2012. július 18., szerda

Csillagmag - Az életöröm


Az életöröm kiteljesedése


A legutolsó – Kalandtúra a Fényfolyón – című írásban részletesen kifejtésre került, hogy miképpen és miért érdemes régi energiamintákon túli megoldásokat megtalálni. S most ha visszatekintek az azóta eltelt közel egy hónapra, azt látom, bizony az élet elénk hozta a megpróbáltatásokon keresztül a VÁLTOZTATÁS lehetőségét.
Érdemes tehát visszanézni az előző négy hét tapasztalásait: képes voltál-e más módon tekinteni magadra, a világodra? Milyen jellegű problémákba futottál bele, miről szóltak most a tapasztalásaid? Ki tudtál belőlük lépni, el tudtad-e engedni őket, és ugyanúgy hatottak-e rád? Ezt bőven elegendő magaddal szemben, önmagad számára megválaszolni, és a válaszokon talán azonnal túl is lépni. Mert könnyen lehet, hogy ezzel csak tovább növeled a „drámát”: „nézzétek, milyen ügyes voltam” vagy „jaj, nekem semmi sem sikerült” – és így tovább.

Júliusi energiák

Mivel nagyon sok és nagy „hatású” fényszög kapcsolat volt és van jelen a napokban, ezért ennek eredőjét érdemes csak meghatároznunk. Ahogyan a legutolsó előadáson hallhattad és a mellékelt képen is látható, szinte minden égitest valamilyen kapcsolatban áll a többivel. Ezt, ha rávetítjük a személyes képletünkre, akkor azt kapjuk, hogy most nem kiemelten egy-két életterületen jelennek meg a kihívások és váltások, hanem szinte minden szinten.

Éppen ezért júliusban tehát az élet kvázi teljes átalakításáról beszélünk. 

Ahogyan az előadáson hangoztattam, ilyenkor nem nagyon tudsz mit csinálni, elmével, aggyal, logikával ezt nem nagyon lehet kikombinálni, megmagyarázni. Tapasztalj, lélegezz, engedd meg az átalakulást. Lépj ki a megszokásokból.
Egyre kézzelfoghatóbb az idő minőségének is az átalakulása, néha percek–napok–hetek telnek el észrevétlenül, máskor fél óra is egy örökkévalóságnak tűnik. Van, hogy a tested olyan fáradt, mintha egy napon keresztül talicskáztál volna… S ez csak a jéghegy csúcsa.

Minden arra tanít, hogy VÁLTOZZ. Alakulj át, fogadd be az új lehetőségeket, és hagyd el a régi mintákat. Ez már szinte lerágott csont, de most egyre erőteljesebb lesz és lesz és lesz… Egy kilépési pont kezd el nagyon erőteljesen kialakulni az asztrológiai képlet tükrében:

“Nyáron nyaralok, télen telelek”

Tudod-e élvezni az életet? Meglátod-e az életörömöket, a szépséget a mindennapjaidban? Ki tudsz-e lépni a fojtogató civilizációs problémákból, amelyekkel valójában nem is kéne megküzdened? Mert akár hiszed, akár nem, azért születtél erre a Földre, hogy megtapasztald saját magadat, egy izgalmas kalandban. S ki mondta azt neked, hogy ennek szenvedésnek kell lenni?

Ki mondta azt, hogy az életben vannak rossz dolgok, amik alól nem lehet kibújni? Ez egy hatalmas hazugság – bár nagyon hihetőnek tűnik, és pont az a hihetetlen, amiről írtam. De csak egy icipicit képzeld el, hogy így van: nem kell küzdened, nem kell szenvedned, erőlködnöd az életben. Ez nem azt jelenti, hogy nem találkozol kihívásokkal, hiszen hogyan ismernéd meg magad erőművészként, ha nem kéne súlyokat emelned? Csak a súlyemelést képes vagy-e élvezni?

S miért nem élvezed az életet? Kérdezem akkor, amire adható egyfajta válasz: mert teljesen eladtad annak a lehetőségét, hogy Te mondd meg, hogy Te mit és hogyan szeretnél élvezni, és engedted, hogy mások mondják meg neked, hogy mit és hogyan kell csinálnod. Nem – mondod – ez önzőség! Ó, de milyen önző is leszel akkor, ha boldog, egészséges és felszabadult vagy otthon a családodban, a munkahelyeden, nem válaszolsz senkinek vissza ingerülten, azt csinálod amiben teljesen kiteljesedsz, abból élsz amit szeretsz és azzal vagy, akivel teljességet élsz meg – és ezzel csupa örömöt és kiteljesedést sugárzol mindenkire. Ezt hívhatod önzőségnek is – mert jelenleg ezt tanítják mindenütt a világban, hogy ha a saját boldogságoddal foglalkozol, akkor önző vagy. Igen, ha elveszel másoktól és másnak a kárára vagy – akkor önző vagy. De ha adsz másoknak a saját boldogságoddal? Akkor azzal pont az ellenkezőjét éred el… Csak próbáld ki, ha nem hiszed :)

 

Egyszerűen kezdd el élni a SAJÁT ÉLETEDET. Amiben szabadságot élsz meg, amiben a szeretteiddel, a saját valóságoddal foglalkozhatsz, amikor végre kilépsz abból az ördögi körből, hogy ki mit gondol majd rólad, ha nem úgy és így cselekszel… amikor nem azért beszélsz egy témáról, mert mindenki arról beszél. Hanem találd meg, hogy mi vagy TE igazán, ott belül? Mi is érdekel téged ott?

Szükséged van a hírekre? – miért? Miért kell tudnod, hogy mi történik a világban? Butább leszel? Igen, tájékozatlannak fognak talán tartani. Egy boldog, teljes életet élő, de tájékozatlan embernek, aki mérhetetlenül támogatja az embertársait, teremt…

S ez egy elképzelhetetlenül nagy csalás a Földön, amikor csupa olyan hírrel tömik tele a fejedet, ami úgymond nem is létezik számodra, és olyan valósággal traktál mindennemű média, amihez egyébként semmilyen kapcsolatod sincsen. Ez arra jó, hogy így nem tudod a teremtő energiáidat a valódi, saját valóságodba teremteni. Mert ha arról csámcsogsz, hogy a Közel-keleten éppen mi zajlik, akkor elhiheted, hogy ÍGY részese vagy az egész Földnek, az egész életnek. Csakhogy azt senki nem tanítja, hogy a tudat teremti a valóságot, és ha te egy boldog mikrokörnyezetnek látszó, szubjektív valóságot teremtesz, akkor valójában a Te „mikrokörnyezeted” találkozik a másik ember mikrokörnyezetével, és arra hatsz. ÉS ÍGY VAGY RÉSZESE A FÖLDNEK! A saját teremtett valóságodon keresztül. Mert a makrokörnyezetre SEMMILYEN hatásod sincsen. S ha azt hiszed, hogy van, hát a teremtő erőidet belepumpálod egy hatalmas nagy kivetített képbe. Ez egy hatalmas átverés, nagyon könnyű lesz most nekem nemet mondanod – tedd is meg, kérlek ne higgy nekem.

Viszont egyben arra is kérlek, hogy vizsgáld meg életedet, hogy mi az, amitől te SAJÁT MAGADAT találod meg? Ott van a hírekben? Ott van a spiri médiában is? Vedd el azt, ami Te vagy – a többit nyugodtan söpörd félre. Élvezd nyugodtan az életedet – hiszen azért vagy itt!
Tapasztalj bátran!

 * * *

S beszéltem az írás elején a saját drámánkkal való találkozásról… Nos, egyre aktívabb a Neptunusz – Holdcsomópont kvadrát kapcsolat, ami egész nyáron jelen lesz, igen intenzíven elhozza elénk azt, hogy szembe kell nézned a saját elfojtásaiddal, saját titkaiddal, sötétségeddel. Ezért, amikor „drámával” találkozol, amikor probléma jelenik meg, emberek ütköznek, energiával dobálóznak feléd, vagy energiát várnak tőled, egyszerűen lépj ki. Ne engedj neki teret. 

Ez nem menekülés… Egyszerűen csak leraktad a régi eszközeidet. Mint amikor nagylány/nagyfiú lettél, nem vettél részt a „bibibú, az én apukám okosabb” szintű társalgásban. Pedig most „felnőtt” fejjel pont ezt teszi az emberek legnagyobb része: „jaj, de szerencsétlen vagyok”, „te most megcsaltál engem”, „itt nincs is igazad, mert ez nem is így van”, „nem is szeretsz”, “miért nem hívtál fel“, és így tovább a végtelenségig. Tudsz nevetni magadon egy veszekedés közben? El tudod engedni a “nekem van igazam” életérzést?
Tedd le ezeket nyugodtan, nem kell benne részt venned. Lélegezd be, tanulj belőle, változtass – de nem kell játszanod a „bibibúúú” játékot tovább. Persze, csak ha nem szeretnéd tovább játszani…

A választás MINDIG a tiéd.

Írta:  Kiss Balázs Kunó

Forrás:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése