2012. szeptember 13., csütörtök

Energetikei változások - Kristálycsakra


Energetikai változások

2012.08.09


goddesses_of_the_elements_mandala_banner.jpg




Most zajló energetikai változások

Ez az év energetikailag elég megterhelő az ember számára. Olyan átalakulások zajlanak, melyek előkészítenek a változásokra és tudatszintünknek megfelelő megéléseken át ébresztenek rá igaz önvalónkra és feladatainkra.
A felesleges ragaszkodások kioldása már évek óta zajlik, az elengedés szükségességét már mindenki érzi magában. Ha nem, akkor megmutatják neki.
Sokan ezt szétválasztásként ismerik, de igazából mindez egyetlen célt szolgál: levetni magadról minden álcát és idegen energiát, hogy végre meglásd Önnön Fényedet!
Míg mások értékei és kívánságai szerint élünk, honnan is tudnánk mi is az, amit valójában mi magunk akarunk az élettől?
Az Élet tükröt tart nekünk… de amíg álruhát hordasz, azt is látod meg benne. Ha pőrén, ahogyan Isten megteremtett odaállsz Önmagad elé és bátran szembenézel a Valósággal, csodálkozni fogsz.


Sokkal szebbet, jobbat és igazabbat fogsz látni, mint amit most elképzelsz.

Az elvárások és megfelelni vágyások hamis képet adnak magunkról önmagunknak. Mindenkinek szánnia kell időt arra, hogy Önmagát megismerje, hogy őszintén gondolkodjon és érezzen önmagával kapcsolatban.
De hát ki is ismer minket igazán? Hát a Teremtőnk!
Ki az, aki pontosan tudja ki vagy valójában? Hát Isten!


Fűt-fát kérdezgetünk önigazolásokat keresve: Szerinted milyen vagyok? Lehet engem szeretni? Kedves vagyok? Jó ember vagyok?

Kérdezted-e már Teremtő Atyádat, Ő milyennek lát téged?
Ha már megtetted, soha nem fog többé érdekelni, ki mit gondol rólad, mert megérted, mi a lényeged… Hogy mi az? Én nem árulhatom el, kérdezd Atyát!

Többször említettem már, milyen fontos, hogy a bennünket felépítő elemi energiák harmóniában és egységben legyenek bennünk. E rendszer tökéletes működése nélkül nem vagyunk képesek lehozni és megélni lelki feladatainkat és teremtő erőink is korlátozottak.
Minden szintünkön isteni teremtő esszenciaként áramlik bennünk a Tűz, a Víz, a Föld, a Levegő és az Éter ereje.
Ezek az elemi energiák működtetik az Élet magját bennünk. Mit is jelentenek nekünk ezek az erők testi és lelki szinten?
Lássuk…


the_4_elements___earth_by_varges.jpg

A föld elem jelképezi életünkben többek között a stabilitást, a biztonságot, a megbízhatóságot, az állandóságot, az alapokat, az anyaföldet, a gyakorlatiasságot, a kitartást, a racionális gondolkodást.
Felborult egyensúlya esetén ezek hiányozhatnak az életünkből, megjelenhet a változástól való félelem, a rugalmatlanság, zárkózottság, mogorvaság.


the_4_elements___water_by_varges.jpg

A víz elem jelképezi életünkben többek között az érzelmeket: akiben hangsúlyos a víz elem, mélyen érez.
Az elme és a test nyugalmát, az érzelmi folyamatok jelenlétét, a higgadtságot, stabilitást, oldottságot, befogadást, önfeláldozást biztosítja.
A víz elemi energia túlsúlyban a többi energiához hasonlóan kibillentséget, így betegséget okoz. Ez lelkileg önzésben, mohóságban, bírvágyban, tompaságban, komorságban, lelki fájdalomban, nyilvánul meg.


the_4_elements___wind_by_varges--1.jpg

A levegő elem jelképezi életünkben többek között: a folytonos mozgásban levést, a mozgékonyságot, a könnyedséget, az alkalmazkodó képességet: Akiben hangsúlyos a levegő elem, ő mindent, mindenkit könnyen elfogad, bármilyen körülményekhez képes alkalmazkodni.
Ihletet, a képzeletet, az ötleteket, a vágyakat ad.
Az intellektust, a tudást, a szerteágazó figyelmet és érdeklődést segíti.
Blokkja esetén viszont érzéketlen lehet mások igényeire és mindenkitől elvárja, hogy őhozzá igazodjon.

4-elements.jpg

A tűz elem jelképezi életünkben többek között az akaraterőt, a szenvedélyt, a változást, a motivációt (hajtóerőt), a tekintélyt, a határozottságot, az indulatot, a lendületet, a vezetést.
Így a tűzelem harmonikus megjelenése az emberben a kreativitásban és együttműködési készségében fejeződik ki. De a tűz gyorsan rombolóvá válhat, ha az ember a vágyait és a félelmeit nem oldja fel, ilyenkor az ember lázad, belső tűz hajtja arra, hogy az általa kívánt változást akár erővel is átvigye, és a tűz belülről emészti el az embert.

47327bbb93119f8e1828509bab49d2ed.jpg

Az éter elem a teremtés sorrendjében az első.
Lelki értelemben az éter minden kiegyenlítő és harmóniába hozó elem.
A kontrollált éterrel élő ember helyesen és megfelelő mennyiségben kommunikál. A helyesen itt az igazul szót helyettesíti, a megfelelő mennyiségben pedig azt jelenti, hogy amikor információra van szüksége egy feladat megoldásához, akkor kérdez, amikor tőle kérnek ilyen információt, akkor válaszol, de kerüli a felesleges (az élet szempontjából hasztalan) kommunikációt.
Az éter elem legnagyobb „ellensége”, az önmagam kifejezésétől való félelem.
Az ember, aki igazul él, cselekszik, épp az éterelem által emelkedhet magasságokba, hiszen az éterelem minden másik elemet kontrollál, de őt kevésbé képes más elem kontrollálni. Ez a felszabadulás titka az őselemek szemszögéből.

Az Elemi erők gyakorlatát itt találod:

Az elemeknek egységének van egy sajátos energiamintája. Ötágú csillagot (Életkerék) formáznak, de sokszor piramisként is hatnak.

universal-mandala-cropped.jpg

A Piramis 4 alappontja egymással szemben a Tűz és a Víz, valamint a Levegő és a Föld. Csúcsa az Éter.
Ez a piramis (ötszög) forma sokszor kerül hangolásra az emberben különböző módokon.
Ebben az évben Fénykeresztként aktiválódnak újra. Ez azt jelenti, hogy a függőleges tengelyünkbe felülről a Levegő állt, alulról a Föld. Ezt a Föld-Levegő tengelyt már tavasszal hangolták… elengedés gyakorlatokkal. A túl sok ragaszkodást, a negatív föld erőket feloldották, hogy a középpontba (Éterbe) kerülhessünk. A túl sok elhangolódott levegőt (spirituális ego), az alázatra tanítással kioltották, felismerést hozó helyzetekkel, nehogy elszálljunk.
Sokan még most is ennek a beállításnak a folyamatában vannak.
De nyár eleje óta a vízszintes, Tűz-Víz tengelyünket is állítják. Gondolati és érzelmi aspektusaink harmóniába hozatala a cél. A férfi és női energiák – yang és yin erők egysége – a teremtés kerekének harmonikus mozgása tud minket előrevinni az Új korba…
A most működő isteni tisztító-tűz kiégeti belőlünk sejt szinten azokat a blokkokat, melyek már nem vihetnek előre minket. Ezért néha túl sok feszültség, ingerültség halmozódik fel bennünk, ha ezt a tüzet nem tudjuk uralni. Ilyenkor megmagyarázhatatlan harag-szerű energia, belső lobbanás lesz úrrá rajtunk.
Ezért kell becsülnünk és fogadnunk a víz elem harmonizáló, a túllobbanó tüzet kontrollálni tudó energiáit. Meg kell hallanunk lelkünk hangját, hiszen a lélekenergia is víz elemű.
A teremtő erő robbanó, tűz elemi energiáit harmóniába kell hoznunk lelkünk finom, iránymutató fényeivel. Nincs kiáradás befogadás nélkül, de nincs születés sem megtermékenyítés hiányában. E kettő együtt ÉL! Meg kell találnunk energetikai szinten is az egyensúlyt, mikor a mérleg nyelve a helyére áll. Így a vízszintes tengelyünkön is középre, az Éter egyensúlyi állapotába kerülhetünk.
Így lesz a Fénykereszt bennünk a Középpontban! A Szívünkben! Isteni Lényegünkben!
Ezt akkor érhetjük el, ha hitünk és szeretetünk tiszta és erős. Energetikai tereink pedig mentesek a zavaró, lehúzó, elhangoló erőktől.
 

Ha bármi zavar téged magadban, először is kérdezd meg: 
 - Tanít még engem ez a dolog? Segíti utamat, fejlődésemet? Jó ez így nekem? – most válaszold meg magadnak.

Ha jó, mert tanít, fogadd el és tekints rá így, tanítódként. Ha már nem jó, nem tanít, jelentsd ki, hogy nincsen rá szükséged és elengeded.
Ekkor csak hagyd, hogy ez az érzés, gondolat, dolog vagy személy eléd álljon, megnyilvánuljon benned. Ismerd fel! Bocsáss meg és mondd:
  - A mai napon felismertem, hogy nincsen már rád szükségem, már nem tudsz engem tovább segíteni. Köszönöm, hogy tanítottál, de most elengedlek. Szabad vagy és én is szabad vagyok. Helyedet töltse el bennem a Szeretet és Isten Akarata…

 Ha elengeded a felesleges terheket, és ahogy mondani szoktam, a hátizsákodból kiteszed a nehezékeketJ, erődet isteni céljaidra tudod fókuszálni.
Fontos, hogy minden nap tisztítsd meg magad a negatív energiáktól.
Innen letöltheted a megtisztító meditációt:
Fontos, hogy minden nap megerősödj Hitben és Szeretetben!
Ezért nap mint nap, tégy egy önzetlen dolgot és lásd annak az örömét, akin segítettél. Örülj vele te is! Ez megerősít téged Hitben és Szeretetben!
Kérd Atyádat, adjon erőt és segítsen, hogy a Hit és a Szeretet tiszta lehessen benned!
A Hit imája:
A Szeretet imája:

Áldással:
Pusztai Orsolya – Kristálycsakra
2012. augusztus


aldas.jpg


Forrás:   http://www.kristalycsakra.eoldal.hu/cikkek/aktualis-valtozasok/energetikai-valtozasok.html



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése