2012. május 22., kedd

Eurovízióban a magyar dal!

Nekem tetszik. Pedig amikor a versenyen itthon ez nyert, akkor nagyon nem örültem. Most jó lett a hangszerelés, az énekes hangja is, és valószínűleg a szövege is jó ... A klipje is érdekes.

 Ha tetszik, lehet rá szavazni! De csak külföldről! 

  Már bejutott a dal a döntőbe!


Eurovízió 2012. május 22-én este tizenötödikként lép színpadra a Compact Disco



MTVA Sajtóközlemény

Internetes közvetítés 21:00-tól: http://www.eurovision.tv/esctv/future/?program=47113

A Compact Disco tizenötödikként lép színpadra a Bakuban rendezett idei Eurovíziós Dalfesztivál keddi elődöntőjében, amit május 22-én 21.00-tól élőben közvetít az m1. Az I. Elődöntőt megelőzően Elővízió címmel 20.40-től egy felvezető műsor látható, amelyből izgalmas, érdekes, kuriózumnak számító részletek derülnek ki a Compact Disco azerbajdzsáni programjairól. A műsorban a helyszíni különlegességekről és A Dal esélyeiről Csiszár Jenő és Rákay Philip beszélget.

A magyar induló Montenegró, Izland, Görögország, Lettország, Albánia, Románia, Svájc, Belgium, Finnország, Izrael, San Marino, Ciprus, Dánia, Oroszország után tizenötödikként adja elő a Soud of Our Hearts című versenydalát. Az I. Elődöntőt Ausztria, Moldova és Írország produkciója zárja.


Szavazási körkép – nem szavazhatsz a saját országodra
Egyik ország sem szavazhat saját magára, vagyis Magyarországra nem lehet szavazni magyarországi telefonszámról. Minden országban különböző telefonszámok vannak megadva szavazóvonalként. Magyarországi telefonszámról csak a Magyarországon érvényes szavazatgyűjtő vonalon keresztül lehet szavazni. Külföldi szavazatgyűjtő telefonszámra szavazatot küldeni nem lehet. Ha valaki például az eurovision.tv-n nézi a műsort és szavazni is akar, akkor a legalább annyi időre be kell kapcsolni a helyi televíziós közvetítést ahhoz, hogy megtudja a szavazóvonal számát. Még konkrétabban: ha valaki Romániából az m1-en nézi a versenyt, akkor a szavazóvonal számának bemutatásakor át kell kapcsolnia a TVR1-re a helyi szavazóvonal számáért, hogy érvényes szavazatot küldhessen saját román telefonszámáról.
A Dalfesztiválon két elődöntőt rendeznek, az elsőt kedden, a másodikat csütörtökön. Mindkét elődöntőben 18-18 produkciót láthat-hallhat a közönség. A két elődöntőből 10-10 indulót juttathat tovább a közönség a május 26-i döntőbe, ahol Németország, Franciaország, Spanyolország az Egyesült Királyság és Olaszország mellett a tavalyi győztes Azerbajdzsán is elődöntőben való részvétel nélkül képviseltetheti magát.
A szombati döntőben 26 előadó közül választják ki a nyertest.
Az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőit, és a döntőt is élőben közvetíti az m1.

Forrás: http://eschungary.hu/eurovizio-2012/eurovizio-2012-tizenotodikkent-lep-szinpadra-a-compact-disco/#more-12141


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése