2012. május 20., vasárnap

Reggelenként napi 15 perces közös meditáció


 A kisebb léptékű, biztató eredménnyel zárult próbák után a szerveződés  első, széleskörű egyeztető megbeszélésén 2012. május 1.-én a résztvevők megállapodása szerint a

 2012 május 21.-én induló

napi 15 perces közös meditációkat  

reggelenként

 6:00 és 6:15 között tartjuk.


 Te is tudod, hogy a világban, és Magyarországon tapasztalható általános válság az előttünk álló nagy megújulás előszele. Mielőtt azonban felépül a szereteten, együttérzésen, és egységtudaton alapuló új értékrend, előtte törvényszerűen leomlik annak kiteljesedését akadályozó idejétmúlt struktúra.

A mai gazdasági, szociális, és politikai válsághelyzetet a szokásos gazdasági, szociális, és politikai eszközökkel nem  lehet orvosolni, mert mélyebbről erednek.  A változás erőszakos előidézése pl. forradalommal szintén helytelen irány, mert ugyanazok az emberek ugyanazon a tudatszinten ismét csak ugyanolyan, vagy rosszabb struktúrát tudnak létrehozni ( lásd a történelmi példákat ).

 Az egyetlen megoldás: a tudat átlagos szintjének megemelése. Mivel a mai oktatás, és tömegtájékoztatás is a régi berendezkedés szerves része, alkalmatlan a feladat ellátására, sőt helyzetéből fakadóan éppen az ellentétes irányba hat.

Szerencsére a tudat tisztítására, felemelésére évezredes meditációs technikák állnak rendelkezésünkre. Az együttes meditáció jótékony hatása nem csak összeadódik, hanem többszöröződik. Már több ilyen kezdeményezés tudományos elemzése is bizonyította, hogy a résztvevőkön túlmenően képes a népesség egészében is jelentősen növelni az egyéni, és társadalmi tudat harmónia szintjét.

Magyarországon – talán éppen a kialakult helyzet hatására – egyre nagyobb a fogékonyság a spiritualitás iránt, egyre többen gyakorolnak rendszeresen valamilyen meditációs technikát. Létszámarányosan ez elérte azt a kritikus értéket, mely összehangolva már alkalmas a nagyobb léptékű változáshoz szükséges általános tudatszint-emelés előidézéséhez.

 A KÖR kezdeményezésére elindult egy országos koordinációs tevékenység a rendszeres meditációt folytató csoportok, személyek információs összekapcsolására.

 A szervezés célja: 

napi rendszerességgel megvalósítani a kritikus létszám egyidejű meditációját, 
 összekapcsolódását,

 és az Univerzális Tudatra hangolódását –

 elősegítve ezzel a társadalom általános tudatszintjének felemelkedését, harmonizálását, megújulását.

 Hosszabb távon kapcsolódni kívánunk a külföldön szerveződő, futó hasonló kezdeményezésekhez
  


A közös meditációval kapcsolatos információk, a résztvevők pillanatnyi létszámának megtekintése, továbbá a kapcsolódás jelzése hamarosan.

Némi segítség kezdő meditálóknak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése