helyzete választás elé állít benneteket. Ebben a helyzetben egyik oldalon volt a hatalommal való visszaélés lehetősége (igazoltatás, dorgálás, beszállítás a rendőrörsre, másik oldalon az emberség és a segítés). Az a két egyenruhás rendőr abban a helyzetben a második lehetőséget választotta. Nos, mi ez, ha nem Bőség?

Mindig, mindenkinek van választása, s ha nem vártok valamire, ami “jól hangzik ugyan”, de még nincs itt, teremtsétek meg ti magatok, s ne tőlem várjátok a megoldást.

Ilyenkor karácsony táján kéritek ugyan például a szeretetteljes légkört otthonaitokba, ám mit tesztek ezért? Kérhetnétek akár azt is, hogy befogadóvá válhassatok a szeretetre és képessé megoldani problémáitokat. Sokat segíthetnétek magatoknak az ilyen, vagy ezekhez hasonló kérésekkel, ám tegyetek belátásotok szerint.

A felemelkedés több, mint 2000 éve tart, s eme folyamat “gyümölcsei napról-napra érnek is be, csak legyen szem, mely észreveszi őket.

-Üzensz valamit így karácsony táján az embereknek?

-Úgy vélem, eleget üzengettem már az évezredek folyamán, meg aztán “papjaitok”, “tanítóitok”, “látóitok” egy része ezt Nélkülem is megteszi. Jelen időszak egészen másról szól, mint az elmúlt évezredek, és “kevés lehet” az üzenet, ha nem követi megértés és cselekedet. A Feltétel Nélküli Szeretet és Elfogadás ott kezdődhet, meritek bevallani elsősorban önmagatoknak, hogy eddig nem szerettetek. Az, ami 2000 évvel ezelőtt Valóban történt, valószínűleg egyre világosabbá fog válni számotokra, mivel pedig ezeknek a történeteknek mindegyikőtök aktív szereplője volt és ma is az, bizony lehet mit megértenetek, megbocsátanotok magatoknak, másoknak.

Van dolog bőven. Megbocsátani akkor tudtok, ha először akarjátok a megbocsátást, szeretni akkor váltok képessé, ha először megengeditek magatoknak ezt a képességet. Mindent elmondtam már nektek az évezredek folyamán, nem is egyszer, most rajtatok a sor a cselekvésre. 

A kérés képessége és hatalma óriási, mert lehetőséget adhat számotokra a szabad életre, s nincs szükségetek, nem is volt eddig sem közvetítőkre ahhoz, hogy ezt megtegyétek.

Éljetek vele, belátásotok szerint!



2012.12.14



Serrano-Correcher Maria-Luisa




tenyérelemzés, Bach-virágterápia tanácsadás
+36/20/9 362 411



mihaly_arkangyal4.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése