2012. augusztus 20., hétfő

Itt az ideje, hogy...- Benjamin Fulford

- Itt Az Ideje, Hogy Ismét A Teljes Képet Nézzük

2012. aug. 19.
Amikor történelmi események zajlanak, a híradások napi hajszolása elhomályosíthatja a látást. Zavaros időszakba léptünk most be, így érdemes egy lépést tenni hátrafelé és az egész képet nézni.
Az európai "krízis", az amerikai pénzügyi fal, és a folyamatos háborús uszítás a NATO terrorista országai részéről a Közel-Keleten, részei egy alapvető és megállíthatatlan váltásnak abban, ahogy ezt a Bolygót eddig működtették. A világ vagyonának túlnyomó része most nem a "Nyugat" kezében van, akiknek teljesen mások az elveik, mint azoknak az embereknek, akik már legalább 300 éve diktálják az "irányelveket".

A legjobb analógia arra, ami most a "Nyugattal" történik, az a Szovjetúnió bukása. Egy hajóépítő üzem sztrájkjával kezdődött a lengyelországi Gdanskban, amely végül a Szovjetúnió bukásához vezetett, mely olyan, mintha tegnap történt volna! Akkoriban az időben előre haladva úgy tűnt, a 2 esemény között egy örökkévalóság telik el!

E pillanatban rezsimváltás van a Nyugaton a bankárok által uralt bűnöző vezetés ellen, mely Izlanddal kezdődött, és az USA-val, valamint a Vatikánnal fog folytatódni! Ez a helyzet hasonlít ahhoz, mint amikor a Titanic eltalálja a jéghegyet és a technikusok, valamint a vezetés tudja, hogy a hajó elveszett, de nem tudják, hogy a legénység mennyi idő alatt éri el a mentőcsónakokat.

Ami előidézte a Szovjetúnió bukását, az egyáltalán nem úgy volt, ahogy azt mondták. Ehelyett az derült ki, hogy a devizatartalékát lopták el, így az összeomlás csak idő kérdése volt!

Amit most látunk a nyugaton az hasonló helyzet. A pénznyomó üzem a Federal Reserve-nél be lett zárva, így a bukás elkerülhetetlen!

Képzeljük el a következőt: A Wall Streeten kirúgnak egy nagymenő brókert. Elég pénzt és egyéb megtakarításokat szedett össze ahhoz, hogy ugyanúgy fenntarthassa eddigi életszínvonalát, ha nem történik semmi váratlan esemény. Mégis egy idő után azt veszed észre, hogy elkezdi eladogatni sportkocsi gyűjteményét, festményeit stb. Valamint elkezd kölcsönkérni a bankoktól, de mivel teljesen elzálogosította mindenét, így elkezd kérni a barátoktól. Végső esetben pedig csekkeket fog irogatni, melyekről tudja, hogy vissza fogják dobni.

A helyzet Nyugaton nagyon hasonlít a fent említett szituációhoz. Az utóbbi 30 évben az USA és Európa hatalmas méretű külkereskedelmi hiányt görget maga előtt. A Nyugati pénzügyi vezetők megpróbálták titokban finanszírozni ezt a hiányt azáltal, hogy olyan ígéreteket tettek, melyeket nem tudtak betartani! Ezért például, egy 300.000 dolláros kötvényt, mely mögött egy élet munkája van, minden alkalommal kibocsátanak, amikor egy amerikai állampolgár megszületik. Ezért van az, hogy a kínaiak titokban kibocsátottak zálogjogot a USA inglatlanainak nagy részére is!

Ezek a manőverek időt adtak, és megalkották azt a látszatot, hogy minden jól van, különösen az USA-ban. Mindamellett, ahogy a Wall Street-i gengszterek, úgy te is tagadhatod az igazságot egy jó ideig, de az igazság szele előbb-utóbb mindenkit megérint!
Szóval ez a helyzet a Nyugaton.

Ami történik most, az az, hogy a hitelező országok nem bocsátanak ki újabb hiteleket. Ezért most a 147 ország szövetsége, élén Brazíliával, Oroszországgal, Indiával, Kínával, és Afrikával azt mondta a Nyugati országoknak, hogy nem fognak semmiféle kötvényt, vagy egyéb pénzügyi terméket vásárolni tőlük!
Mindamellett a Nyugati nemzetek megakadályozták, hogy a világ hitelező országai a kereskedelembe fektessék a pénzüket, valós dolgokat vásárolva Nyugaton, mint például multinacionális cégeket.

Az eredmény a mexikói patthelyzet, melyben úgy tűnik 2 ember ül egymással szemben az asztalnál egymásnak fegyvert szegezve. Mindazonáltal az idő a 147 nemzetet tömörítő szövetség oldalán áll. A nagy problémája a Nyugatnak az, hogy a nyugati nemzetek ipari infrastruktúrájának nagy része "külső forrású". Ezen nemzetek arrogánsan azt feltételezték, hogy míg a világ többi része valódi árut állít elő, addig  a nyugati világ csak parancsokat osztogat nekik a bankokon és más pénzintézményeken keresztül. Most azonban úgy látják, hogy kínai és ázsiai export gyárakon megkeresett pénzt nem költötték el (adós) kötelezvényekre. A kínaiak fogták a dollárjukat és az egészet árura, termékekre és gyárakra költötték. Számos ország követte a példájukat. Mindez azt jelenti, hogy  mind az EU, mind pedig az USA csődben van, de ezt nem hajlandók elismerni! Az EU esetében a tagországok bejelentették, hogy Eurót fognak nyomtatni annak érdekében, hogy elkerüljék a csődöt. Ezzel csak az a probléma, hogy az Európai Központi Banknak nincs meg a joga ahhoz, hogy még több Eurót nyomtasson!

A helyzet az USA-ban hasonlít az Európaihoz. Ezen a ponton rengetegen fognak kifogást emelni és azt  mondani, hogy mind a US FED, mind az Európai Központi Bank többször jelentett be masszív méretű pénznyomási terveket. A kérdés ebben az esetben az: hova tűnt az a sok nyomtatott pénz? A válasz az, hogy megakadályozták minden alkalommal. De ki akadályozta meg? A válasz: a 147 nemzetet tömörítő szövetség, amely megunta a NATO tömegmészárlásait és invázióit! Ők mondhatják bármikor a BIS-nek (Nemzetközi Fizetések Bankja), hogy nem nyomtathatnak pénzt, és ők engedelmeskednek!
Az amerikai helyzet kissé különböző. Az USA a világ nagyobb részéhez és Európához képest sokkal mélyebb adósságcsapdában vergődik. Ezidáig Kína segítségével "működtek", mert az amerikai kereskedelmi hiányhoz Kínának hosszú távú geopolitikai érdekei fűződnek! Minél több amerikai dollárt tudnak szerezni és elkölteni Ázsiában, Afrikában, vagy Dél-Amerikában, annál több szövetségest és befolyást érnek el a világban! Mindezek eredményeként Kínát úgy könyveli el a világ, mint azt, aki jön a zsák pénzével és üzleti terveivel, míg a Nyugati nemzetek fegyverrel és káosszal írják be nevüket a történelem nagykönyvébe! Lehet találgatni, hogy ki nyer és ki veszít barátokat ilyen körülmények között. (Megjegyzés: nem a Nyugatiak).

A zár, mely Ázsián és egyéb más országokon van, lehetővé teszi számukra, hogy szabadon költhessék vagyonukat Európában, az USA-ban, mindenfajta megkötés nélkül.
Ha lehetővé válik, európaiak és amerikaiak nagy számban fognak részt venni egy kampányban, mely arra hivatott, hogy egyszer s mindenkorra véget vessünk a szegénységnek, a környezetszennyezésnek és belépjünk egy Új Korba!
 

Fordította és bejegyezte: Magellán

 
*
 
Forrás: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése