2012. május 18., péntek

Személyiségépítés kommunikációval

Személyiségépítés kommunikációval


     A kommunikáció egy művészet. Ez az egyik legérzékenyebb művészet, s csak kevesen képesek magasfokon alkalmazni. Bárkivel kommunikálsz, energiát cseréltek. Hogy tudatosan használd ezt a művészetet, tisztában kell lenned ennek működési mechanikájával. A helyes kommunikációval önmagad és mások személyiségét is építed. Ez hallatlanul fontos! Ha tudod mikor, mit és hogyan kommunikálj, minden kapu megnyílik előtted, de ha csak ösztönösen cselekszel, saját magad előtt zárod be az ajtókat.


A személyiségépítő kommunikáció

     Az eredményes kommunikáció témája oly hatalmas, hogy könyveket tölt meg, de nem kívánok másokat ismételni. Alapvető „titkokat” mutatok most be, amelyekről a legtöbb erről szóló írás csak felszínesen, vagy egyáltalán nem szól.
    Mindannyian kommunikáltunk már jól és rosszul, legyen szó beszédről, írásról, vagy egyéb csatornáról. A kommunikáció művészetét nagyon kevés helyen tanítják, és még kevesebb helyen tanítják jól. És ennek egy roppant fontos oka is van. Egy dologról hajlamosak elfeledkezni.
     Minden pillanatban zajlik egy láthatatlan, hangtalan kommunikáció, amely hatással van minden cselekvésünkre, de ez legtöbbször nem tudatosul. Az az ember, akihez szólsz, tudja hogy te mit gondolsz róla. Ha hiszed, ha nem, tudatosan nem tudná megfogalmazni, de belül pontosan tisztában van vele, mit gondolsz. Fizikailag meg lehet téveszteni egy másik embert, de teljesen sohasem. Ha a gondolatok, a szavak és a tettek nincsenek összhangban, az energia, ami kifele áramlik, nem tiszta.
     És ezzel elérkeztünk az első ponthoz, ha jól akarsz kommunikálni.


Minden kommunikáció az elmében kezdődik

   Attól függetlenül mit gondolsz erről, a telepatikus kommunikáció folyamatosan jelen van. Vagyis mielőtt kinyitnád a szád, vagy bármilyen mozdulatot tennél, a kommunikáció (magasszintű energiaáramlás emberek között) már megkezdődött.
     Szándékodnak, gondolataidnak, szavaidnak, tetteidnek összhangban kell lenniük ahhoz, hogy a kommunikáció teljes mértékben működjön.


Érdeklődés

     Biztosan kommunikáltál már olyan emberrel, akiről végig tudtad, hogy csak azért érdeklődik, mert valamit akar. Ugyanakkor biztosan találkoztál olyan emberekkel is, akiket valóban érdekeltél, a személyiséged, a sorsod, vagy amivel foglalkozol. Melyik esetben mit éreztél?
     Ha ezt tudatosítod magadban, tudni fogod hogyan ne érdeklődj és hogyan igen.


Személyiségépítés kommunikációval 1.
 – A dicséret épít, ha őszinte és a megfelelő helyen és időben adod

     Amikor egy másik emberről mondasz valamit, mi az ami motivál? Mit teszel gyakrabban kritizálsz, vagy dicsérsz? Miért?
    El kell mondjam, abban, ahogy másokkal kommunikálsz, nagyban szerepet játszik az, milyen viszonyban vagy önmagaddal. Általánosságban megállapítható, hogy azok az emberek, akik elégedetlenek önmagukkal, másokban is könnyen felfedezik a hibákat. Ugyanígy akik megtanulták megszeretni azt az embert, akik ők maguk, másokat is sokkal könnyebben elfogadnak.
     Nézz csak körül milyen könnyű kritizálni, és hány ember űzi ezt a műfajt. És jó ez nekik? Ez bizony csak egy csapda. Erősíti az ego fontosságérzetét és hamis elégedettségérzetet ad. Egy kicsit megemeli az energiaszintet, hogy aztán újra lecsökkenjen és egy újabb „áldozatot” kelljen találni.
   A dicséret viszont egyfajta művészet. Ugyanis a dicséretnek mindig őszintének és szívből szólónak kell lennie. Ha szeretnél dicsérni, de nem találsz semmit, amit teljes mértékben igaznak éreznél, inkább ne dicsérj! Ellenben ha észreveszel valamit, ami dicséretet érdemel, az istenért se hallgass! A dicséret ingyen van és gyakran többet ér, mint bármennyi pénz. Mert ha valódi, erőssé teszi azt az embert, akinek szól, s egyben a dicséret adójának is megemeli az energiaszintjét.
     Egyvalamire azonban figyelj. Sose akkor dicsérj, amikor akarsz valamit. Mindig akkor, amikor semmit sem akarsz. A dicséret csak érdek nélkül valódi.


Személyiségépítés kommunikációval 2. 
– Arra figyelj, amit ő akar

   Biztosan sokan kaptatok már kéretlen üzeneteket, ajánlatokat, amelyekben valamit el akarnak adni, vagy rávenni valamire. Mit tesztek ilyenkor? Gondolom – hacsak nem éppen érdekelne az a dolog – bosszúsan túlléptek rajta. Ez a fordított kommunikáció, azt sem tudják, mi a jó neked, mégis meg akarják adni.
       Lehet másoknak eladni, és lehet másokat meggyőzni valamiről úgy, hogy az pozitív és építő legyen, de azt megelőzi két fontos dolog. Először is tudnod kell, mi az ami a másikat érdekli, mi az ami neki valóban jó. Másodszor örömöt kell okozzon az a gondolat, hogy őt hozzásegíted valamihez, amivel jól jár. Ha e kettő, nincs jelen, a kommunikáció egyoldalú. Nemcsak őt nem építed, de magad is bontod.


Személyiségépítés kommunikációval 3.
 – Elfogadás és adás

   Ha olvastad az energetikai személyiségtípusokról szóló cikkeimet (Energetikai típusok 1., 2.) akkor tudod, hogy cselekvéseink és kommunikációink nagy része energiaszerzés céljából zajlik. Azonban ez a fajta kommunikáció rombol, vagy egyfajta ördögi kört hoz létre, hiszen mindig ugyanaz ismétlődik.
   Ahhoz, hogy ne így kommunikálj, két dolgot kell megtanulnod: teljes mértékben elfogadni a másikat, és érdek nélkül adni.
     Semmi módon ne befolyásolj másokat! Ha hatni akarsz, akkor a példáddal, cselekedeteiddel, eredményeiddel hass, de ne manipulációval. A másik ember akarata szent és sérthetetlen kell maradjon.
     Gyakorold úgy a kommunikációt, hogy általa a másikat építsed, miközben neked abból pillanatnyilag semmi hasznod sincs. Ez az egyetlen módja annak, hogy kilépjünk az energiaszerzési játszmákból, amelyek csak korlátainkat építik.


Kommunikáció a „világgal”

     Hogyan viselkednek veled az emberek? Hol, mikor és mit tapasztalsz? Nem mindegy milyen gondolatok vannak a szívedben, amikor valahova mész, mert olyan jellegű tapasztalatokban lesz részed. Ha bizalmatlan vagy, megbízhatatlan emberekkel fogsz találkozni, ha tartasz másoktól, kellemetlen élményekben lehet részed. De ha szívedben szeretettel közeledsz, egyszerűen lehetetlen hogy bármi rossz történjék veled. Rezgéseidet mindenki megérzi és ennek megfelelően reagál. Még egy igazi „guru” sem tud pozitív hatással lenni rád, ha benned negatív elvárások vannak.
     Igazából nem csak emberekkel kommunikálunk. Az állatok és a növények is kölcsönhatásban vannak velünk. Azt tudjuk, hogy az állatok megérzik az emberek irántuk való érzéseit, de azt is kísérletekkel bizonyították, hogy a növényekre is hatással vagyunk. És még ennél is tovább mehetünk: a gépekre is hatással vagyunk. Semmi sem halott anyag teljes mértékben. A szellem mindent áthat.


A személyiségépítő kommunikáció lépcsőfokai

     1. Érdeklődj, ismerd meg a másikat
     2. Keress közös pontokat
     3. Építsél másokat jó tulajdonságaikra összpontosítva
     4. Add meg nekik amire vágynak, vagy csak fogadd el őket
     5. Hozd belőlük felszínre azt, ami a legjobb bennük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése