2012. február 23., csütörtök

Mátyás napja

2012. február 24. 



A Mátyás héber eredetű férfinév. A Matthias szóból származik.  

 Jelentése: Isten ajándéka.

Más vélemény szerint a manu, azaz a "jó", és a thesis, azaz az "elhelyezés" szavakból származik. 

Ezért a Mátyás: a rossz helyére elhelyezett   jó!

Forrás: Wikipédia




A néphagyomány szerint, ha a Mátyás jeget talál, akkor tör. Most nem fog találni jeget, mert hirtelen beköszöntött a tavasz, a mínusz 20 fokok után.  


Lesznek viszont más események ezen a napon. Például a különleges, hatalmas napkitörés, az úgynevezett Naptornádó éri el a Földet.


"Óránként 300 ezer mérföldes sebességgel mozgó tornádót észlelt a Nasa műholdja a Nap felszínén.

 A Solar Dynamics Observatory (SDO) által rögzített nem mindennapi "forgószél" az adatok szerint nagyobb, mint a Föld és több ezer mérföldre nyúlik ki az űrbe. Effajta naptornádót 1996 óta nem észleltek - írja a Daily Mail.
 
A "naptornádó" hőmérséklete az adatok szerint 8000 Celsius körüli, amely jóval hidegebb közvetlen környezeténél, ami nagyjából kétmillió fok. A tudósok nem tudják teljes magyarázattal szolgálni a fenomenonról annyi viszont biztos, hogy kinézetre bár hasonló a földi forgószelekhez, keletkezését tekintve alapjaiban különbözik azoktól. A földi tornádó esetében egy hevesen örvénylő légoszlop a viharfelhőből indul ki, és a földfelszínnel érintkezik, a napfelszíni "forgószél" azonban a csillag mágneses mezejének ingadozásának eredménye."

Forrás: Pécsi STOP



 Eddig is kaptunk már jó nagy adagokat a nyakunkba  Szeretett Nap Atyánk üdvözletéből, és nem jelentett számunkra veszélyt. Legföljebb az elektromos berendezéseknél okozhatott gondot. Mégis a teljes  igazság az, hogy mindenkinek a saját rezgése szerint, hatással van a szervezetre és a tudatra. Talán furcsán érezhetjük magunkat.... 

Aki nyitott a szépre, jóra és a szeretetre, az igazságra, az csodálatos ajándékban részesül, aki viszont a sötét gondolatok rabságában van, az nehezen fogja megemészteni, amit kap. Vagyis Mátyás most megtöri a tudatlanság és a sötétség jegét, hogy minden rendbe legyen. Fényt hoz világunkba!

Matthiast párhuzamba állíthatjuk Maat, az egyiptomi istennővel. Érdekesnek tartom ezt a  megközelítését  ennek a napnak.(földicsillagok.hu)


 

Maat     az ókori egyiptomi vallás szerint az igazság és a rend, valamint a törvény megszemélyesítője és istennője. Ő képviseli a teremtéskor felállított világrendet, melynek fenntartása a fáraó feladata. Ré Napisten lánya. Férjének leggyakrabban Thotot, az írás istenét tartották.  


Mátyás királyunkat manapság  le akarják járatni , de én nem hiszek nekik. Mátyás alatt  rend volt és virágzás.  Véletlenül épp a Duna jegén választották királlyá. Érdekes, ugye? Talán most is az igazság és rend fog győzedelmeskedni?  Ilyeneket jósolnak...és én hiszek benne.

Javaslom, hogy mostantól nézzük és hallgassuk a híreket a médiában, figyelve a különleges, szokatlan eseményekre. Lehet, hogy csak kisebb médiák fogják először felvállalni, hogy tájékoztassák az embereket azokról a történésekről, mert  a hatalom nem akarja a tudomásunkra hozni. Hamarosan észrevehetjük, hogy valóban lejárt az ideje a sötét erőknek. Nincs mitől félnünk.  

Mátyás, Isten ajándéka, a rossz helyett meghozza a jót. 

Meghozza számunkra a Tavaszt! 

Az új világ beköszöntét!







Bár Karácsony a címe Ady Endre versének, de nagyon ide illik .
 Különösen Szabó Gyula fantasztikus tolmácsolásában.

Karácsonyi rege, ha valóra válna, igazi boldogság szállna világra.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése