2012. június 5., kedd

Új Világrend, Új Világ, Új Föld

Ezek a kifejezések gyakran elhangzanak manapság. Érdemes tisztázni, hogy valójában mit is jelentenek.


Új Világrend

Az emberiség 1%-a eldöntötte, hogy  ideje megváltoztatni a mostani világrendet. Túl sok fáradtságukba kerül ezt a rengeteg embert kezelni, irányítani. Különböző "projekteket" indítottak, hogy - névleg a mi érdekükben - de valójában a mi kárunkra átalakítsák világunkat. Céljuk az Új Világrend felépítése, ahol a hatalom teljes mértékben az ő kezükben összpontosul.

Itt egy film, a Thrive,  (Trájv), mely pontosan elmagyarázza, miről  is van szó. Megoldási javaslatokat is tesz. Aki még nem látta, annak szívből ajánlom, mert ez a film egy alapos összefoglalója világunk mai helyzetének és a kilátásainknak. Minden témára kiterjed, ami foglalkoztatja manapság az embereket.

Talán furcsák az első részek -  lehet, hogy ezen sokan meglepődnek, de nézzük csak bátran tovább, mert a Thrive valójában  rólunk szól, a mi valóságunkról.

Több változatban nézhető. Van angol eredeti,  magyar feliratos, és elkészült a magyar hang is hozzá. Köszönjük a fordítóknak és a készítőknek!
 Szuper!

Thrive - Növekedj! 

teljes film - magyar hanggal!






Új Világ


Elegünk van nekünk is a mostani helyzetből. Mi, vagyis az emberiségnek a 99%-a, nem akarjuk tűrni tovább a zsarnokok uralmát. Mert felébredtünk....többé-kevésbé.

Miután megnéztem a fenti filmet, rájöttem, hogy valószínűleg a kommunista és szocialista eszméket  is szándékosan terjesztették el, azért,  hogy a zsarnokság láncait levetni akaró embereket tévútra vezessék! Hogy csalódást okozzanak, reménytelenséget. Mert bizony akkor sokan hittünk, bíztunk, hogy jobb lesz.

Egy Új Világ reményét csillogtatták fel ellőttünk. Szép eszméket hirdettek Teljes szívvel hittem én is ezekben. Később persze rájöttem, hogy az Új Szép Világ nem tud megvalósulni ebben a társadalmi rendszerben sem. Velem együtt mások is erre a felismerésre jutottak.

Ezzel kapcsolatban egy érdekes dologra lettem figyelmes mostanában. Némelyik  munkásmozgalmi és úttörődal, még ma is a netezők nosztalgikus emlékei közé tartozik. Például a Warsawianka (Varsavjanka) Vajon miért? Utánanéztem, és kiderült, hogy ez a lengyel dal a 19. században keletkezett. Az eredeti lengyel változat szövegének szerzője Wacław Święcicki, lengyel költő,  a zeneszerzője Karol Krupiński (1758-1857). Hogy aztán mennyire magyarították át a Rákosi rendszer alatt, nem tudom, de a szöveget végigolvasva gyanítom, hogy nem nagyon. Tény, hogy nincs benne szó a kommunizmusról és az oroszokról. Láthatjuk, hogy ez a szép vers tartalmánál fogva már a 19.sz-tól kezdve a mai napig is az emberiség felszabadulási vágyát fejezi ki a zsarnoki uralom alól. A dal ritmusa és  dallama pedig vérpezsdítően felemelő. Aki anno énekelte ezt - pláne nagy tömegben menetelve -  az átélte, és tudja miről beszélek.
Engedtessék meg nekem, hogy minden politikai indíttatásól mentesen had tegyem fel ide ezt az örökérvényű dalt. Had tisztuljon meg a rárakódott szennytől!

 Varsavjanka

 Rontása tört ránk a dúló viharnak
Ordashad áradata kelt ellenünk
Vesztünkre esküdtek ádáz hatalmak
S tudtuk egy életen át kell küzdenünk

Álltunk a vészben, álltunk merészen
Lelkünkben tűzpirosan izzott a cél
Munkások álljunk a nagy harcra készen
Melyből az emberi nem új napja kél

Kínzó igában legörnyedt a hátunk
Mégis reméltük ama nagy diadalt
Szenvedve távol jövendőbe láttunk
Harsogva zengtük a szent csatadalt

Álltunk a vészben, álltunk merészen
Lelkünkben tűzpirosan izzott a cél
Munkások álljunk a nagy harcra készen
Melyből az emberi nem új napja kél

Vérünk nem omlott a harcban hiába
Mártírjainknak neve nagy lesz s dicső
Emlékük' az fonja legszebb dalába
Melyért elestek: a boldog jövő

Álltunk a vészben, álltunk merészen
Lelkünkben tűzpirosan izzott a cél
Munkások álljunk a nagy harcra készen
Melyből az emberi nem új napja kél

Akik akkor ezt a dalt énekelték, többségében egyszerű munkások és diákok  voltak. Átérezték a mondanivalóját, amely lelkesítette őket, és erőt adott nekik. Nem volt benne semmi kivetnivaló. Ma sincs.

Mik vagyunk mi most 2012-ben, akik itt küzdünk a létfenntartásunkért? Munkások, (kétkezi, vagy szellemi) és diákok, vagyis egyszerű elnyomott és kihasznált, becsapott  emberek, akik talán ma még jobban  vágynak a felszabadulásra, mint a régiek. Egyre jobban értékeljük azt, ami erőt ad, ami lelkesít. Keressük azt, ami kiutat mutat a káoszból, keressük a társakat és a felemelő élményeket. 

A netezés, koncertezés, a bulizás, a lógás a haverokkal, a focimeccsek, a sportesemények, mind-mind egy olyan élményt nyújtanak az embernek, ahol jól érezheti magát, ahol együtt lehet szorosan azokkal , akikkel hasonlóan gondolkodnak. Érzik az összetartozást, a testvériséget. Addig elfelejtkeznek az elnyomásról, a kizsákmányolásról, az igazságtalanságokról. Sajnos az együtt piálás és drogozás is ezért jött létre. Valószínű, hogy a focimeccsek negatív  jellege is azért erősödött fel, mert  a drukkerek számára ez már nem játék, hanem a sorsuk  kivetítése, és most ebben az eseményben akarják pozitívan megélni. Ezért  mindkét szurkolótábor nagyon-nagyon győzni szeretne..... "Az igazság velünk van, tehát győznünk kell! És akik ezt megakadályozzák, az az ellenségünk, és szembe kell velük szállni."  Nem ez az út. Ez egy félrevezető zsákutca. Értendő ez pártokra és egyéb agresszív tömörülésekre is.

Tehát az emberek vágynak a felszabadulásra és arra a tudásra, erőre, ami segíti őket. Lelkesedni  akarnak  és tenni is -  bár nem mindenki. Akik akarnak, azok se tudják  még sokszor, hogy mit és hogyan. 

Sokan nem  tudják elképzelni, hogy egyáltalán lehet egy szép Új Világot létrehozni.
Pedig lehet!  Sőt itt van! Itt van az orrunk előtt. Itt állunk a kapujában!

 Minden nappal egyre több változás zajlik le bennünk és a Földön is.
 Egyre gyorsul az élet és a változások. 
 Egyre nyitottabbá válunk az igazságra és a változás igényére.
 Egyre többen igyekeznek segíteni másokon - önzetlenül.
 Egyre több a felvilágosító jellegű film és írás, bár legfőképp a neten, de már másutt is kezdik a nyitást. 
 Egyre nagyobb az összefogás sok jó ügyért.

A saját példát is mondhatok.. Ezen a kis blogon a közösséget legjobban segítő bejegyzések a legnépszerűbbek. A 10 millószoros nap,  A világmeditáció a májusi napfogyatkozáskor, Az emberiség virtuális felszabadítása. Blogomat pár hónapja azért indítottam, hogy információkat adhassak minél több embernek világunk helyzetéről és a lehetőségeinkről. Rohamosan nő a látogatók száma, most egy hónap alatt 6820 megtekintetés volt. Ezt nem az én érdememnek tekintem, hanem inkább az emberek ébredeznek egyre jobban. Fokozódik az igény ilyesmire, mert érzik, hogy valami történik,valami nagyon szokatlan.

Bizony, az történik., hogy óriási ütemben változunk és változik minden körülöttünk!

Kérek mindenkit, hogy ezentúl olyan nyitott szemmel és füllel figyeljünk az eseményekre, hogy a pozitív változásokat is vegyük észre! Ez nagyon fontos!  Ez erőt és hitet ad, hogy legyen kitartásunk továbbra is.

Persze az őrültségek is erősödnek, azok részéről, akik nem hajlandók haladni ezen a mocsárból fölfelé emelő úton. Ők belefullasztják magukat inkább, miután másokkal akarták ezt megtenni.
Ne engedjük elhatalmasodni magunkon a negatív gondolatokat és érzelmeket.! Azok lefelé húznak!  Vonjuk ki magunkat a negativitásból. Emelkedjünk!

  Bízzunk abban, hogy nagyon hamar  már egészen máshogy fogunk élni!
  Egy igazságos - szép  Új Világot fogunk létrehozni.
  Nincs olyan, hogy nem lehet.
  Muszáj.
  Első és legfontosabb határidő december 21. (Nem én adtam a határidőt)

Képesek is vagyunk rá, mert:
Sokat változtunk... vagyis...Szívünk és Tudatunk tisztításával és megnyitásával már másfajta módon kezdünk el gondolkodni  és cselekedni. Ez másfajta energiaáramlást.... és jobb sorsot eredményez...mivel mindezek szorosan összefüggnek.

Segítséget is kapunk hozzá, tehát sikerülnie kell! Honnan kapjuk? Magasabb helyekről mint a fölöttünk eddig álló Sötét Háttérhatalom. Isteni segítség érkezik hozzánk pár éve, egyre erőteljesebben.

Aki nem hiszi, járjon utána! Igaz, hogy aki nem akar hinni, annak nehéz bizonyítani bármit. Példa: Amikor egy orgonakoncert után a templomból kijövő "hívőknek"  azt meséltem, hogy ott volt Jézus és az angyalok, és egy fényoszlop is érkezett le, láttam, hogy teljesen hülyének néznek. Udvariasan azt mondták,  hogy jó a fantáziám. Pedig ők a hívők, nem én. Miben is hisznek valójában?  Nem baj, pár hónap, és ők is másképp fognak gondolkodni.

  Tehát a Szép Jövő nemsokára megvalósul, ez lesz az Új Világunk.
  Ahol Szabadság és Béke van, Igazságosság, Jólét, Bőség.  
  Mire is vágyunk már évszázadok óta? 
  Szabadság, Egyenlőség, Testvériség (Liberté, Égalité, Fraternité). 
  Sokan tűzték már zászlajukra, de most valóban sikerülni fog. (Hallom a hümmögést.) 
  Döntsük el, valójában mit szeretnénk? 
  Abban higgyünk, amit szeretnénk megvalósulni látni!
  Ne fordítva!

  Tehát ha Új Világot szeretnénk, akkor hinnünk kell benne, hogy megvalósul!!


Kapcsolódó bejegyzésem:

Fenti fejtegetésekkel kapcsolatosan  bőven olvashatunk egyéb  blogbejegyzéseimben.

 



Új Föld

Az Új Föld a következő lépcsőfok. Az a sok-sok millió ember, aki a Szeretet és Fény hatalmában hisz és azok, akik egy szép jövőben hisznek és azért is élnek, hogy segítsék ezt megvalósítani, ők az energiáik révén egy olyan világot teremtenek folyamatosan, amely fölötte áll a mostani három dimenziósnak. Az az Új Föld. Már létezik egy másik dimenzióban.  Ott ragyogó fény van, szabadság, béke, szeretet, harmónia, testvériség, és bőség. Ott nincs szenvedés, bűnözés és háború. Akiknek az energiaszintje és a tudatossága olyan fokot ér el, amiben át tudnak oda lépni, azok élhetnek ott, vagy akár más szép világokban is. Akik még nem tudnak vagy nem akarnak ilyen szintre emelkedni, azok maradnak itt, a sötétek pedig átkerülnek egy keményebb világba.


 





Részletesebben:

Először a tudósokat ajánlom megnézni, mert ez a többséghez közelebb álló nézőpontból vizsgálják a lehetőségeket. Bár az ő fejtegetésük nagyrészt az Új Világ címszó alá kerülhetne, de ide is jó bevezetőnek.

Tudósok az Új Földről



A Stratégiakutató Intézet október 18-i konferenciájáról. 

Több kis videófelvételt láthatunk  a konferenciáról, melynek   résztvevői:

  Gábor Yvette (társadalomfejlesztő),
  Szarvas Hajnalka (nemzetközi kapcsolatok szakértő),
  Balogh Gábor (szociálteoretikus),
  Bánáti Ferenc (szociológus),
  Dienes István (mérnök, tudatkutató),
  Kiss Károly (környezetgazdász),
  Csorba József (információelmélet kutató, tudástársadalom szakértő),
  Varga Csaba (szociológus-filozófus)

Készítette – és a teljes anyag itt látható: www.emberiseg.hu Globális civil demonstrációk – első felvonás





 

 

Eckhart Tolle

"A világ csak belülről változtatható meg"



Eckhart Tolle  a ma élő egyik legnagyobb spirituális tanító.

Pokoli érzelmi kínlódásai miatt 29 éves korában - a világhírű Cambridge-i Egyetem kutató tudósaként - már azon gondolkozott, hogy véget vet életének, mert nem bírta tovább a szenvedést, amikor váratlanul valami csodálatos dolog történt vele.  Megvilágosodott.

Azóta teljesen más szemüvegen keresztül látja a világot, és sugárzik belőle a lelki béke. Egyszerű, közérthető tanítása végtelenül tisztán szól, így érthető, hogy szavaival világszerte már eddig is milliók lelkét érintette meg.

Jó hírt mond. Van kiút a szenvedésből, s az könnyebb, mint gondolnánk.

Nem tartozik egyik valláshoz vagy egyházhoz sem, a  tanítása - bizonyos szempontból  mégis a világvallások és az ezoteria egyfajta újkori szintézise.(Tehát Egységet hoz létre. Ezért mindenki számára elfogadható és követhető.)

 Könyvei: A most hatalma, Megszólal a csend, Csend a világ közepén, Új Föld

 "Az Új Föld számára az alap az Új Ég: a Fölébredt Tudat. A föld – a külső valóság – annak csupán a kinti visszatükröződése. Az Új Ég és ezzel együtt az Új Föld megjelenése nem olyan jövőbeli esemény, ami majd szabaddá tesz minket.

Semmi sem tesz bennünket majd szabaddá, mert erre csak a jelen pillanat képes.
Ez a felismerés a felébredés. A felébredésnek jövőbeli eseményként nincs értelme, mert a felébredés a jelenlét felismerése.

Az Új Ég – a fölébredt tudat – tehát nem egy elérendő, jövőbeli állapot.
Az Új Ég és az Új Föld megjelenőben van ebben a pillanatban benned"

„Az Új Föld úgy jelenik meg, hogy egyre több ember fedezi fel élete fő küldetését: behozni a tudat fényét e világba; és ezért bármit is tesznek, azt a tudat „szállítóeszközeként” használják.”



"Nem a gondolataid vagy. Te a gondolatok mögötti tudatosság vagy.

A gondolatok gyakran negatívak és fájdalmasak, vágynak valamire vagy félnek valamitől a jövőben, panaszkodnak valami miatt a jelenben, vagy egy múltbeli dologtól tartanak.
Azonban te nem a gondolataid vagy -  azokat az ego teremtette.

Tudatában lenni a gondolataidnak anélkül hogy magukkal ragadnának, az első lépés a szabadsághoz."


"Ahhoz, hogy véget vessünk annak a nyomorúságnak, ami az emberi állapotot már évezredek óta sújtja, magadon kell kezdened: minden egyes pillanatban felelősséget kell vállalnod belső állapotodért.Vagyis most.
Tehát kérdezd meg magadtól: Van-e bennem negativitás ebben a pillanatban?


Ezt követően válj éberré, figyelj a gondolataidra és az érzéseidre! A kismértékű boldogtalanságra is ügyelj, bármilyen – korábban már említett – formában is jelentkezzen, például elégedetlenségként, idegességként, „torkig vagyok” érzésként!

Ügyelj az olyan gondolatokra is, amik látszólag igazolják vagy magyarázzák ezt a boldogtalanságot, holott valójában okozzák azt!

Ha tudatára ébredsz a benned lévő negatív állapotnak,
az nem azt jelenti, hogy kudarcot vallottál.
 Épp azt jelenti, hogy sikerrel jártál. 
Amíg nem ébredsz ezeknek a belső állapotoknak a tudatára, addig azonosulsz velük.
 Ez az azonosulás: az ego.

A tudatossággal együtt jár, hogy fölszámolod 
a gondolatokkal, érzelmekkel és reakciókkal való 
azonosulásodat.
Ez azonban nem tévesztendő össze a letagadásukkal! 

Észleled a gondolatokat, az érzelmeket vagy a reakciókat, és felismerésük pillanatában 
az azonosulás automatikusan véget ér. 

Éntudatod
 – hogy kinek tudod magadat – 
ekkor átvált: 

korábban a gondolatok, érzelmek és reakciók voltál;
 most pedig már a tudatosság vagy,
 az a tudatos jelenlét,
 amely ezeknek a belső állapotoknak a szemlélője."

Forrás: ÚJ FÖLD





Lásd a témákat még  több bejegyzésben  a blogomon és itt is: http://szepjovot.blogspot.hu/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése