2012. augusztus 20., hétfő

Mi a csudát tudunk a világról? - A paradigmaváltás a tudomány segítségével

 

A tudományos paradigmaváltás  a kvantumfizika megjelenésével kezdődött és napjainkra teljesedett ki. Ezzel egy olyan rugalmas és gyakorlatias valóságmodell jött létre, mely segíthet önmagad, a Tudat, és a Világ működési mechanizmusainak megértésében. 

Az új paradigma - "a Tudat alapú tudomány" -, egy teljesen megváltozott világképet vetít eléd, melyben az Univerzum és a Létezés alapja nem az anyag, hanem a Tudat.

 Aki nem ismeri és mégis szeretne tudni valamit  a kvantumfizikáról, annak itt van 3 érdekes tájékoztató kisfilm és egy nagyfilm, plusz a Mindentudás Egyeteme. Lehet nézegetni, tájékozódni!

Előzmény: Mi a csudát tudunk a világról?  
http://szepjovot.blogspot.hu/2012/08/mi-tudunk-vilagrol-film-vegtelen.html


Kvantumfizika 2













             Mi a csudát tudunk a világról 

                               2 rész


"A világ nem egy óraszerkezet, hanem sokkal inkább egy organikus-szerű dolog, ami téren és időn túlmutat.  Egy ilyen térben, ahogyan én gondolkodok és viselkedek, az sokkal nagyobb hatással van nemcsak magamra nézve, hanem a világ többi részére is.."







Aki pedig még többet szeretne tudni, annak itt van egy magyar tudós előadása:

 MINDENTUDÁS EGYETEME

Mire jó a kvantumfizika?


Mihály György -  II. szemeszter 2003.05.21. 
 
Közvetlen tapasztalatainkon alapuló világképünk számára szokatlan a modern fizika fogalomrendszere. Sokan készséggel tudomásul veszik, hogy a "mikrovilág" eseményei más törvények szerint zajlanak, de úgy gondolják, hogy a kvantummechanikára csak néhány speciális területen, például az atomfizikában van szükség, és mindezt a valódi problémáktól távoli, elvont kérdések közé sorolják. 
Valójában azonban a mindennapi életünkben folyamatosan használjuk a kvantumfizika eredményeit. Az előadás bemutatja, hogy a kvantum-elmélet Nobel-díjas elvei napjaink kedvenc használati tárgyaiban is megjelennek.



*

Összeállította DK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése