2012. május 7., hétfő

Szép idézetek csodás képekkel 2.


Ez neked szól! 
                                                             és nekem is...







Szeretettel készítettem ezt a csokrot 
mindenkinek. 

Összegyűjtöttem közösségi megosztásokból a leggyönyörűbbeket, 
és legfrissebbeket, 
mert úgy érzem, 
ezek megőrzésre és továbbadásra valók. 
Köszönöm barátaimnak és ismerőseimnek!






Kár, hogy az emberek csak a különbséget látják meg, amely elválasztja őket egymástól. Ha több szeretettel néznének egymásra, azt vennék inkább észre, ami közös bennük, és feleannyi probléma lenne a világban.

 (Paulo Coelho)






A szerelem azt jelenti, hogy két ember: kettő és mégis egy. Egy férfi és egy nő egyetlen angyallá olvad össze. Ez a mennyország.

(Victor Hugo)












Az élet nem arra való, hogy mindig jól járjunk. Az életbe bele kell férnie a kudarcoknak,vereségeknek, újrakezdéseknek is. Ez kifejleszt bennünk olyan tulajdonságokat, lehetőségeket, megismeréseket, amelyek a mindig párnázott úton rejtve maradnának.

 (Popper Péter)















Sok embernek egyszerűen bezárul a szíve, mert soha nem figyeltek rá. Szófogadóak voltak, szívük helyett a szüleikre, a környezetükre hallgattak.

Aztán hirtelen előállnak az ötlettel, hogy megkérdezik a szívüket: mire vágysz? Egyszerre elvárják, hogy válaszoljon, hogy üzenjen. Tudod, mit gondol ilyenkor a szív? „Mi a franc? Hol voltál eddig?” És nem válaszol, bezárva marad, nem hisz abban, hogy hallgatnak rá.

De aki kitartóan és sokáig jár hozzá, annak üzenni fog. Persze bátorság is kell ahhoz, hogy az ember kimondja, mire vágyik, hátha elítélik érte.
(Feldmár András)
 








Az ember jórészt azzal teszi tönkre az életét, hogy - rettegve vagy reménykedve - folyton azt várja, mi lesz holnap. Nincs egy pillanatnyi nyugta, mindig a következő pillanatra gondol, aztán az utána következőre, s így nem tudja élvezni a jelent.

 (Robert Merle)

































No comment






 
 
 
Vigyázz, mit mondasz! Minden fölösleges szóról el kell számolnod. Sose mondd: "Belebukom; kirúgnak az állásomból; nem tudom kifizetni a lakbért." Tudatalattidnak nincs humorérzéke. Amit kimondasz, megvalósítja.
(Dr. Joseph Murphy)













Dolgozz, hiszen dolgozni kell, de ne engedd, hogy az életed csak munkából álljon! Legyen az életed játék, legyen az az életed középpontja... a munka pedig eszköz ehhez a játékhoz. Dolgozz egy irodában, dolgozz egy gyárban vagy egy boltban, de csakis azért, hogy legyen időd és lehetőséged játszani! Ne engedd, hogy az életed a munka rutinjává alacsonyodjon le - az élet célja egyedül a játék. A játék azt jelenti, hogy valamit önmagáért teszel. (Osho)




















 Nem a körülöttünk lévő életet kell kedvünk szerint elrendezni, hanem önmagunkat kell megtörni, meghajlítani, hogy mindenféle életre alkalmasak legyünk.

(Lev Tolsztoj)









 Összhangban egy másik emberrel csak akkor lehetek, ha magamhoz hűséges vagyok. Ha elárulom magamat, a másikkal is rossz viszonyba kerülök. Rossz viszonynak nevezem azt a kapcsolatot, ahol kiszolgáltatott leszek vagy zsarnok. Ahol belegázolok a másik lelkébe. Ahol föladom magam, csak azért, hogy a másik befogadjon. És nem engedem a társamnak, hogy önmaga legyen. Ahol függővé válok, kiszolgáltatott, és a "szeretet" nevében olyasmit művelek, melytől nemcsak szenvedek, de önmagam előtt szégyellem is. Azon az áron, hogy magamat elvesztem, nem lehet szeretni.








Szeress úgy, mintha téged soha senki nem bántott volna meg. Dolgozz úgy, mintha nem is lenne szükséged a pénzre. Táncolj úgy, mintha téged senki sem nézne. Énekelj úgy, mintha téged senki sem hallana. Tedd azt amit akarsz, és ami neked örömet okoz. Éld úgy az életed, mintha a mennyországba lennél. Ápold a szeretteidet. Használd ki a pillanatot, és minden helyzetben fogadd el azt ami a legjobb. Sohase horgaszd le a fejed, ha valami nem úgy történik ahogy szeretnéd. 

AZ IGAZI GYŐZTESEK AZOK AKIK HARCOLNAK ÉS SOHASEM ADJÁK FEL!












 
                                                      Óvoda








 Nem minden ölelés egyforma, de a többsége gyógyítja a lelket, növeli a biztonságérzetet, és képes olyan érzelmeket is közvetíteni, amelyeket néha szavakkal nem is tudunk kifejezni...













 


A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.   (Mahatma Gandhi)























Minél közelebb jutott álmához, annál bonyolultabbnak látszott minden. Már nem volt érvényes, amit az öreg király úgy nevezett: a kezdők szerencséje. Tudta, hogy most következik számára a kitartás és a bátorság próbája a Személyes Történetéhez vezető úton. Ezért nem szabad sem sietni, sem türelmetlennek lennie. Ha meggondolatlanul cselekedne, nem venné észre a jeleket, amelyekkel az Isten kijelölte az útját. …. a jelek nyelvet alkotnak, amellyel az Isten megmutatja, mit kell tennie.

(Paulo Coelho - Az alkimista)














Az élet egyik legszebb kárpótlása az, hogy egyetlen ember sem tud őszintén segíteni egy másikon anélkül, hogy ne segítene ezzel saját magán is.

(Ralph Waldo Emerson)









 
 
 Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek. 

( Jókai Mór)



 


A jelenlét hatalma 

Ha panaszkodsz, áldozatot csinálsz magadból.  
Ha kimondod, amit gondolsz, erőd teljében lehetsz.  
Változtass hát a helyzeteden
 valamilyen cselekedettel 
 vagy a valóság kimondásával. 
Lépj ki a szituációból, vagy fogadd el!

Minden más őrültség.









Nem kell ahhoz semmi különleges ok, 

hogy jól érezd magad
– egyszerűen elhatározod,
 hogy azonnal boldog leszel,

egyszerűen csak azért,
mert élsz,

 egyszerűen azért,
mert így akarod.

 (Anthony Robbins)
















Te választod az örömöt. Te választod a szeretetet. Nyúlj ki befelé, és keresd meg magadban, Hol lakik az öröm. Látogasd meg belül a szeretet lakhelyét. Hozd elő mindkettőt. Engedd, hogy átérezhesd őket ITT és MOST.
 (Zen)

 


Mit tervezel mára? 
Mit szeretnél megvalósítani????
Kívánjuk, hogy elérd!!! :)))
 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése