2012. október 21., vasárnap

Hogyan kell babát fürdetni



Igen....Ez a Kapcsolat az isteni szeretetben, amire mindannyian vágyunk

A világ legszebb babafürdetős videója

Valóságos lavinát indított el az a videó, amin egy francia nővér mutatja be az általa kidolgozott babafürdető technikát. A kicsik csodálatosan békés állapotba kerülnek tőle.
Óriási nézettséget ért el és a facebookozó magyar anyukákat is meghódította a hétvégén az a videó, amit egy francia nővér tett fel az internetre. Sonia több mint harminc éve foglalkozik újszülöttekkel, és kitalált egy saját babafürdető technikát, ami a képek alapján tökéletesen ellazítja a kicsiket. Az 51 éves nővér bébi spa-nak nevezte el a módszerét, és két hónapos korig alkalmazza.


Már csaknem 2 millióan nézték meg a videót, ami öt percben mutatja be a negyedórás nyugtató fürdőzés legszebb pillanatait, és rengeteg hozzászólás született. „Minden embernek ilyen csodával kellene kezdenie az életét a születés után, és milyen jó lenne, ha egész életünket végigkísérnék ezek az érzések, amelyek ebből a csodálatos filmből áradnak: meghittség, béke, nyugalom, biztonság, gondoskodás, szeretet” – ábrándozott egyikük.

„Ilyet még sosem láttam, könnyet csalt a szemembe – írta másvalaki. – Bármennyit fizetnék, ha tudnám, ilyen gondoskodó kezekben van a kisbabám, amíg én is magammal foglalkozom kicsit. Kár, hogy ilyen Magyarországon nincs!” Egy férfi kommentelő csak annyit jegyzett meg szűkszavúan: „Csodálatos! Ez a nővérke tiszta szeretet!”

Hát csoda, ha sírnak?


A francia nővér, akit Soniának hívnak, a videó sikerét látván blogot indított, amiből az is kiderült, hogy öt gyereke és öt unokája van. „Amióta az eszemet tudom, az újszülöttgondozás nem fejlődött, különösen a fürdetés nem – írja. – Csodálkozunk, ha sírnak, amikor megfürdetik őket? Pedig a víz pont az a környezet, amihez az édesanyjuk hasában hozzászoktak, ahogy a felnőttek is a kikapcsolódással és a feltöltődéssel kötik össze a fürdőzés élményét.”

 A fürdetés öt aranyszabálya
1. Éhes babát ne dugj víz alá!
2. Engedd, hogy a szíved vezesse a kezed!
3. Ez nem csak a tisztálkodásról szól, nyugodtan nyújthatod öt-tíz percig!
4. Ne félj attól, hogy víz megy a baba szemébe!
5. Add át magad te is az élménynek!

Tanácsok a profitól


Bár a nővér figyelmeztet, hogy ne próbáljuk otthon egy az egyben lemásolni, amit a videón látunk, ad pár hasznos tanácsot a babafürdetéshez, amit érdemes lehet megszívlelni. Az első aranyszabály, hogy éhes babát nem fürdetünk, mert abból csak ordítás lesz, a legjobb, ha 20-30 percet várunk etetés után. „Engedd, hogy a szíved vezesse a kezed” – hangzik a másik alapszabály, és ebbe kis ringatások, hullámkeltések is beleférnek.

A fürdetést akár a mosdókagylóban is végezhetjük, hiszen annak a magassága éppen ideális, és a gyerek is pont belefér, csak a csapra kell vigyázni, nehogy hozzáütődjön a baba. A szoba ideális hőmérséklete 23-24 fok, a fürdővízé 38, és a lazítást fokozhatjuk lágy zeneszóval. Ha ez mind megvan, akkor el lehet kezdeni beleengedni a gyereket a vízbe, először a lábát, majd a hátát hagyjuk elmerülni!

A világ legszebb babafürdetős videója

Innentől azt tartsuk szem előtt, hogy a fürdetés nemcsak egy gyors vizezésből, szappanozásból, öblítésből, majd törölgetésből áll. Akár öt-tíz percig is nyújthatjuk, de közben egy másodpercre sem vehetjük le a szemünket a gyerekről, és érdemes folyamatosan csorgatni a vizet, hogy ki ne hűljön. Arra is oda kell figyelni, hogy vagy a vízzel, vagy a kezünkkel mindenhol jó melegen tartsuk a babát. A nővér szerint szappanozni sem mindig muszáj, kétnaponta is elég, és nem kell félni attól, hogy víz megy a baba szemébe, mert semmi baja nem lesz tőle.


Tömegek tanulnák


Amikor végeztünk, gyorsan csavarjuk be egy törölközőbe, és ha sírna, vigasztaljuk egy nagy öleléssel. A legfontosabb viszont az, hogy ne csak a baba élvezze a fürdetést, hanem az anyuka is adja át magát az élménynek a gyerekével együtt. A videó sikere óta rengetegen megkeresték a nővért Franciaországból és a világ minden tájáról, hogy szeretnék megtanulni tőle ezt a speciális fürdetési technikát, vagy csak segítenének lefordítani a leírást a saját nyelvükre, hogy minél többen megismerhessék a módszerét. Most a rengeteg pozitív visszajelzésen felbuzdulva el is kezdte kidolgozni a tanfolyam részleteit.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése