2012. május 5., szombat

Nem kellene megvárni, amíg bekeményítenek





Sokan nem hisznek abban, hogy jobb világot lehetne teremteni a mostani helyett. Azt mondják, hogy rosszak az emberek, és nem is fognak megváltozni, ezért lehetetlen javítani a helyzeten.

" tapasztalat azt mutatja, hogy az emberiség inkább szenved 
 mindaddig, amíg a rossz nem válik elviselhetetlenné, 
mintsem hogy kivívja jogait, 
és eltörölje a megszokott formákat.



Tehát, ha már szenvedtünk eleget, akkor el tudjuk törölni a megszokott formákat és kivívni jogainkat? 

Úgy gondolom, hogy valóban itt van ez a pillanat...

Vagyis már szenvedtünk eleget.... tehát rajtunk a sor! 

Most sikerülnie kell!
  


 Van kiút


Vegyük csak végig, hogyan is működik ez.

1) Először keressük meg az okokat! 
 Figyeljük csak meg, hogy többnyire másokra mutogatunk, saját magunkra nem. Másokat okolunk minden rosszért. Mások szemében a szálkát is észrevesszük, a sajátunkban a gerendát sem. Többnyire így vagyunk ezzel. De ha ezt felismerjük, akkor már jó úton vagyunk. Kivéve persze, ha alacsony az önbecsülésünk, és mindenért önmagunkat hibáztatjuk. Ez a ló túlsó oldala. De akkor is az alábbi módon haladhatunk. 


2) Ami változást szeretnél látni a világban, azt kezdd magadon! 
  Ez a  következő lépés, a nagy bölcseink tanácsának elfogadása.

    
3) Jó, jó, de hogyan lehet megváltozni? 
 Ezt kell kitalálni.  Hogy tudnának az emberek jobbá válni, vagy én?


4) Először is el kell döntenünk, hogy milyen értékek mentén lehet egy szebb jövőben élni. 
Vegyük végig magunkban. Hagy ne soroljam itt fel. Mindenki nagyon jól tudja ezeket, elméletben. 


5) Mi az akadálya, hogy ezek megvalósulhassanak? 
Hosszú lenne ezt most kielemezni, de az tény, hogy külső és belső akadályok sokasága. 


 Külső akadályok
Mi lezártan születtünk ebbe a világba, lezárt képességekkel, vagyis nem látunk a Fátyol mögé, ami eltakarja a Valóságot.  Ezért azt tudjuk csak általában, amit tanultunk, amire neveltek, ami a szokás. Azt kell tennünk, amit mások diktálnak nekünk. A sötét erőket sem látjuk, mert  a háttérben dolgoznak. Becsapnak bennünket, az orrunknál fogva vezetnek már évezredek óta, és nem tudtunk róla. Isten, vagy az Univerzum működését se látjuk, nem is értjük.

Belső akadályok
Az előbbiek következményei.  Félelem, tehetetlenség, harag, düh, gyűlölet, komplexusok, önzés, féltékenység, kapzsiság, anyagi központúság, szeretetlenség, stb.  Nagyrészt materiális gondolkodás a jellemző, még ott is többnyire, ahol templomba járnak.  Ezért az igazi értékeket  legföljebb csak szavakban mondjuk, de nem aszerint élünk. Az anyagi értékeket tesszük tetteink és gondolkodásunk központjába és nem a szellemi, lelki értékeket. Azt gondoljuk, hogy nem mi tehetünk róla. De viszont tehetünk azért hogy ez megváltozzon!


6) Az akadályok  elhárítása.   
A mi feladtunk. Ezt jó, ha eszünkbe véssük!
 Ha kapunk is külső segítséget, nekünk kell lépnünk, vagyis tenni magunkért! Hogyan tudnánk élni  egy teljesen  jobb világban, ha egy rakás belső tisztátalansággal rendelkezünk, ami folyton megzavarja a tudatunkat és rossz irányba viszi a cselekedeteinket? Sokan mondják, hogy ha lenne több pénzem, vagy lenne jó munkám, vagy lenne egy jó társam, jó lakásom, jó autóm, sikerem, stb....akkor másmilyen lennék... boldog lennék...  Na ezt el ne higgyük magunkról!..... Tele van a tévé, a könyvek és környezetünk is olyan példákkal, hogy mindenük megvolt, mégsem voltak boldogok, sőt!... Sok esetben pont ezek a sikeresnek tűnő emberek a legaljasabb, legundorítóbb eszközökhöz folyamodtak, mert nem voltak elégedettek és boldogok! Tehát, nem megoldás arra várni, hogy ha majd....


Belső világunk tisztasága nélkül 
külső világunk se tud tisztává válni! 

 Legjobb lenne persze a kettőt egyszerre fejleszteni. Könnyebb lenne. Valószínűleg ez meg is fog történni velünk nemsokára, de addig is....
 Először kezdjük tehát a belsőkkel. Ezen a blogon is sok segítséget találunk önmagunk megreparálására, de sok más forrás és lehetőség is van.

 .............................


A legfontosabb dolog felismerésekhez jutni.

 Ezzel tudunk elindulni és haladni. Felismerni magunkról és világunkról minél több dolgot. Ez fejleszti a tudatunkat, a gondolkodásunkat.

Hogyan tudunk felismerésekhez jutni?

a) Információkat szerzünk, és tanulunk belőle:
Internet, könyvek, tanfolyamok, programok, mesterek tanításai, kommunikáció a környezetünkkel, stb

b) Megtapasztalunk, és tanulunk belőle: 

Sokminden történik az életünkben mostanában, és jó ha tanulunk belőle. Ez akkor következik be, ha rendelkezünk kellő információval, ami alapján megfelelően tudjuk értékelni az eseményeket.

c) Szükséges bizonyos fokú nyitottság, elfogadókészség is mind a kettőhöz .
  Mert ha ezek  nincsenek, akkor lepereg az emberről minden, anélkül, hogy tanult volna belőle.

d) Vonjuk le a tanulságot, a következtetéseket, vagy csak fogadjuk el 

a  dolgokat. Haladjunk tovább. 

e) Vigyázzunk a következtetésekkel ! 

Egy példa:  Ha úgy gondolom, hogy felismertem, azt, hogy végre jól be kell húznom a főnökömnek, (kivétel erősíti a szabályt) vagy le kell lőnöm az akárkit, az nem visz előre valójában, mert nagy terhet rak magamra  is, meg a világra is! Tehát nem jól ismertük fel a helyzetet és a kiutat. Ne szúrjunk ki magunkkal. Az agresszivitás a sötét oldal eszköze, és annak az energiája táplálja őt. 

f)  Igyekezzünk ezekhez az eszközökhöz folyamodni!  

Nem kellene megvárni, amíg bekeményítenek!
Kik? A politikusok, a bankok, a sors, Isten, vagy akárki......Bárki is az, de megteszi, ha a helyzetünk úgy kívánja. A minket ért megszorításokat, kínos dolgokat  fel lehet úgy is fogni, hogy arra valók, hogy felismerésekhez jussunk, hogy fejlesszenek. Jó esetben előre visznek minket is, meg másokat is. Érhetnek viszont olyan erős traumák, melyek egycsapásra megváltoztathatják a hozzáállásunkat a világhoz. Ha szerencsénk van, jó irányban.  Nagyon nem  könnyű dolog ezeken túljutni. Előzzük meg az ilyeneket, ha lehet, és inkább  fejlesszük, tisztítsuk magunkat.
 ............................

 7) Amit tanultunk, azt ültessük át a gyakorlatba!  
Nem megy talán rögtön, de ne adjuk fel, mert a gyakorlat teszi a mestert. Ha szükséges, ne szégyelljünk segítséget kérni  földiektől vagy égiektől. Akik már túljutottak ezen, azok jól tudják, mi a teendő, tehát tudnak segíteni. Gyakoroljuk és gyakoroljuk, amit helyesnek ismertünk fel. Egy egyszerű példa erre az, hogy igyekszünk elkerülni a veszekedéseket. Akkor megy könnyen, ha tudjuk, ki miért veszekszik, mi az egésznek a célja és az eredménye. Hogyan lehet másképp... Ehhez kellenek az információk, a jó tanítások, amik alapján szinte külső szemlélőként meg tudjuk figyelni az esemény lefolyását pontról pontra. Ennek alapján a másokkal történteket is jobban meg tudjuk érteni. 


8) Felismeréseink, tanulásunk és gyakorlásunk eredménye: 
 kezd változni belső világunk és kihat a külső világunkra is. Például nem lesz  veszekedés, udvariasabbak lesznek velünk mások, stb. Apró kis véletlenszerű csodák fognak történni velünk, és egyre újabb felismerésekhez jutunk. Lassan egyre nagyobb csodák tanúi lehetünk. Persze ez nem csoda, hiszen mi voltunk azok, akik kiváltottuk ezeket az eseményeket. Hatást gyakoroltunk a sorsunkra, most jó irányban. Ez egy nagyszerű folyamat! Tapasztalatból mondom. 

Úgy gondolom, hogy sokmillió más ember is hasonlóakat él át mostanában, különben nem történne annyi különös, szokatlan és csodálatos dolog a világunkban. Bár a mainstrem media inkább csak a rossz híreket közli velünk, de azért mégis így van. 

Azt azért jó észben tartani, hogy amit kellemetlen eseménynek véltünk, valójában lehet, hogy a legjobb jót teszi velünk. Isten tudja, hogy mire volt jó, de egyszer majd kiderül. A lényeg, hogy bízzunk abban, hogy ha elindultunk, akkor minden szépen jóra fog fordulni előbb-utóbb. Tartsunk ki!





Ajánlom:

Eckhart Tolle: A most hatalma -hangoskönyv! http://szepjovot.blogspot.com/2012/03/most-hatalma.html

 Csend a világ közepén - Eckhart Tolle - hangoskönyv http://szepjovot.blogspot.com/2012/04/csend-vilag-kozepen-eckhart-tolle.html 

 A Húsvéti  bejegyzéseket

stb.

 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése