2012. május 5., szombat

A deviza alapú hitelekről 2



Mint laikus, csak annyit tudok mondani erről, hogy akik évek óta fizetik a hitelüket, ma már többel tartoznak, mint előtte. Jobb, ha nem írom le, hogy ez mi szerintem. Szerencse, hogy vannak akik most a közösség igazáért küzdenek lelkesen. Örülök, hogy megjelent ez az interjú a neten, és hálás vagyok, hogy a világhelyzete.blogspot.com közzétette.

 Az a véleményem az egész hitelmizériáról, hogy  tarthatatlan.  

A magánemberek adóssága iszonyatosan nőtt, miközben a megélhetésük egyre jobban le lett szorítva. Egyre többet dolgozunk és mégis kínlódunk, hogy minden meglegyen.... Ezek a hitelek szerintem visszafizethetetlenek, de nem is szabad kifizetni. Minek tennénk? Azért, hogy a bankárok még gazdagabbak legyenek abból amit elraboltak az emberektől? Jól ki van ez találva - gondolták ők annakidején, csak azzal nem számoltak, hogy az emberek közben ráébrednek a csalásra és hazugságra. 

A cégek is eladósodtak, az államok pedig különösen . Mindenki tartozik mindenkinek.  Vajon melyik ország nem tartozik? Mert még Amerika is benne van a pácban. 

A félelem igazgatja ezért az országokat és bennük az embereket. Kimondom: ez volt a célja a disznófejű nagyuraknak, mert őket - a sötét oldalt-  a mi negatív energiánk táplálja!  Ezért az lenne a legjobb kiút, hogy miközben ezeket a híreket olvassuk és hallgatjuk, figyelünk arra, hogy valaki  legbelül azt mondja nekünk, hogy ez így nem mehet tovább! 

Bízzunk a gyors változásban. Higgyünk abban, hogy a bankrendszertől kezdve minden - még ebben az évben - meg fog változni az életünkben!  Egy jobb, szebb életet akarunk teremteni magunknak! Ezt ültessük be a tudatunkba célként. Minden alkalommal, amikor félnénk, vagy dühöngenénk, gondoljunk erre , és bizalommal képzeljük el a jobbat, a szebbet! Mert ez az egyik leghatásosabb eszközünk. 

A meditáció is sokat segít. Május 5-6-án például a Szuperhold idején világmeditáció lesz! Lehet csatlakozni! Az emberiség virtuális felszabadítása.  http://szepjovot.blogspot.com/2012_04_01_archive.html


Nem vagyunk egyedül, mert a háttérben csodás szervezkedés folyik érettünk, amiről még csak kevés infó szivárgott ki.  Azt viszont észrevehetjük,  hogy az égből csak úgy árad a Szeretet Fénye és Energiája! Legyünk kinn a szabadban minél többet és szívjuk be magunkba ezt. (Azért ne égessük le magunkat) Ne féljünk a napkitörésektől és az ózonjuktól sem! Ez változtat át minket jobb, bölcsebb és erősebb emberekké.




Felébredni önmagatokra - Meditáció Kryonnal: http://szepjovot.blogspot.com/2012/05/meditacio-kryonnal.html  



 ************

A devizahitelekkel kapcsolatban írnék pár szót +Kásler Árpád a Csaba TV háttér című műsorában

Kibővítettem a cikket a legfrissebb Kásler Árpáddal készült beszélgetéssel. Minden információt, amiről beszélni szoktunk, a lehető legérthetőbb módon elmagyarázza. 

"Minden adós kárpótolva lesz ! 
Ha ehhez rendszerváltást kell csinálnunk, akkor rendszerváltás lesz!"


A devizahitelekkel kapcsolatban írnék pár szót. A hozzászólások és korábbi bejegyzések kapcsán is.
@Bankar. A válaszaidat én is elszoktam természetesen olvasni, mert érdekelnek. Ha tényleg benne dolgozol a rendszerben, akkor pláne. 
Sajnos én sem vagyok profi, sokkal inkább laikus a közgazdaságtanban, ezért inkább átvett anyagokat szoktam leközölni a blogon, amikkel általában azonosulni tudok.


- Az, hogy boldog-boldogtalan felvette, csak részben a polgárok hibája, hiszen mind a bankok, mind az autókereskedők, ingatlan-építők első számú prioritásként kínálták és csábították felvételre az embereket. Az elmúlt évek árfolyamát mutogatva, mondván, hogy eddig sem nagyon emelkedett, drasztikusan ezután sem várható.
És mindenkinél döntő volt a havi törlesztő, amit kínáltak. Sosem felejtem el a Suzuki szalonoknál virító hatalmas NULLÁKAT, az ingyen elvihető autókkal....
Hibásak a polgárok, hogy felvették, de egy nagy összekacsintás volt a Bankszövetség, a PSZÁF és az akkor regnáló kormány ("tudjukkik"....) között.

Igaza van Kásler Árpádnak maximálisan abban: "A PSZÁF mit felügyel, ha a jogerős ítélet után sem számoltatja el a bankokat és mit csinált eddig ?"

Vagyis ha tudta, akkor ez miért lehetett így ? Amikor Ausztriában, Hollandiában nem tehette egyik bank sem, mert nem voltak ennyire a  banknak kedvező feltételek! Sőt TILOS VOLT a devizahitelezés!
Ha nem tudta a PSZÁF, akkor mi a francot felügyel a nevében is pénzügyi szervezetek állami felügyelete?


Saját megjegyzéseim még:
- Az árfolyamkockázat, amivel a bankok játszanak ilyen esetben elvileg őket is érintené. A bankok is devizákkal játszottak, de rajta vesztettek !
Svájci frankot pl. a büdös életben nem vásároltak akkora mennyiségben, mint ahogy kihelyezték papíron. Egyszerűen csak abban könyvelték, mert számukra ez "business" volt.
A kezelési költséget is ebben számítani, amit Margitka és Jucika néni banki alkalmazottak, illetve a számítógépes rendszer az ügylettel "bajlódott" - Ez viszont a pofátlanság kategóriája.
Etikát nem várhatunk a banktól, de valamiféle tisztességes üzleti magatartást IGEN!


Kásler Árpád a Csaba TV háttér című műsorában 
1.rész




2.rész




- A Kásler Árpád által indított ügyben is nem véletlenül nyert jogerősen a kisember a bankkal szemben. Mivel bizonyítottá vált a törvénytelenség egy másik tétele is:
"ezreket károsított meg a devizahitelek folyósítása során elkövetett tisztességtelen árfolyamnyereség segítségével".

És "visszamenőleges hatállyal semmis, a bank azon eljárása, hogy eladási árfolyamon számolja fel a költségeket, ha vételi árfolyamon folyósított. "


- Arról NEM A HITELFELVEVŐ TEHET, ha a bankja, nemcsak hogy vele nyeleti le az árfolyamkockázatot, amit bebukott mindkét fél (bank és hiteligénylő), de devizában számolja a hitel kezelését is aktuális árfolyamon, amit az eladási árfolyam %-ban számol ! (tehát a magasabból kalkulálja ki)....

Pedig a BANK vételi árfolyamon folyósított ! Na ez az a kategória, ami már NEM ETIKA, NEM TISZTESSÉG, HANEM A JOG ÉS A BŰNCSELEKMÉNY KATEGÓRIÁJÁBA TARTOZIK! 


A 2008-ban kirobbant válságban bankmentő csomagokkal milliárdnyi dollárt pumpáltak bele a bankokba az adófizetők pénzéből, hogy szegénykék nehogy csődbe menjenek, mert az megrengeti a világgazdaságot. Ezt várták el az Unió államaitól és az USA-ban is.
Ja, és az árfolyamnyereség plusz bevétele után nem fizette meg az adót a BANK. Azon milliárdok nem hiányoznak senkinek a központi költségvetésből ? 


Ez az én magánvéleményem. De mondjátok nyugodtan, ha tévedek!  
SBGBuddha (O.László)
/A fenti kép természetesen csak illusztráció és nem hazánkban készült./

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése